ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک 2024 YR4
نجوم و فضا

احتمال برخورد سیارک 2024 YR4 به زمین تقریباً به صفر رسید

جدیدترین بررسی‌های ناسا نشان می‌دهد که احتمال برخورد این سیارک با زمین تنها ۰.۰۰۳۹ درصد است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۷ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

درحالی‌که پیش‌ازاین نگرانی‌های زیادی پیرامون احتمال برخورد سیارک 2024 YR4 به زمین وجود داشت، اما ناسا می‌گوید بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که این احتمال حالا به ۰.۰۰۳۹ درصد رسیده است. بنابراین این سیارک احتمالاً هرگز به زمین برخورد نخواهد کرد.

سیارک 2024 YR4 برای اولین‌بار در اواخر سال گذشته کشف شد و از آن زمان تاکنون توسط تلسکوپ‌های مختلف در سراسر جهان تحت نظارت دانشمندان قرار گرفته است. در ابتدا محققان اعلام کردند که احتمال برخورد این سیارک به زمین ۲ درصد است، اما اوایل هفته جاری آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که این احتمال به ۰.۱۶ درصد کاهش یافته است. بر اساس جدیدترین بررسی‌های ناسا، این احتمال حالا به‌قدری ناچیز شده که می‌توان تا حد زیادی مطمئن بود که سیارک 2024 YR4 هرگز به زمین برخورد نمی‌کند.

سیارک 2024 YR4 احتمالاً هرگز به زمین برخورد نخواهد کرد

آخرین تخمین‌های ناسا نشان می‌دهد که احتمال برخورد سیارک 2024 YR4 به زمین حالا فقط ۰.۰۰۳۹ درصد است. به‌عبارت‌دیگر، این احتمال به ۱ در ۲۶ هزار کاهش یافته است؛ بنابراین خطر این سیارک تا حد بسیار زیادی رفع شده است. پیش‌ازاین محققان عرض این سیارک را بین ۴۰ تا ۹۰ متر تخمین زده بودند.

هرچند که سیارکی با این اندازه نمی‌تواند اثر مخربی روی کل کره زمین داشته باشد، اما این پتانسیل را دارد که یک منطقه جغرافیایی را با آسیب‌های جدی مواجه کند.

حالا به‌نظر می‌رسد که سیارک 2024 YR4 دیگر خطر چندانی برای زمین ندارد، اما سیارک‌هایی به این اندازه در منظومه شمسی به تعداد زیاد یافت می‌شوند و آن‌قدر هم کوچک هستند که با تلسکوپ‌ها به‌سختی می‌توان آنها را پیدا کرد؛ بنابراین باید انتظار داشته باشیم که دانشمندان در آینده باز هم خبر از کشف سیارک‌هایی مشابه یا با اندازه بزرگ‌تر بدهند. البته منظومه شمسی پر از چنین سیارک‌هایی است که هم‌اکنون درحال چرخش هستند و اغلب آنها نیز خطر چندانی برای کره خاکی ما ندارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی