سلولهای بنیادی با امواج صوتی میتواند به استخوان تبدیل شود
در مطالعه جدیدی محققان استرالیایی توانستند روش جدیدی برای جایگزینی سلولهای استخوانی با سلولهای بنیادی پیدا کنند. در این تحقیق سلولهای بنیادی تحت شرایطی با امواج صوتی فرکانس بالا به سرعت تبدیل به سلولهای استخوانی ...
در مطالعه جدیدی محققان استرالیایی توانستند روش جدیدی برای جایگزینی سلولهای استخوانی با سلولهای بنیادی پیدا کنند. در این تحقیق سلولهای بنیادی تحت شرایطی با امواج صوتی فرکانس بالا به سرعت تبدیل به سلولهای استخوانی میشود.
سلولهای بنیادی کاربردهای زیادی در پزشکی دارند و میتوانند بافتهای مختلف بدن را بازسازی کنند. با این حال، تاکنون احیای استخوان با سلولهای بنیادی کار طاقت فرسایی بود. استخوانها با نوعی از سلولهای بنیادی به نام میزانشیمی یا MSC در بدن ساخته میشود که در مغز استخوان قرار دارد. دستیابی به این سلولها فرآیند دردناکی است و تبدیل آنها به استخوان نیز کار سخت و زمانبری است.
در مطالعات قبلی مشخص شده بود که اگر سلولها در طول چندین هفته در معرض امواج صوتی قرار بگیرند، میتوانند تغییر شکل دهند. این آزمایشها تاکنون فقط با امواج فرکانس پایین انجام میشد و محققان احتمال میدادند که فرکانسهای بالاتر بی فایده باشد.
اما در این مطالعه جدید محققان از ریزپردازندهای استفاده کردند که امواج صوتی در مقیاس مگاهرتز تولید میکرد. آنها سلولهای MSC را روی لایهای از روغن سیلیکون در ظرف نمونه آزمایشگاه قرار دادند و آن را در معرض امواج صوتی قرار دادند. این سلولها با امواج ۱۰ مگاهرتزی به مدت ۱۰ دقیقه در روز و در یک دوره پنج روزه نشانگرهایی تولید میکردند که نشان میداد در حال تبدیل به استخوان هستند.
کاربردهای آینده
محققان میتوانند از این امواج صوتی به مقدار کافی و تحت فشار خاصی استفاده کنند تا این تغییر را در سلولهای بنیادی به وجود آورند و فرآیند تبدیل استخوان را آغاز کنند. به علاوه، دستگاهی که توسعه دادند کم هزینه و استفاده از آن آسان است و میتواند همزمان تعداد زیادی سلول را در این فرآیند قرار دهد.
محققان این سلولها را در حالی که در آغاز فرآیند تبدیل به استخوان قرار داشتند به بدن بیمار در محل آسیبدیدگی تزریق میکنند. البته میتوانند آن را روی سطحی پوشش دهند تا استخوان جدیدی رشد کند. این فرآیند نیازی به دارو برای تبدیل سلولها به استخوان ندارد و حتی سریعتر و کارآمدتر از داروها عمل میکند. به علاوه، سلولهای MSC به جز استخوان از بافت چربی نیز به دست میآید که بسیار راحتتر از استخراج آنها از مغز استخوان است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.