ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آغاز ثبت‌نام بوت کمپ سرمایه‌گذاری بین‌المللی سکوی پرتاب (Launch Pad)، استارتاپ های ایرانی در آنسوی مرزها

گروه کسب‌وکارهای نوین آن، بوت کمپ تخصصی سرمایه‌گذاری (Launch Pad) را با شعار آن­سوی مرزها، با همکاری شتاب‌دهنده هفت و هشت کنیا و با هدف آشنایی با ظرفیت‌های متقابل اکوسیستم استارتاپی ایران و آفریقا در ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۵

گروه کسب‌وکارهای نوین آن، بوت کمپ تخصصی سرمایه‌گذاری (Launch Pad) را با شعار آن­سوی مرزها، با همکاری شتاب‌دهنده هفت و هشت کنیا و با هدف آشنایی با ظرفیت‌های متقابل اکوسیستم استارتاپی ایران و آفریقا در فروردین و اردیبهشت 1401 برگزار خواهد کرد.

این بوت کمپ در وبینار اول با موضوع «بررسی ظرفیت‌­ها و لزوم حضور استارتاپ‌ها در بازارهای جهانی» و ارائه داستان­های موفقیت از دو اکوسیستم ایران و کنیا به‌صورت رایگان و در تاریخ 18 فروردین‌ماه 1401 برگزار خواهد شد.

درک بهتر از ظرفیت‌های بازار اکوسیستم آفریقا

مدیرعامل گروه کسب و کارهای نوین آن در پاسخ به این پرسش دیجیاتو، مبنی بر اینکه این رویداد چه کمکی به توسعه بخش استارتاپی کشور خواهد کرد، گفت: «این رویداد مشخصا ظرفیت‌های اکوسیستم استارتاپی آفریقا را برای ایران و به طور متقابل ظرفیت‌های ایران را برای اکوسیستم آفریقا مشخص می‌کند. رویدادهای لانچ‌پد با هدف آشنایی با اکوسیستم‌های کشورهایی مختلف ادامه‌دار خواهد بود.»

در ادامه مشکات اسدی در پاسخ به این پرسش که آیا این رویداد منجر به شناخت بازارهای جهانی از طرف استارتاپ‌های داخلی خواهد شد، گفت: «این بوت کمپ قطعا به شناخت بازارهای جهانی منجر خواهد شد و از آنجایی که سرمایه‌گذارهای واقعی به بررسی استارتاپ‌ها می‌پردازند این شناخت واقعی را فراهم می‌کند.»

او همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود گفت: «در فرایند بوت کمپ استارتاپ‌ها با روش‌های استاندارد اینوستمنت، مارکتینگ سیلز و پیچ‌تیک بر اساس استانداردهای بین‌المللی آشنا خواهند شد. همین موضوع به شکل‌گیری رویکرد بین‌المللی استارتاپ‌ها کمک خواهد کرد.»

به گفته اسدی همین موضوع منجر خواهد شد استارتاپ‌ها با استانداردهای بین‌المللی آشنایی بیشتری پیدا کنند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا استارتاپ‌های ایرانی قدرت و ظرفیت کافی برای ورود به بازارهای جهانی را دارند یا خیر، گفت: «ما بر این باوریم که استارتاپ‌های ایرانی این قدرت را دارند. vc ما روی حوزه‌ها و زیرمجموعه‌های انقلاب صنعتی چهارم است.»

او با اشاره به اینکه استارتاپ‌های ایرانی به دلیل هزینه کم حوزه تحقیق و توسعه تمرکزشان روی فناوری‌های لبه تحول بسیار زیاد است، گفت: «در صورتی که فناوری‌های لبه تحول با زیرمجموعه‌های انقلاب صنعتی چهارم هم هماهنگ شود، جذابیت بسیار بالایی برای بازار جهانی خواهند داشت.»

به گفته او البته این جذابیت در صورت یادگیری استانداردهای جهانی و توسعه تعامل جهانی محقق خواهد شد.

مدیرعامل آن همچنین درباره سقف سرمایه‌گذاری در این رویداد گفت: «ما نمی‌توانیم برای vc های دیگر و غیرایرانی سقف تعیین کنیم از همین رو سقفی برای سرمایه‌گذاری در این رویداد تعیین نشده است.»

فرصت‌آفرینی برای حضور استارتاپ‌ها در مقیاس بین‌المللی

اسدی درباره هدف از برگزاری این رویداد با بیان اینکه بوت کمپ حاضر و به طور کلی بوت‌کمپ‌هایی از این جنس، فرصتی برای حضور استارتاپ‌ها در جریان جهانی‌است، گفت: «استارتاپ‌هایی که ما شناسایی کردیم و فکر می‌کنیم به درد بازارهای بین‌المللی می‌خورند با فراهم شدن این فرصت در فضای استاندارد بین‌المللی قرار خواهند گرفت.»

مدیرعامل آن، با اشاره به اینکه، ممکن است که این رویداد و حتی دمده‌ واقعی آن منجر به جذب سرمایه نشود، گفت: «اما به هر حال برگزاری آن کمک می‌کند استارتاپ‌های ما در فضای واقعی قرار بگیرند، سرمایه‌گذاران خارجی آنها را ببینند و برعکس، ما به عنوان سرمایه‌گذار، بتوانیم تیم‌های خارجی را ببینیم و پتانسیل بازارهای مختلف را شناسایی کنیم.»

او در پاسخ به این پرسش که چرا مشخصا این رویداد با بازار آفریقا آغاز شد، گفت: «موقعیت داخلی آفریقا دلیل این موضوع است. کنیا دروازه شرقی آفریقا به حساب می‌آید و بازار بسیار مناسبی است که بتوان تعامل مناسبی با بازارهای بکر آنجا ایجاد کرد. یعنی اگر کسی از کنیا وارد بازار آفریقا شد انگار وارد بازار کل آفریقا شده است.»

دسترسی به دنیای دیجیتال در دورترین مناطق جهان

همراه این رویداد، شتاب‌دهنده هفت و هشت در کنیا است. این مجموعه در حقیقت شعبه‌ای از شتابدهنده هفت و هشت مستقر در کارخانه نوآوری آزادی است.

«علیرضا بهزادی»، هم‌بنیانگذار هفت و هشت در رابطه با پتانسیل‌های اکوسیستمی کشورهای آفریقایی به جمعیت کنیا اشاره کرد و گفت: «جمعیت فراوان کنیا و نوع نگاه و فرهنگ کارآفرینی که در کنیا وجود دارد و نمونه‌ای از فرهنگ بخش بزرگی از افریقا به حساب می‌آید، باعث شده نگاه مثبتی در این کشور به فرهنگ استارتاپی وجود داشته باشد. جهان هم نگاه مثبتی نسبت به آن منطقه دارد و سرمایه‌گذاری‌های خوبی هم در حال انجام است.»

بهزادی همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود به دسترسی کنیا اشاره کرد و گفت: «نکته بسیار مهم در کنیا آن است که در دور افتاده‌ترین مناطق هم دسترسی به دنیای دیجیتال امکان‌پذیر بوده و بسیار مرسوم و جدی است؛ تا جاییکه پوشش فین تک در این کشور، صد در صد است. به عبارت دیگر، شاخص دسترسی صد در صد بوده و در نتیجه پتانسیل بسیار بالایی در اقتصاد دیجیتال دارند.»

او درباره نقاطی که می‌توانند اکوسیستم ایران و کنیا به هم کمک کرده و برای یکدیگر خلق ارزش کنند گفت: «در حوزه‌های مارکتینک، توسعه، فرایندهای سرمایه‌گذاری، برنامه‌نویسی و لبه فناوری می‌توانیم به آنها کمک کنیم. در عین حال می‎ از نظر فرهنگ حضور بین‌المللی، کنیا می‌تواند کمک فراوانی به ما کند و درس‌های خوبی برای ما دارند.»

حوزه‌های انقلای صنعتی چهارم در بوت کمپ

حوزه‌های هوشمندسازی صنعتی (Smart Manufacturing)، تجارت الکترونیک (E-Commerce)، لجستیک (Logistics tracking)، فناوری‌های مالی (FinTech) و فناوری‌های کشاورزی (AgriTech) و همچنین فناوری‌های مرتبط با انقلاب صنعتی چهارم، (بلاکچین، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، هوشمندسازی صنعتی و چاپ سه‌بعدی) به‌عنوان ظرفیت‌های مشترک اکوسیستم استارتاپی ایران و آفریقا در این بوت‌کمپ پوشش داده خواهند شد.

مخاطبین اصلی این بوت کمپ تخصصی سرمایه‌گذاری، آن دسته از فعالان استارتاپی هستند که محصول خود را به صورت MVP ارائه داده و در حال توسعه بازار و جذب سرمایه هستند؛ همچنین با توجه به محتواهایی که در این وبینارها ارائه می‌شود، دیگر فعالان استارتاپی نیز می‌توانند از آموزش‌های آن بهره ببرند.

این بوت کمپ در وبینار اول با موضوع «بررسی ظرفیت‌­ها و لزوم حضور استارتاپ‌ها در بازارهای جهانی» و ارائه داستان­‌های موفقیت از دو اکوسیستم ایران و کنیا به‌صورت رایگان و در تاریخ 18 فروردین‌ماه 1401 برگزار خواهد شد.

در وبینار دوم که در تاریخ 23 فروردین 1401 برگزار می‌شود، مدرسان بین‌المللی به نحوه جذب سرمایه خارجی، لزوم تهیه مستندات استاندارد برای ارائه به سرمایه‌گذار و همچنین نحوه حضور و فروش در بازارهای جهانی می‌پردازند.

مرحله سوم، بوت کمپ تخصصی پیچ دک (Pitch Deck) است که در روزهای 23 و 24 اردیبهشت 1401 برگزار خواهد شد. در این مرحله، استارتاپ‌های منتخب شرکت­کننده در این رویداد، زیر نظر منتورهای بین‌المللی، به تهیه و تدوین پیچ دک پرداخته و خود را برای ارائه در برابر سرمایه‌گذاران بین‌المللی آماده می‌کنند.

در روز نهایی نیز این استارتاپ‌ها، کسب‌وکار خود را به سرمایه‌گذاران معرفی کرده و تلاش می‌کنند سرمایه موردنیاز خود برای توسعه و حضور در بازارهای بین‌المللی را جذب کنند.

همچنین ثبت‌نام وبینار اول این رویداد که به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، از تاریخ 15 اسفندماه 1400 آغاز خواهد شد. تیم‌های استارتاپی، علاقه‌مندان و فعالان اکوسیستم استارتاپی ایران برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانند به وب‌سایت (آن) مراجعه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی