ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گزارش اسنپ‌تریپ از مارکت سفر پیش و پس از شیوع کرونا: نوسان شدید قیمت‌ها

گزارش عملکرد اسنپ تریپ با نگاهی جامع، شرایط سفر را پیش از شیوع کرونا، در دوران اوج کرونا و همچنین بعد از واکسیناسیون عمومی مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. یکی از نکات جالب‌توجه ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۸:۱۵

گزارش عملکرد اسنپ تریپ با نگاهی جامع، شرایط سفر را پیش از شیوع کرونا، در دوران اوج کرونا و همچنین بعد از واکسیناسیون عمومی مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. یکی از نکات جالب‌توجه این گزارش افزایش قابل توجه قیمت بلیت پروزهای داخلی و خارجی در دوران اوج‌گیری کرونا است.

بر اساس این گزارش، خدمات اسنپ‌ تریپ که از سال 1394 آغاز شده، شامل رزرو هتل‌های داخلی و خارجی، پروازهای داخلی و خارجی و همچنین قطار و اتوبوس است. همین موضوع امکان دسترسی اسنپ تریپ به اطلاعاتی گسترده و جامع درمورد سفر و تغییرات آن در سیر این زمان را به دست می‌دهد.

پیش از کرونا سفر یک روند عادی و معمول بود، اما با پاندمی کرونا سفر به یک کار پرخطر، نگران‌کننده و پراسترس تبدیل شد. در چنین شرایطی توقف سفرهای تفریحی تاثیرات قابل توجهی هم بر رشد و عملکرد یک کسب‌وکار خواهد داشت.

اسنپ تریپ در این روند ناگزیر به رعایت اصول و پروتکل‌هایی شد که این پلتفرم را با رویکردهای تازه‌ای مواجه کرد. همین موضوع منجر شد تا بر اساس گزارش عملکرد اسنپ‌تریپ، ویژگی‌هایی همچون اضافه شدن گزینه‌ «رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کرونا» به بخش نظرات هتل در سایت، اضافه شدن گزینه «پروتکل‌های بهداشتی» به بخش بلیت هواپیما و گزینه «کنسلی رایگان» برای کنسل کردن هتل در آخرین لحظه بدون کسر هزینه و گزینه‌هایی از این دست اقدام کرد.

با وجود همه مشکلات پیش آمده در روند سفر، پاییز سال 1399 اسنپ تریپ هم با اوج‌گیری کرونا مواجه شد و بعد از واکسیناسیون عمومی در پاییز 1400 بار دیگر سفرها آغاز شد. شیوع کرونا نه‌تنها بر صنعت گردشگری ایران و جهان اثرات نامطلوبی داشت؛ بلکه شرایط برای یک کسب‌وکار نوآورانه در این حوزه هم سخت‌تر بود.

قیمت‌ها در طول این سال‌ها چه تغییراتی داشته؟

بخشی از گزارش عملکرد اسنپ‌ تریپ به بررسی قیمت رزور هتل در سال 1398 تا 1400 پرداخته است. بر اساس بررسی‌های اسنپ‌ تریپ و با توجه به نمودار زیر علاوه بر اینکه افزایش قیمت رزرو هتل خارجی متاثر از افزایش نرخ ارز است اما از طرفی دیگر قرنطینه عمومی منجر به کاهش هزینه هتل‌های داخلی هم شده است. این در حالی است که در سال 1400 هزینه هتل‌های داخلی افزایش 68 درصدی داشته است.

علاوه بر قیمت هتل، قیمت پروازها هم در این مدت قابل توجه است. برای مثال در سال 1399 زمان افزایش قیمت 40 درصدی بلیت هواپیما به دلیل کاهش ظرفیت‌ هواپیماها در پروازهای داخلی نسبت به سال 1398 اعمال شد. البته این افزایش تعرفه فقط مختص به پروازهای داخلی نبوده و منجر به افزایش تعرفه بلیت هواپیما خارجی نیز شده است.

علاوه بر افزایش تعرفه‌های هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی گزارش اسنپ‌ تریپ به افزایش تعرفه بلیت اتوبوس و قطار هم اشاره کرده است. این افزایش تعرفه به دلیل تورم و همچنین کاهش ظرفیت‌های در دو سال 1399 و 1400 رخ داده است.

اسنپ‌تریپی‌ها به کجا بیشتر سفر کرده‌اند؟

یکی از بخش‌های جالب توجه گزارش عملکرد اسنپ‌ تریپ در مورد مقاصد انتخابی مسافران است. جالب است که مسافران سفرهای داخلی در سال‌های 1398 تا 1400 تهران و مشهد را برای اقامت در هتل انتخاب کرده‌اند و در سال‌های 1399 و 1400 به ترتیب استانبول و دوبی شهرهایی بودند که برای رزرو هتل خارجی انتخاب شدند.

‌علاوه بر این اسنپ‌ تریپ پرترددترین مسیرهای هوایی داخلی و خارجی را هم در گزارش خود مشخص کرده است. بر این اساس مسیرهای پرواز مشهد - تهران، کیش - تهران، مشهد - تهران پرترددترین مسیرهای پرواز داخلی در سال‌های 1398 تا 1400بوده‌اند و از طرفی دیگر، مسیر تهران - استانبود در دو سال 1399 و 1400 پرترددترین مسیرهای پرواز خارجی بوده است.

همچنین پرطرفدارترین مسیرهای انسنپ تریپی با اتوبوس هم در هر سه سال 1398 تا 1400 تهران بوده است. جالب است که این موضوع در مورد قطار هم صادق است و پرطرفدارترین مقصد قطار هم در دو سال 1399 و 1400 تهران بوده است.

اتفاق‌های تازه در اسنپ تریپ

یکی از امکانات جالبی که بر اساس گزارش اسنپ‌ تریپ در پاییز سال 1399 توسط اسنپ تریپ ارائه شد، امکان رزرو هتل خارجی با ریال از طریق اسنپ‌ تریپ بود که اتفاقا با استقبال خیلی خوبی هم از طرف کاربران این پلتفرم همراه شد و این موضوع در نمودار زیر هم مشهود است.

جالب است که فروش بلیت پرواز داخلی هم در اسنپ‌ تریپ همراه با رشد بوده و از پاییز سال 1398 تا پاییز سال 1400 با اینکه اندازه بازار 39 درصد کوچک‌تر شده؛ اسنپ‌ تریپ توانسته به رشدی تقریبا 92 درصدی در این بازار دست پیدا کند. این نمودار رشد در جدول زیر نیز به طور محسوسی مشخص است.

اسنپ‌ تریپ البته با وجود رشدی که در جریان بازار پروازهای داخلی داشته با ورود به پروازهای خارجی سهم قابل توجهی هم از این بازار به دست آورده است. در حقیقت به نظر می‌رسد این پلتفرم به جلب اعتماد کاربران خود در زمان استفاده از پروازهای داخلی احساس خوشایندی برای آنها به وجود آورده و با اعتماد شکل گرفته بازار پروازهای خارجی را هم به دست آورده است.

پشتیبانی سفر در اسنپ‌تریپ

یکی از بخش‌های مهم هر پلتفرمی روند پشتیبانی است. اسنپ‌ تریپ در گزارشی که ارائه داده، بر اساس آمار و نمودارها خود را یکی پشتیبانان 24 ساعته و موفق در این حوزه معرفی کرده است. جالب است بدانید که بر اساس این گزارش نرخ تعداد تماس با واحد پشتیبانی به تعداد بلیت فروخته شده از سال 1399 تا 1400 کاهش قابل توجهی داشته است.

در مقابل این کاهش تماس‌ها اسنپ تریپ اما با نکته جالب توجه دیگری یعنی افزایش میزان رضایتمندی مشتریان از پاییز 1399 تا پاییز 1400 هم مواجه شده است.

ارزانترین تا گران‌ترین بلیت داخلی

ارزان‌ترین بلیت پرواز داخلی که در اسنپ‌تریپ خریداری شده یک بلیت هزار تومانی برای پرواز تهران به شیراز در سال 1399 بوده است. این در حالی است که گران‌ترین پرواز هم اتفاقا در سال 1399 بوده اما این بار به قیمت 3 میلیون و 380 هزار تومان.

اما وضعیت درباره گران‌ترین و ارزان‌ترین پروازهای خارجی هم جالب توجه است. بر این اساس ارزان ترین بلیت پرواز خارجی در سال 1400 به پروازی از استانبول به تهران به قیمت 9 هزار و 300تومان رسیده و در گران‌ترین شرایط هم مسافری از بروکسل به شیراز بلیتی 49 میلیون و 814 هزار تومانی را خریداری کرده است.

از دیگر بخش‌های جالب توجه گزارش اسنپ‌ تریپ معرفی ارزان‌ترین و گران‌ترین هتلی است که در این پلتفرم در بین هتل‌های داخلی رزرو شده است. هتل اسپیناس تهران با قیمت 12 میلیون و 870 هزار تومان گران‌ترین هتل و هتل پارسیان کرمانشاه با تقریبا 12 میلیون و 868 هزار تومان اختلاف، با هزینه هزار و 167 تومان ارزان‌ترین هتل در سال 1400 معرفی شده است.

اسنپ تریپ در ادامه گزارش خود با انتشار دو نقشه زیر اعلام کرده که مسافران با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانند در 171 شهر ایران سفر کنند و این موضوع به آن معنی است که تقریبا اسنپ تریپ همه نقاط ایران را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

علاوه بر این با نگاهی به نقشه جان نیز متوجه خواهیم شد که این پلتفرم تقریبا در همه نقاط دنیا امکان رزرو هتل را فراهم کرده و پروازهای این مسیرها را هم تحت پوشش خود قرار می‌دهد. بر این اساس 96 هزار و 807 شهر خارجی امکان رزرو هتل از طریق اسنپ تریپ را فراهم کرده و همچنین با 1354 پرواز خارجی هم کاربران اسنپ تریپ را بیشتر نقاط نقشه جهان می‌رساند.

روند عملکرد اسنپ‌تریپ از سال 1394 تا امروز آن هم در شرایطی که تقریبا نیمی از عمر خود را در زمان پاندمی کرونا گذرانده در بیشتر شاخص‌های معرفی شده رو به رشد است. این موضوع نشانه‌ای امیدوار کننده است، که بیانگر امکان توسعه کسب‌وکار حتی در زمان پاندمی کرونا است.

اما به هر روی باید در این گزارش از تغییر و تحولات جهانی اقتصاد و وضعیت مالی کشور هم غافل نشد. همین موضوع خود یکی از دلایلی است که در بسیاری از مواقع منجر به کاهش سفر یا رزرو هتل شده است.

برای دریافت فایل کامل این گزارش میتوانید آن را از این لینک دانلود کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی