ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

همکاری نشان و بیپ‌تونز برای ارائه رایگان 25هزار قطعه موسیقی در رادیو نشان

«رادیو نشان» جدیدترین قابلیت اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان است که در آخرین نسخه سال 1400 فعال شده است. این رادیو محصول همکاری بیپ‌تونز و نشان بوده که به صورت استریم و 24 ساعته، 25هزار ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۶:۴۵

«رادیو نشان» جدیدترین قابلیت اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان است که در آخرین نسخه سال 1400 فعال شده است. این رادیو محصول همکاری بیپ‌تونز و نشان بوده که به صورت استریم و 24 ساعته، 25هزار اثر موسیقی با ارزش چیزی در حدود 5 میلیارد تومان را در دسته‌بندی‌های مختلف برای کاربران علاقمند پخش خواهد کرد. به گفته مدیر تامین محتوای بیپ تونز، این تازه آغاز همکاری‌های این دو پلتفرم است. به اعتقاد مدیرعامل نشان، انتشار آثار برگزیده و مجاز، به‌روزرسانی لیست آثار و متناسب‌سازی با سلیقه اشخاص از جمله مزیت‌های سرویس رادیویی نشان در مقایسه با سایر رقبا است.

در نسخه نوروزی نشان دو قابلیت رادیو نشان و کنکاش فعال شده است. رادیو نشان یک رادیو اینترنتی است که آثار را به صورت جریانی پیوسته و ۲۴ ساعته پخش می‌کند و کاربر با انتخاب کانال می‌تواند به جریان پیوسته‌ آثار در آن تم گوش کند. موسیقی‌ها در دسته‌های مختلف مانند سنتی، پاپ و کلاسیک عرضه خواهند شد و کاربران می‌توانند با انتخاب سبک مورد علاقه خود به جدیدترین موسیقی‌های روز گوش کنند. این قابلیت هم در حالت مسیریابی و هم در حالت نقشه قابل استفاده است؛ یعنی کاربران می‌توانند حتی قبل از شروع مسیریابی رادیو نشان را فعال کرده و از آن استفاده کند.

اما ایده رادیو نشان و همکاری این پلتفرم با بیپ‌تونز چگونه شکل گرفت؟ مزیت این رادیو در مقایسه با رقبایی مثل رادیو آوا در چیست و چه میزان از اینترنت مصرف کاربران را مصرف خواهد کرد؟ آیا آثار غیررایگان نیز در این رادیو به گوش خواهد رسید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال‌ها به سراغ «جواد عامل» مدیرعامل نشان و «سما ماه‌آورپور» مدیر تامین محتوا و ارتباط با ناشرین بیپ تونز رفته‌ایم.

مجتبی آستانه – دیجیاتو: ایده رادیو نشان از کجا شکل گرفت؟

جواد عامل - مدیرعامل مسیریاب نشان: پخش موسیقی در هنگام رانندگی برای کاربران موضوعی بود که از چندی پیش به دنبال آن بودیم، کاربران‌مان هم در این باره پیشنهاد‌هایی ارائه کرده بودند. معمولا کاربران در هنگام رانندگی تمایل دارند تا موسیقی گوش دهند و همچنین پخش موسیقی در هنگام ترافیک یا یک مسیر طولانی در جاده، خستگی مسیر را برای رانندگان کمتر می‌کند. ما در حال فکر روی این ایده و به دنبال گزینه‌هایی برای اجرای آن بودیم تا اینکه ارتباطی با تیم بیپ‌تونز شکل گرفت. در آن ارتباط درباره ظرفیت موجود برای پخش موسیقی گفتگوهایی داشتیم و در نهایت به این خروجی که قرار است در اختیار کاربران نشان قرار بگیرد، رسیدیم. 

جواد عامل نشان

همکاری نشان و بیپ‌تونز چگونه شکل گرفت و چرا یکدیگر را انتخاب کردید؟

جواد عامل: بیپ‌تونز بزرگترین ارائه‌دهنده محتوا در حوزه موسیقی است و نشان هم در حوزه مسیریاب‌ها فراگیری بالایی دارد.

سما ما‌ه‌آورپور- مدیر تامین محتوای بیپ تونز: بیپ‌تونز بزرگترین مجموعه موسیقی ایران را در اختیار دارد و با بیشترین تعداد ناشرین در ارتباط است. در همین راستا علاقه‌مند بودیم تا محتوای ارزشمندی که در اختیارمان است را به نحوی دیگر توزیع و از اکوسیستم استارتاپی در این راستا استفاده کنیم. علاوه‌بر این، در یکی دو سال گذشته با توجه به شیوع کرونا شاهد رکود در مارکت موسیقی بودیم و قصد داشتیم خون تازه‌ای به این مارکت تزریق کنیم.

افراد هنگام رانندگی تمایل به شنیدن موسیقی دارند و از همین رو کاربران پلتفرم‌های نقشه و مسیریابی می‌توانستند گزینه هدف مناسبی برای ما باشند. با توجه به اینکه نشان از نظر تکنولوژی و ارائه قابلیت‌های جدید از رقبای خود پیشروتر و نسبت به مخاطبان خود حساس است در کنار عامل تعداد کاربرانش باعث شد تا به سمت همکاری با آن‌ها گام برداریم.

شکل‌گیری همکاری میان نشان و بیپ‌تونز تجربه جالبی بود زیرا همکاری میان استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهایی که در دو شهر متفاوت هستند، کمتر شکل گرفته و چالش‌های خاص خود را دارد؛ اما ما به صورت آنلاین توانستیم این مهم را به سرانجام برسانیم.

آیا تمامی کاربران نشان را مخاطب هدف سرویس جدید در نظر گرفته‌اید؟ 

جواد عامل: ما همه کاربران‌مان را هدف قرار داده‌ایم و موسیقی‌های انتخاب شده برای مخاطب عام است. اگرچه آن‌ها که شغل‌شان رانندگی است مدت زمان بیشتر و به صورت پیوسته‌تری از نشان استفاده می‌کنند و در کنار او، مسافر نیز می‌تواند از موسیقی بهره‌مند شوند؛ اما تمامی مردم مصرف‌کننده نشان هستند با اینکه زمان کمتری از این پلتفرم استفاده می‌کنند؛ بنابراین نمی‌توان خط‌کشی خاصی در این زمینه داشت. همچنین نباید فراموش کرد که رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، همان مردم عادی هستند که شغل اصلی‌شان رانندگی نیست بنابراین یک مخاطب عام هستند و به قشر خاصی محدود نمی‌شوند.

ارزش افزوده و مزیت رادیو نشان به نسبت رادیو آوا یا پخش موسیقی از سیستم صوتی ماشین چیست؟

جواد عامل: چرا افراد مخاطب رادیو آوا هستند؟ زیرا تدوین‌گران این رادیو، گلچینی از آثار موسیقی را انتخاب و برای مخاطب پخش می‌کنند. ما نیز همان کار را به صورت یک‌پارچه‌تر انجام می‌دهیم و کاربر درگیر پلی لیست و انتخاب هر قطعه نیست. فرد تنها با انتخاب تم موسیقی مورد علاقه خود می‌تواند از هزاران اثر بهره‌مند شود؛ اثرهایی قانونی و قابل پخش که از سوی افراد خبره در بیپ‌تونز انتخاب شده‌اند. همچنین این مجموعه موسیقی پخش شده همواره به روز خواهد شد و شامل بهترین‌ها و ترند هر حوزه خواهد بود.

بنابر این مخاطب رادیو نشان می‌تواند آثاری بهتر و متناسب با علاقه شخصی‌اش بشنود و این یکی از مزیت‌های ما نسبت به مثلا رادیو آوا است.

اما بحث مصرف اینترنت شاید برای کاربران نگران کننده باشد؟

جواد عامل: پهنای باند مصرفی کاربر نیم بها است و پخش موسیقی به صورت یکپارچه، حجم اندکی از اینترنت کاربران را مصرف خواهد کرد. به طور مثال اگر حجم هر قطعه موسیقی با کیفیت 128 kbps را چیزی حدود 3 مگابایت در نظر بگیریم، برای پخش یک ساعته موسیقی شاید حجمی در حدود 60 مگابایت مصرف شود.

با توجه به اینکه کتاب صوتی و پادکست طی چند سال اخیر به خوبی جای خود را در میان کاربران ایرانی پیدا کرده است، آیا در رادیو نشان نیز شاهد انتشار چنین آثاری خواهیم بود؟

سما ماه‌آورپور: گستره مخاطبان موسیقی بیشتر از کتاب صوتی و پادکست است از همین رو این سرویس در مرحله اول با پخش موسیقی راه‌اندازی شده است. در ادامه با توجه به فیدبک‌ها و اقداماتی که در این مسیر صورت خواهد گرفت، روی انتشار پادکست و کتاب صوتی نیز فکر خواهیم کرد.

البته بخشی از این تصمیم به بحث اجرا باز می‌گردد و بخش مهم‌تر آن تنوع محتوا در بخش موسیقی است. همچنین در قراردادهای خود با فعالین حوزه موسیقی دست ما بازتر است و مواردی همچون استفاده از محتوا به صورت استریم در بندهای قرارداد دیده شده است.

اما پخش کتاب صوتی و پادکست (پادکست به تازگی به سمت درآمدزایی حرکت کرده است) نیازمند بازنگری در قراردادها و رگولاتوری‌شان است زیرا بازیگران این حوزه بسیار هستند و فعالیت ما در این زمینه در مقایسه با حوزه موسیقی، تازه به حساب می‌آید. البته دست‌مان در این باره بسته نیست بلکه نیاز به آماده‌سازی پیش زمینه‌ها و رشد محصول فعلی داریم تا در آینده با همکاری نشان به سمت پخش کتاب صوتی و پادکست نیز حرکت کنیم.

لازم به ذکر است همکاری ما با نشان، صرفا با این پروژه به اتمام نخواهد رسید. جا دارد برای اولین بار به صورت رسمی اعلام کنم که مجموعه «پگاه داده کاوان شریف» اخیرا به عنوان سهامدار و سرمایه‌گذار جدید در بیپ‌تونز بوده و همواره علاقمند به همکاری با نشان بوده است. اکنون این مهم محقق شده و این تازه آغاز ماجرا است، در ادامه خبرهای بیشتری از این همکاری شنیده خواهد شد. همچنین قرار است از ظرفیت‌های اقتصادی و تبلیغاتی‌مان در این پروژه استفاده کنیم.

جواد عامل: این سرویس تجربه شنیداری را برای مجموعه بزرگی از کاربران فراهم کرده است که نقش بسزایی در ترویج قانونی آثار موسیقی مختلف خواهد داشت و آنان را به خرید اثرها ترغیب می‌کند. موضوعی که می‌تواند باعث خروج مارکت موسیقی از رکود شود و اتفاقی مثبت در این زمینه برای تولیدکنندگان آثار خواهد بود.

آلبوم‌ها و موسیقی‌های غیر رایگان نیز در رادیو نشان منتشر خواهد شد؟

سما ماه‌آورپور: بله با توجه به اینکه آثار به صورت استریم منتشر می‌شوند در میان آن‌ها آلبوم‌ها و موسیقی‌های غیررایگان نیز وجود خواهد داشت، آثاری فاخر و یونیک که برخی از آن‌ها، تنها در اختیار بیپ‌تونز قرار دارند.

بیش از 15هزار قطعه که برای فروش در بیپ‌تونز قرار گرفته‌اند در کنار 10هزار قطعه موسیقی رایگان، توسط افراد خبره پالایش شده و برگزیده‌هایشان در رادیو نشان در معرض شنیداری کاربران قرار خواهد گرفت. ما به دنبال ارائه پلی لیستی هستیم که برای کاربر تکراری نشود و آن را به روز نیز خواهیم کرد.

 ارزش ریالی محتوایی که در این سرویس منتشر خواهد شد، براساس قراردادهای ما با ناشرین برای فروش در سایت، چیزی در حدود 5 میلیارد تومان است. همان طور که پیش‌تر مطرح شد، طبق قراردادهایمان می‌توانیم این محتوا را برای شنیدار و نه دانلود به صورت رایگان ارائه کنیم؛ برای آن دسته از محتواهایی نیز که امکان پخش وجود نداشت، با رایزنی‌های انجام شده توانستیم اجازه انتشار را کسب کنیم.

گفتنی است بسیاری از این آثاری که در رادیو نشان در دسترس قرار خواهد گرفت، امکان شنیدن آن‌ها به صورت رایگان و قانونی وجود نخواهد داشت. به طور مثال با وجود آنکه هیچ اثر رایگانی از استاد شجریان روی بیپ‌تونز نبوده اما در قسمت موسیقی سنتی رادیو نشان به رایگان برای کاربر پخش خواهد شد. همچنین آثاری از خوانندگان جوانی منتشر خواهد شد که با توجه به محدودیت‌های صدا و سیما، امکان پخش آن‌ها در شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی وجود ندارد. همچنین برای افرادی که آرامش را هنگام رانندگی ترجیح می‌دهند، موسیقی‌های بی‌کلام از هنرمندان داخلی و بین‌المللی تدارک دیده‌ایم.

یکی دیگر از قابلیت‌های نسخه جدید نشان، کنکاش است. در این سرویس موقعیت‌های مختلف در دسته‌بندی‌های متفاوت مانند رستوران، موزه، خرید سال نو، جایی برای تفریح، کجا بریم، در نزدیکی کاربر نمایش داده می‌شوند. اما این موقعیت‌ها با چه متر و معیاری به کاربر نمایش داده می‌شوند و منبع دیتاهای آن از کجاست؟

جواد عامل: تمام مکان‌ها تمام موقعیت‌هایی است که در نشان قرار گرفته و تصاویر آن نیز تصاویری است که کاربران بر روی نشان ثبت کرده‌اند. با کلیک روی هر کدام از مکان‌ها نیز اطلاعات عمومی، نظرات و تصاویر کاربران به نمایش در خواهد آمد. اگر کاربر، تصویری را که صاحب اثر آن نیست روی نشان بارگذاری کند و مالک اثر از این موضوع گلایه کند، از روی نشان حذف خواهد شد.

هر مکانی که توسط کاربر به نقشه اضافه شود و مورد استقبال کاربران قرار گیرد در کنکاش به نمایش در خواهد آمد. نظرات مثبت، عکس و اطلاعات کامل مکان و مورد توجه مردم قرار گرفتن از جمله فاکتورهایی است که باعث نمایش یک موقعیت در بخش کنکاش به طور خودکار خواهد شد.

چه فاکتورهایی در ترتیب نمایش مکان‌ها به کاربر تاثیرگذار است؟

جواد عامل: براساس دسته‌بندی‌های مختلف، این فاکتور متفاوت است. به طور مثال در بخش خدمات خودرو، فاصله نقش مهم‌تری داشته اما در بخش رستوران، فاکتور استقبال و نظرات کاربران پررنگ‌تر است.

آیا کنکاش بخشی از بیزینس مدل نشان برای کسب درآمد خواهد بود؟

جواد عامل: این سرویس را نمی‌توان مستقیما به بحث درآمد گره زد. کنکاش همانند قابلیت‌های دیگر نشان است که فهرست مکان‌ها را به شکلی متفاوت، در قالب یک سیستم توصیه‌گر و دسته‌بندی کننده براساس سلایق مختلف ارائه می‌کند. این سرویس به افراد کمک می‌کند تا محیط اطراف خود را کشف کنند و موقعیت‌ها را راحت‌تر بیابند. مستقیما هیچ مدل درآمدی پشت کنکاش قرار نگرفته است اما ممکن است در آینده‌ای دور اگر تبلیغات را اضافه کنیم (که فعلا برنامه‌ای برای آن نداریم) برخی موقعیت‌ها در کنکاش پروموت شوند؛ مثلا رستورانی که دارای تخفیف است را به کاربران اعلام کنیم. تبلیغات به طور مشخص برای کاربر جدا خواهد شد اما هیچ برنامه‌ای برای سال آتی و بعد در این باره نداریم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی