ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلسکوپ هابل
علمی

تلسکوپ هابل دورترین تک ستاره را رصد کرد

دانشمندان به کمک تلسکوپ هابل، دوردست ترین ستاره‌ای را که ظاهرا حدود 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ یا به عبارت دیگر تولد کیهان متولد شده را رصد کردند. دانشمندان نام این ستاره را ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۰

دانشمندان به کمک تلسکوپ هابل، دوردست ترین ستاره‌ای را که ظاهرا حدود 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ یا به عبارت دیگر تولد کیهان متولد شده را رصد کردند.

دانشمندان نام این ستاره را «Earendel» گذاشته‌اند که در زبان انگلیسی به معنای «ستاره صبح» یا «ستاره نور» است. نام علمی این ستاره نیز «WHL0137-LS» است و تخمین زده می‌شود جرم آن حداقل 50 برابر جرم خورشید باشد. همچنین روشنایی آن میلیون‌ها برابر بیشتر از خورشید است.

این ستاره تازه کشف شده توسط تلسکوپ هابل به قدری دور است که نور آن 12.9 میلیارد سال در مسیر بوده تا به اطراف زمین برسد و تلسکوپ ما آن را رصد کند. به همین ترتیب، با دانستن این نکته که کیهان ما 13.8 میلیارد سال عمر دارد، می‌توان گفت این ستاره در حدود 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ و یا به عبارت دیگر تولد کیهان متولد شده است. پیش از این، دورترین ستاره‌ای که توسط تلسکوپ هابل رصد شده بود، ستاره‌ای متعلق به 4 میلیارد سالگی عالم بود.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد دورترین تک ستاره‌ای که تاکنون رصد شده، کمتر از یک میلیارد سال پس از تولد کیهان و بیگ‌بنگ متولد شده است.

تلسکوپ هابل

دانشمندان Earendel را به کمک یک خوشه کیهانی عظیم به نام «WHL0137-08» که دقیقا میان زمین و این ستاره قرار دارد، کشف کردند. کشش گرانشی این خوشه کهکشانی عظیم، تار و پود فضا را به صورتی منحرف کرده است که نوعی لنز – در کیهان‌شناسی به آن عدسی گرانشی گفته می‌شود – در فضا ایجاد می‌شود که می‌تواند نور ستاره را منحرف کند.

نکته جالب اینجاست که با توجه به جرم بالای این ستاره، احتمالا تاکنون از بین رفته است. زیرا ستارگان با جرم زیاد سریع‌تر می‌سوزند و زودتر منفجر می‌شوند یا با فروپاشی گرانشی تبدیل به سیاهچاله می‌شوند. قدیمی‌ترین ستاره‌هایی که ما می‌شناسیم و حدس می‌زنیم در زمان‌های اولیه شکل‌گیری عالم متولد شده‌اند، همگی بسیار کم جرم هستند و بنابراین تا به امروز درخشش خود را ادامه داده‌اند.

دانشمندان منتظر هستند تا پس از تثبیت وضعیت و شرایط تلکسوپ فضایی جیمز وب، این ستاره را به صورتی‌ دقیق‌تر مورد تحلیل قرار دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • MOhamaD
    MOhamaD | ۱۱ فروردین ۱۴۰۱

    چندتا از میلیون‌ها توی متن باید تبدیل بشه به میلیارد

مطالب پیشنهادی