ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک توییتر
کسب و کار

خرید توییتر توسط ایلان ماسک و سوالات مهمی که هنوز جوابی برای آن‌ها نداریم

دیشب بالاخره هیات مدیره توییتر با واگذاری این شبکه اجتماعی به ثروتمندترین فرد جهان، ایلان ماسک موافقت کرد. اما این قرارداد سوالات و ابهامات زیادی درباره آینده توییتر به وجود آورده که هنوز جواب مشخصی ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

دیشب بالاخره هیات مدیره توییتر با واگذاری این شبکه اجتماعی به ثروتمندترین فرد جهان، ایلان ماسک موافقت کرد. اما این قرارداد سوالات و ابهامات زیادی درباره آینده توییتر به وجود آورده که هنوز جواب مشخصی برای آن‌ها نداریم.

خبر کوتاه بود و البته مهم: ایلان ماسک توییتر را خرید! حالا ثروتمندترین فرد جهان در رده افرادی مثل جف بزوس قرار می‌گیرد که در شرکت‌های تحت مدیریت‌شان یک رسانه هم دارند، البته رسانه‌ای مدرن و تاثیرگذار که تغییرات در آن می‌تواند روی یک جامعه بزرگی تاثیر بگذارد.

ایلان ماسک برای هر سهم توییتر 54.20 دلار پول نقد می‌پردازد، دقیقا همان پیشنهادی که از کمتر از دو هفته پیش مطرح کرد و آن را بهترین و آخرین پیشنهادش خواند. مبلغ کلی این قرارداد به نزدیک 44 میلیارد دلار می‌رسد.

سوالات بی‌جواب درباره آینده توییتر

حالا با فروش این شبکه اجتماعی به ماسک، سوالات زیادی به وجود آمده که افراد زیادی را شامل می‌شود؛ از کاربران عادی گرفته تا کارمندان و سرمایه‌گذاران و حتی سیاستمداران. در ادامه نگاهی به سوالاتی داریم که هنوز جواب آن‌ها مشخص نشده است.

چه کسی توییتر را مدیریت خواهد کرد؟

یکی از مهم‌ترین سوالات درباره آینده توییتر این است که ایلان ماسک چه کسی را به عنوان مدیرعامل انتخاب می‌کند. مدیرعامل کنونی یعنی «پاراگ آگراوال» مدتی کوتاهی می‌شود که مدیریت این شبکه اجتماعی را برعهده گرفته و پیش از آن برای یک مدت طولانی، جک دورسی مدیرعامل این کمپانی بود.

ایلان ماسک

مدت کوتاهی پس از شروع مدیریت آگراوال، ماسک با خرید 9.2 درصد تبدیل به بزرگترین سهام‌دار فردی این شبکه اجتماعی شد و حالا هم مالک کل آن. آگراوال اخیرا گفته که خودش هم از آینده اطلاعی ندارد اما تا زمانی که معامله تکمیل شود، خودش و کارمندان به کارشان ادامه می‌دهند. با این حال انتظار داریم در نهایت ماسک مدیرعامل جدیدی برای این شبکه اجتماعی انتخاب کند یا حتی شاید خودش مدیریتش را برعهده بگیرد.

اعضای هیات مدیره چه کسانی خواهند بود؟

هیات مدیره توییتر هم اکنون توسط هم‌بنیانگذار Salesforce یعنی «برت تیلور» رهبری می‌شود و در گذشته با رویکرد «قرص سمی» سعی در جلوگیری از فروش این شبکه اجتماعی به افرادی مانند ایلان ماسک داشت. اما حالا که ماسک توییتر را خریده و می‌خواهد آن را یک شرکت خصوصی کند، چه بلایی سر هیات مدیره می‌آید؟

ایلان ماسک در گذشته گفته بود که اگر توییتر را بخرد، هیچ حقوقی به هیات مدیره نمی‌دهد. البته هیات مدیره بطور کامل تغییر خواهد کرد و ماسک به سراغ افرادی می‌رود که در مسیر طولانی برای رسیدن به اهدافش، به او کمک کنند. شاید در این مسیر مدیرعامل سابق توییتر، جک دورسی به کمک ثروتمندترین فرد جهان بیاید چرا که از همین حالا از خرید توییتر توسط ماسک استقبال کرده است.

ایلان ماسک چقدر در مدیریت توییتر دخالت خواهد کرد؟

توییتر بطور کامل به ایلان ماسک فروخته می‌شود، اما نمی‌دانیم خود ماسک چقدر می‌خواهد در مدیریت این شبکه اجتماعی نقش داشته باشد. در حال حاضر ثروتمندترین فرد جهان مدیریت تسلا، باارزش‌ترین خودروساز جهان با ارزش 1 تریلیون دلار، اسپیس ایکس با ارزش تقریبی 100 میلیارد دلار و استارتاپ‌های نورالینک و بورینگ کمپانی را در اختیار دارد، بنابراین آیا وقتی برای توییتر پیدا می‌کند؟

ایلان ماسک و توییتر

این احتمال وجود دارد که ماسک رویکرد جف بزوس برای «واشنگتن پست» را در پیش بگیرد و اجازه دهد یک تیم مدیریتی مستقل کارها را در دست بگیرد. اما شاید هم استراتژی کاملا متفاوتی را در پیش بگیرد و همه کارها را خودش پیش ببرد. برای پاسخ به این سوال احتمالا باید مدتی منتظر بمانیم تا ببینیم ماسک واقعا چه برنامه‌ای برای توییتر دارد.

توییتر چه تغییری خواهد کرد؟

ایلان ماسک از زمانی که 9.2 درصد سهام توییتر را خرید، شروع به انتشار نظراتش درباره آینده این شبکه اجتماعی و همچنین برگزاری نظرسنجی درباره قابلیت‌هایی مانند افزودن دکمه ویرایش توییت کرد. اما آیا با خرید این شبکه اجتماعی، تغییرات آن مبتنی بر نتایج همین نظرسنجی‌ها خواهد بود؟

ماسک گفته می‌خواهد آزادی بیان را در توییتر گسترش دهد و ویژگی‌های جدیدی را به آن بیاورد. علاوه بر این، الگوریتم آن را متن باز کند تا عملکردش شفاف‌تر شود. در حالت کلی ثروتمندترین فرد جهان پتانسیل زیادی در توییتر می‌بینید.

اگر می‌خواهید بدانید منظور ایلان ماسک از آزادی بیان چیست، می‌توانید سری به توییت او چندین ساعت قبل از اعلام خبر خرید توییتر بزنید؛ توییتی به شرح زیر:

«امیدوارم حتی بدترین منتقدان من هم در توییتر بمانند، چون معنای آزادی بیان همین است.»

اما باید منتظر ماند و دید حرف و عمل ایلان ماسک چقدر شبیه هم خواهد بود.

دونالد ترامپ به توییتر بازمی‌گردد؟

با حمله طرفداران دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا به کاخ کنگره، حساب شخصی او در توییتر بطور دائمی بسته شد. اما حالا که ماسک صاحب توییتر شده، بسیاری امیدوارند حساب کاربری ترامپ بازیابی شود، اما آیا در اینصورت ترامپ به توییتر بازمی‌گردد؟

ترامپ هم در زمان خرید 9.2 سهام توسط ماسک و هم حالا که توییتر در اختیار ثروتمندترین فرد جهان قرار می‌گیرد، گفته برنامه‌ای برای بازگشت به این شبکه اجتماعی ندارد و در Truth Social، شبکه اجتماعی خودش باقی می‌ماند. اما رفتارهای ترامپ چندان قابل پیش‌بینی نیستند و شاید چندین ماه دیگر نظرش را عوض کند و به توییتر بازگردد، مخصوصا که به انتخابات 2024 آمریکا نزدیک می‌شویم.

چه آینده‌ای در انتظار کارمندان توییتر خواهد بود؟

با خصوصی شدن توییتر، ایلان ماسک به سراغ ساختار جدیدی برای کارمندان می‌رود و البته سهام‌هایی که به کارمندان اختصاص داده شده‌اند و هدایا هم بی‌معنی می‌شوند. اما آیا آن‌ها با موارد جدیدی جایگزین می‌شوند؟ چه بلایی سر کارمندان کنونی می‌آید؟

صنعت فناوری روزبه‌روز رقابتی‌تر می‌شود و کارمندان برای اینکه در سمت خود باقی بمانند، باید بیش از پیش تلاش کنند. اما اگر این موضوع هم مدنظر نباشد، تغییرات ساختاری قطعا منجر به تعدیل نیرو می‌شود. اگر ایلان ماسک تصمیم بگیرد مدیریت محتوا را آسان‌تر کند و نظارت‌ها را کاهش دهد، بخشی بزرگی از کارمندان توییتر دیگر کاربردی برای این شبکه اجتماعی نخواهند داشت. بنابراین نمی‌دانیم ثروتمندترین فرد جهان چه خوابی برای کارمندان توییتر دیده است.

چه بلایی سر سهام تسلا می‌آید؟

شاید این سوال کمی بی‌ربط با موضوع به نظر برسد، اما تسلا مهم‌ترین شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک است که تازه پس از سال‌ها به سوددهی رسیده. حالا که ماسک توییتر را می‌خرد، باید کمی از تمرکزش را روی این شبکه اجتماعی بگذارد، حتی اگر به سراغ یک تیم مدیریتی مستقل برود.

همین تمرکز کم هم می‌تواند عملکرد تسلا را مختل کند و این یعنی کاهش درآمد و سوددهی. البته تضمینی برای این موضوع وجود ندارد و بخاطر همین به یکی از سوالات بی‌جواب تبدیل شده است. علاوه بر این، شاید ماسک برای تامین مالی این قرارداد مجبور به فروش بخشی از سهامش شود که این موضوع هم می‌تواند کاهش ارزش سهام تسلا را در پی داشته باشد.

احتمالا طی یکی دو هفته آینده یا حتی زودتر جواب برخی از سوالات بالا مشخص می‌شود، با این حال به نظر می‌رسد طی این قرارداد، بزرگترین آسیب متوجه کارمندان توییتر خواهد بود؛ کارمندانی که آینده‌ای را برای خود متصور نمی‌شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی