قرص Paxlovid فایزر در جلوگیری از انتقال کرونا بین افراد داخل خانه شکست خورد
فایزر میگوید نتیجه آزمایشهای بالینی گسترده این شرکت نشان داده که قرص پکسلووید (Paxlovid) برای درمان کرونا نمیتواند مانع از انتقال ویروس از یک فرد مبتلا در خانه به سایر اعضای خانواده شود. با این ...
فایزر میگوید نتیجه آزمایشهای بالینی گسترده این شرکت نشان داده که قرص پکسلووید (Paxlovid) برای درمان کرونا نمیتواند مانع از انتقال ویروس از یک فرد مبتلا در خانه به سایر اعضای خانواده شود. با این حال، اثربخشی این قرص در جلوگیری از بستر و مرگ مشابه قبل گزارش شده است.
در این آزمایش 3000 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که در داخل خانه با یک فرد مبتلا به کرونا در ارتباط بودند. این افراد در دو گروه با قرص پکسلووید و دارونما آزمایش شدند. کسانی که پنج روز این قرص را مصرف کردند، 32 درصد کمتر از گروه دارونما به کرونا مبتلا شدند. ولی با افزایش دوره درمان به 10 روز، تفاوت محسوسی در کاهش احتمال ابتلا مشاهده نشد.
شرکت فایزر میگوید ایمنی این درمان مشابه تحقیقات قبلی و اثربخشی آن در پیشگیری از بستری یا مرگ و میر افرادی که در معرض ریسک بیماری وخیم قرار داشتند، حدود 90 درصد بود. «آلبرت بورلا»، مدیرعامل این شرکت در بیانیهای در این باره گفت: «هرچند از نتیجه این تحقیق ناامید شدیم، اما این یافتهها بر دادههایی که قبلا پیرامون اثربخشی و ایمنی درمان کووید-19 به دست آورده بودیم، اثری نمیگذارد.»
فایزر در 60 کشور برای قرص کرونا مجوز گرفته است
فایزر میگوید قرص پکسلووید که از دو داروی ضدویروسی متفاوت ساخته شده، در حال حاضر در بیش از 60 کشور در سراسر جهان برای استفاده اضطراری در درمان بیماران در معرض خطر تاییدیه گرفته است. بازار وال استریت انتظار دارد که فروش پکسلووید بهعنوان بخشی از گروه داروهای بازدارنده پروتئاز امسال به 24 میلیارد دلار برسد.
پیشتر مدیر علمی فایزر گفته بود که اگر 100 هزار بیمار مبتلا به کرونا را با پکسلووید درمان کنید، از 5500 بستری در بیمارستان و 1100 مرگ احتمالی جلوگیری میشود. این تغییر میتواند کمک شایانی به کاهش فشار از بخش درمان و جلوگیری از تلفات ناشی از همهگیری داشته باشد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.