ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

این ربات انسان‌نمای غول‌پیکر ژاپنی می‌تواند خطوط برق را تعمیر کند [تماشا کنید]

ربات‌ها پیشرفت‌های چشمگیری کرده‌اند و برخی از آن‌ها در کارهای خطرناک به کمک انسان می‌آیند. حالا یک شرکت ژاپنی به نام «JR West» از یک ربات غول‌پیکر استفاده می‌کند که می‌تواند کارهای زیادی مانند تعمیر ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

ربات‌ها پیشرفت‌های چشمگیری کرده‌اند و برخی از آن‌ها در کارهای خطرناک به کمک انسان می‌آیند. حالا یک شرکت ژاپنی به نام «JR West» از یک ربات غول‌پیکر استفاده می‌کند که می‌تواند کارهای زیادی مانند تعمیر و تمیز کردن خطوط انتقال برق را انجام دهد. این ربات انسان‌نما حرکات راننده خود را تقلید می‌کند؛ راننده‌ای که از طریق یک هدست واقعیت مجازی با آن در ارتباط است.

کمپانی JR West با هدف افزایش بهره‌وری و ایمنی این ربات را طراحی کرده و کارگران می‌توانند آن را بلند کرده و بدون اینکه خودشان در معرض خطر قرار بگیرند، کارهایی مختلف را انجام دهند و تجهیزات سنگین را هم با ربات جابجا کنند.

عملکرد ربات انسان‌نما ژاپنی

این ربات انسان‌نما در حقیقت یک بالاتنه با سر است که روی بازوی هیدرولیکی یک جرثقیل قرار گرفته است. این جرثقیل می‌تواند در مسیرهای مختلفی حرکت کند و ربات هم با توجه به خواسته راننده و تجهیزات، کارهایش را انجام می‌دهد. از کارهای این ربات می‌توان به تمیز کردن خطوط انتقال برق با یک برس خاص اشاره کرد، اما این تمام کاری نیست که آن انجام می‌دهد.

دست این ربات به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند ابزارهای مختلف را حمل کند و کارهای تعمیر را هم انجام دهد. سر این ربات میزبان دو دوربین دیجیتال است که حکم چشم را برای اپراتور انسانی دارد. اپراتور از طریق یک هدست واقعیت مجازی و البته یک جفت دسته، کنترل این ربات از جمله دست‌ها و بازوهای آن را در اختیار دارد.

این ربات به لطف جرثقیل هیدرولیکی که روی آن قرار گرفته، می‌تواند تجهیزات سنگین را بلند کند.

با وجود اینکه شرکت JR West در حال استفاده از این ربات است، اما هنوز یک نمونه اولیه محصول می‌شود که با همکاری شرکت‌های «Nippon Signal» و «Human Machinery» توسعه یافته است. اولین نمونه این ربات سال 2024 بطور فول تایم مورد استفاده قرار می‌گیرد، البته احتمالا تا آن زمان نسخه‌های جدیدتر این ربات از راه می‌رسند و کارایی بیشتری خواهند داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی