ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فسیل انسان‌تبار جنوبی‌کپی
علمی

بازنویسی تاریخ بشر؛ فسیل‌های انسان‌تباران احتمالا 1 میلیون سال قدمت بیشتری دارند

چندین فسیل به جا مانده از انسان‌تباران در غاری بسیار مهم در سایت دیرینه‌شناسی «گهواره نوع بشر» در آفریقای جنوبی احتمالا 3.67 میلیون سال قدمت دارند، یعنی یک میلیون سال قدیمی‌تر از پیش‌بینی‌هایی که دانشمندان ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ تیر ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

چندین فسیل به جا مانده از انسان‌تباران در غاری بسیار مهم در سایت دیرینه‌شناسی «گهواره نوع بشر» در آفریقای جنوبی احتمالا 3.67 میلیون سال قدمت دارند، یعنی یک میلیون سال قدیمی‌تر از پیش‌بینی‌هایی که دانشمندان قبلا انجام داده بودند. این کشف جدید که با بررسی صخره‌های میزبان فسیل‌ها انجام گرفته، می‌تواند درک ما از شرایط زیستی این موجودات و شرایط تکامل بشر را تغییر دهد.

دانشمندان با استفاده از یک تکنیک جدید به این نتیجه رسیده‌اند که قدمت فسیل‌های غارهای «استرک‌فونتین» به حدود 4 میلیون سال قبل برمی‌گردد. با این حساب، فسیل‌ها حتی از فسیل یک جنوبی‌کپی معروف به نام «لوسی» که پیش‌تر کشف شده بود هم قدیمی‌تر خواهند بود.

محققان می‌گویند غارهای استرک‌فونتین بیش از هر جای دیگری در دنیا فسیل جنوبی‌کپی دارد، اما تشخیص قدمت آن‌ها کار آسانی نیست. در گذشته تخمین‌های متفاوتی برای سن این فسیل‌ها مطرح شده بود، اما دانشمندان در این مطالعه جدید به جای بررسی سنگ‌های رسوبی یا سایر استخوان‌هایی که در نزدیکی این محل پیدا شده، به بررسی صخره‌هایی پرداخته‌اند که فسیل جنوبی‌کپی‌ها را در خود جا داده بودند.

فسیل‌های انسان‌تباران در غارهای استرک فونتین

دانشمندان به‌طور خاص به دنبال واپاشی رادیواکتیو دو ایزوتوپ نادر در کوارتز به نام‌های آلومینیوم-26 و بریلیوم-10 گشتند. «دریل گرنجر» از دانشگاه پردو می‌گوید: «این ایزوتوپ‌های رادیواکتیو که با نام هسته‌های کیهان‌زاد شناخته می‌شوند، از واکنش پرتوهای کیهانی پرانرژی در نزدیکی سطح زمین به وجود می‌آید و قدمت واپاشی رادیواکتیو آن‌ها به زمانی برمی‌گردد که همزمان با فسیل‌ها در ورودی غار مدفون شده‌اند.»

درک ما از انسان‌تباران تغییر می‌کند؟

یافته جدید محققان اهمیت زیادی در درک ما از تکامل بشر و جایگاه غارهای استرک‌فونتین در آن دارد. «دامینیک استراتفورد»، باستان‌شناس دانشگاه ویت‌واترزرند می‌گوید: «انسان‌تباران جوان‌تر نظیر پرامردم و انسان (Homo) در حوالی 2.8 تا 2 میلیون سال پیش مشاهده شده‌اند. بر اساس تاریخ‌های قبلی، جنوبی‌کپی‌های آفریقای جنوبی برای این که اجداد آن‌ها باشند، بیش از حد جوان بودند. بنابراین احتمالش بیشتر است که انسان و پرامردم در شرق آفریقا تکامل پیدا کرده باشد.»

این مطالعه همسو با تعیین قدمت فسیل پاکوچک است و نشان می‌دهد که انسان و پرامردم حدود یک میلیون سال بعد از فسیل‌های به دست آمده از غار Member 4 از مجموعه استرک‌فونتین به وجود آمده بودند. از این رو، باید ترتیب وقایع و محل رخدادها را بازنویسی کرد. نتایج این تحقیقات در مجله PNAS منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی