گزارش سال منابع انسانی نوبیتکس منتشر شد
بزرگترین پلتفرم تبادل رمزارز در ایران، گزارش سال 1400 منابع انسانی خود را منتشر کرده تا تصویری واضحتر از سرمایه انسانی این شرکت دانشبنیان ارائه شود. براساس آمارها میانگین سنی نیروهای این شرکت 27 سال بوده ...
بزرگترین پلتفرم تبادل رمزارز در ایران، گزارش سال 1400 منابع انسانی خود را منتشر کرده تا تصویری واضحتر از سرمایه انسانی این شرکت دانشبنیان ارائه شود. براساس آمارها میانگین سنی نیروهای این شرکت 27 سال بوده و 45 درصدشان را زنان تشکیل میدهند. نوبیتکس در کنار ایجاد 28 زمینه شغلی، با جذب به طور میانگین یک نفر طی هر دو روز، گامی در راستای حفظ سرمایههای انسانی که امکان مهاجرت داشتهاند، برداشته است.
نوبیتکس به عنوان اولین پلتفرم تبادل رمزارز در ایران، کار خود را با یک تیم چهار نفره و در سال 1396 آغاز کرد. حال بیش از 250 نفر در نوبیتکس مشغول به کارند؛ افرادی که بعضی از آنها با توجه به تخصصشان امکان مهاجرت داشته، اما با ایجاد زمینههای اشتغال در 28 حوزه شغلی در این شرکت، ماندن را انتخاب کردند.
جمعیت نوبیتکس در سال گذشته، در حالی که کرونا و شرایط اقتصادی چالشهایی را برای کسبوکارها به وجود آورده بود، 160 درصد افزایش یافت. رشدی که احتمالا بخشی از آن به لطف افزایش قیمت رمزارزها و فراگیری آنها بود. این موضوع زمانی خود را بهتر نشان میدهد که طبق آمار نوبیتکس، این افزایش همزمان با رشد تعداد کاربران نوبیتکس و عبور از مرز سه میلیون کاربر ایرانی بود.
حضور پررنگ زنان در نوبیتکس
نوبیتکس در بخش سرمایههای انسانی، هدف خود را ایجاد موقعیت شغلی برابر برای زن و مرد میداند و با همین رویکرد، در حال حاضر 45 درصد کارکنان نوبیتکس زن هستند.
بخش منابع انسانی با 70 درصد و عملیات با صفر درصد، بیشترین و کمترین تعداد نیروهای خانم را در خود جای دادهاند.
این شرکت خود را پذیرای ذهنهای جوان، پویا و خلاق میداند و به همین دلیل، جوانی در عین تخصص و مهارت، ویژگی نیروی انسانی نوبیتکس است. میانگین سنی 27 سال برای کارکنان نوبیتکس و میانگین سنی 33 سال برای مدیران این مجموعه، گویای این دیدگاه در نوبیتکس است.
رمزارز و بلاکچین، صنعتی تازه و نوپا است و نوبیتکس نیز به دنبال آن بوده تا افرادی را در تیم خود داشته باشد که شوق حرکت بر لبه فناوریهای نوین و روز دنیا را داشته باشند.
طبق گزارش منابع انسانی نوبیتکس، در حال حاضر 91 درصد از نیروهای نوبیتکس حداقل مدرک کارشناسی را دارند و 75 درصد از تیم فنی، در دانشگاههای دولتی تحصیل کردهاند و نوبیتکس تلاش کرده در حد توان خود از خروج این منابع ارزشمند انسانی جلوگیری کند.
بیشترین رشته تحصیلی مشترک در بین نوبیتکسیها نیز مهندسی نرم افزار است.
با توجه به امکان دورکاری در نوبیتکس، این شرکت میزبان کارکنانی از سراسر کشور است که در شهرهای خود با نوبیتکس همکاری میکنند. در حال حاضر 25 درصد از نیروهای غیرتهرانی این پلتفرم، ساکن البرز و 12 درصد ساکن گیلان هستند.
گفتنی است از آنجا که توسعه نوبیتکس، همزمان با همهگیری ویروس کرونا بود، فرهنگ دورکاری در لایههای مختلف نوبیتکس پذیرفته شد و با وجود عبور از پیکهای کرونا و کاهش چشمگیر موارد ابتلا، 49 درصد کارکنان نوبیتکس همچنان دورکار هستند، 36 درصد ترکیبی از حضوری و دورکار و تنها 15 درصد به طور کامل به شکل حضوری فعالیت دارند که این موضوع از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری کرده و باعث افزایش کارایی شده است.
پیوند دانشجویان فنی و رمزارز
نوبیتکس در مجموع 28 حوزه شغلی با تخصصهای مختلف در بخشهای فنی، مارکتینگ، پشتیبانی، سرمایه انسانی و سایر بخشها دارد.
با توجه به ماهیت کسب و کار نوبیتکس و درهمتنیدگی آن با تکنولوژی روز دنیا، مسئله آموزش نیروها دارای اهمیت زیادی است. در سال 1400 در مجموع 12 دوره آموزشی برای کارکنان نوبیتکس برگزار شد.
در این بین، تیم فنی، تیم سرمایه انسانی و تیم مالی، بیشترین دورههای آموزشی را دیدند. در نیمه دوم سال 1400 دستورالعمل آموزشی نوبیتکس تدوین شد که بر اساس آن، سهمیه زمانی برای آموزش کارکنان، 180 ساعت در یک سال کاری است و سهمیه ریالی نیز برابر با دریافتی خالص یک ماه برای یک سال کاری است؛ یعنی هر نفر در سال به اندازه حقوق یک ماه میتواند در دورههای آموزشی مرتبط با کارش، در خارج از سازمان شرکت کند و هزینه آن ازسوی شرکت پرداخت میشود.
البته این جدا از دورههای آموزشی است که در داخل سازمان برگزار میشود. نیازسنجی آموزشی نیز از سه طریق درخواست همکاران، درخواست واحد منابع انسانی و درخواست مدیریت واحد انجام میشود.
گفتنی است نوبیتکس برای آموزش، جذب نیرو و ایجاد پیوند دانشجویان برتر رشته مهندسی کامپیوتر با صنعت رمزارز و بلاکچین مسابقاتی برگزار میکند. نوبیکاپ، رقابتی در حوزه برنامهنویسی پایتون بود که در دی سال 1400 برگزار شد. در این رقابت 722 توسعهدهنده پایتون شرکت کردند که 78 درصد آنها تحصیلکرده دانشگاه شریف بودند. مسابقه نوبیکاپ پرمخاطبترین مسایفه سال 1400 کوئرا بود. همچنین نوبیتکس در دوره کوآپ دانشگاه صنعتی شریف مشارکت داشته است.
هر 2 روز یک استخدام در نوبیتکس
با توسعه کسب و کار نوبیتکس، فرایند جذب و استخدام نیز سرعت گرفت، بهطوریکه در سال 1400 با دریافت 11 هزار و 394 رزومه از کارجویان، 839 مصاحبه کاری صورت گرفت و هر دو روز یک نفر به جمع نوبیتکسیها اضافه شد.
طبق آمارهای اعلام شده در گزارش منابع انسانی نوبیتکس، مدت زمان پر شدن یک موقعیت شغلی در نوبیتکس 58 روز طول کشیده و استخدام هر فرد، 20 روز زمان برده است.
همزمان با افزایش تعداد جذب و استخدام نوبیتکس، نیاز بود که این فرایند مورد بررسی قرار گیرد، به همین منظور بعد از برگزاری هر مصاحبه، یک نظرسنجی رضایتمندی برای کارجویان ارسال میشود تا پس از شناسایی مشکلات، فرایند جذب بهبود یابد. بر اساس این نظرسنجی، 80 درصد از کارجویان از فرایند مصاحبه و جذب رضایت داشتند.
طبق گزارش منتشر شده، افزایش تعلق سازمانی و توانمندی، در اولویت منابع انسانی نوبیتکس بوده و بر اساس پاسخهای پرسشنامهای که اسفند 1400 بین کارکنان توزیع شد، تعلق سازمانی 77 درصد و رضایت از توانمندسازی کارکنان 76 درصد بوده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.