ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پلیس
تکنولوژی

توسعه الگوریتمی که می‌تواند وقوع جرایم را با دقت 90 درصد پیش‌بینی کند

محققان از طریق ایده‌ای که شبیه داستان Minority Report به نظر می‌رسد، مدعی ساخت الگوریتمی شده‌اند که می‌تواند با دریافت اطلاعات مربوط به جرایم قبلی، یک هفته زودتر با دقت 90 درصدی پیش‌بینی کند که ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

محققان از طریق ایده‌ای که شبیه داستان Minority Report به نظر می‌رسد، مدعی ساخت الگوریتمی شده‌اند که می‌تواند با دریافت اطلاعات مربوط به جرایم قبلی، یک هفته زودتر با دقت 90 درصدی پیش‌بینی کند که چه جرایمی قرار است رخ دهد.

این الگوریتم توسط محققان علوم اجتماعی در دانشگاه شیکاگو توسعه پیدا کرده و از تاریخچه جرایم خشونت‌آمیز (قتل، تهاجم و آسیب زدن) و جرایم مالکیتی (دزدی و سرقت وسایل نقلیه موتوری) استفاده می‌کند. محققان به طور خاص این جرایم را انتخاب کردند چون کمتر شامل سوگیری‌های است که در جرایم مرتبط با مواد مخدر و موارد مشابه دیده می‌شود.

بر اساس نتایجی که پژوهشگران در مجله Nature Human Behavior منتشر کرده‌اند، الگوریتم حاضر با تقسیم‌بندی شهرها به مناطق 1000 فوت مربعی (92 متر مربعی) می‌تواند الگوها را تشخیص دهد و جرایم آتی را با دقت 90 درصد در این مناطق پیش‌بینی کند.

فیلم گزارش اقلیت

الگوریتم پیش‌بینی جرم در شهرهای مختلف موفق بوده

آن‌ها علاوه بر شیکاگو، این الگوریتم را در چند شهر دیگر نیز آزمایش کردند. این سیستم با دریافت اطلاعات شهرهای آتلانتا، آستین، دیترویت، لس آنجلس، فیلادلفیا، پورتلند و سان‌فرانسیسکو هم عملکرد موفقی داشت. محققان مدعی‌اند که این مدل برخلاف سیستم‌های قبلی نمی‌گوید جرایم از یک نقطه به نقاط دیگر سرایت می‌کنند. این الگوریتم می‌تواند شرایط اجتماعی پیچیده شهرها و رابطه میان جرایم و اثر نیروهای پلیس را نادیده بگیرد.

«جیمز ایوانز»، جامعه‌شناس و نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «مدل‌های فضایی (Spatial)، توپولوژی طبیعی شهرها را نادیده می‌گیرند. شبکه‌های حمل و نقل شامل خیابان‌ها، پیاده‌روها و خطوط قطار و اتوبوس هستند. شبکه‌های ارتباطی شامل مناطقی با پس‌زمینه‌های اقتصادی اجتماعی مشابه‌اند. مدل ما کشف این روابط را ممکن می‌کند.»

با این حال «ایشانو چتوپادیای»، دیگر نویسنده ارشد این مقاله هشدار داده که از این ابزار نباید برای هدایت نیروهای پلیس استفاده شود. بازوهای اجرایی دولت نباید از این الگوریتم برای حمله به محله‌های خاص استفاده کنند تا جلوی وقوع جرایم را بگیرند. او ادامه می‌دهد:

«ما دوقلوی دیجیتالی فضاهای شهری را ساختیم. اگر داده‌های گذشته را به سیستم بدهید، به شما می‌گوید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. عملکرد این الگوریتم جادویی نیست؛ این سیستم محدودیت‌های خودش را دارد، ولی ما توانستیم صحت عملکرد آن را بسنجیم و دریابیم که درست کار می‌کند.»

چند روز پیش در مقاله مفصلی به شما گفتیم که چین چگونه سعی دارد با استفاده از فناوری‌های نظارتی از وقوع جرایم جلوگیری کند. به نظر می‌رسد که استفاده از این فناوری‌ها روزبه‌روز در سراسر جهان گسترش پیدا خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی