ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دعوت ناسا از مردم جهت شرکت در پروژه ابریابی در مریخ
علمی

ناسا برای حل این معمای مریخ از شما کمک می‌خواهد

ناسا اخیرا به این نتیجه رسیده که جهت جستجوی نشانه‌های حیات در مریخ به حفاری‌های عمیق‌تری نیاز دارد، با این وجود اسرار سیاره سرخ به همین مورد ختم نمی‌شود و ظاهرا ناسا قصد دارد جهت ...

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

ناسا اخیرا به این نتیجه رسیده که جهت جستجوی نشانه‌های حیات در مریخ به حفاری‌های عمیق‌تری نیاز دارد، با این وجود اسرار سیاره سرخ به همین مورد ختم نمی‌شود و ظاهرا ناسا قصد دارد جهت یافتن پاسخ یکی از معماهای این سیاره یعنی «پیدا کردن ابر» از عموم مردم کمک بگیرد.

این آژانس فضایی با انتشار یک پست از عموم مردم درخواست کرده تا به پروژه «ابریابی در مریخ» بپیوندند. ناسا امیدوار است با کمک مردم از سراسر دنیا پاسخ یکی از پرسش‌هایی که مدت‌هاست فکر دانشمندان را به خود مشغول کرده را بیابد: چه عاملی موجب شکل‌گیری ابر در آسمان مریخ می‌شود؟

اما شما چطور می‌توانید در این پروژه به ناسا کمک کنید؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ناسا 16 سال اخیر را مشغول جمع‌آوری داده با «مدارگرد شناسایی مریخ» (MRO) بوده است. حالا این حجم عظیم از داده‌ها که در پلتفرم زونیورس در دسترس همگان قرار گرفته، نیازمند بررسی است.

دعوت ناسا از مردم جهت شرکت در پروژه ابریابی در مریخ

نمونه‌ای از داده‌های فروسرخ جمع‌آوری شده توسط مدارگرد شناسایی مریخ

ناسا در این پروژه چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

گفتنی است که داده‌های جمع‌آوری شده توسط MRO در قالب نور فروسرخ بوده‌اند؛ طیفی که با چشم انسان قابل مشاهده نیست. ناسا در پروژه مذکور از مردم می‌خواهد تا در این داده‌های فروسرخ به دنبال نشانه‌هایی از ابرها در جو مریخ باشند.

یافتن ابرهای مریخی که در داده‌های MRO به شکلی طاق مانند قابل مشاهده هستند، به دانشمندان امکان می‌دهد تا یکی از اسرار قدیمی مریخ را حل کنند.

نمونه‌ای از داده‌های فروسرخ جمع‌آوری شده توسط مدارگرد شناسایی مریخ

البته ناسا تلاش کرده تا با دستکاری الگوریتم‌ها ابرهای موجود در داده‌های MRO را بیابد اما به گفته آنها اتکا به قوه دیداری انسان در این زمینه قابل‌ اطمینان‌تر خواهد بود.

بسیاری بر این عقیده هستند که مریخ زمانی سیاره‌ای قابل سکونت بوده و سطح این همسایه ما که اکنون تنها حاوی خاک و سنگ است، زمانی پوشیده از دریاچه و رودخانه بوده است. پس از گذشت سال‌ها، مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا با یافتن سنگ‌هایی ظاهرا این فرضیه‌ها را تایید می‌کند.

به گفته ناسا، 2 مدل ابر در مریخ شکل می‌گیرد. نوع اول ابرهای آب منجمد هستند که در زمین هم دیده می‌شوند. نوع دوم نیز ابرهای تشکیل شده از دی‌اکسید کربن هستند که حالتی مانند یخ خشک دارند. این ابرها مشخصا تنها زمانی شکل می‌گیرند که دمای سطح مریخ تا میزان انجماد پایین آمده باشد.

نمونه‌ای از داده‌های فروسرخ جمع‌آوری شده توسط مدارگرد شناسایی مریخ

ناسا در نهایت امیدوار است از طریق این پروژه عمومی درک کند که ابرهای مریخی کجا و چه زمانی شکل می‌گیرند و همچنین در صدد آن است تا اطلاعات بیشتری را در خصوص جو میانی این سیاره کسب کند. علاوه بر این موارد، پروژه مذکور برای آگاهی از علل رقیق شدن جو سیاره سرخ نیز مفید خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • سعدی داوری
    سعدی داوری | ۱۹ تیر ۱۴۰۱

    دوستان ایرانی زیاد خودتونو خسته نکنین 😂
    از زمین خودتون محافظت بکنید نیازی به سیاره دیگه نداریم فعلا..

  • مصطفی امرایی
    مصطفی امرایی | ۱۸ تیر ۱۴۰۱

    به نظر من باتوجه به اینکه عناصر سازنده مولکول های آب در سطح مریخ موجود می‌باشد مثلاً اتمسفر مریخ که 96درصد اون از دی اکسید کربن(CO2) تشکیل شده و گاز متان CH4 و فرمول مولکول آب هم که H2O باید کاری کرد که اتمهای متان و دی اکسید کربن شکسته بشه و تشکیل مولکولهای آب رو بده یکی از این روشها انفجار بمب‌های هیدروژنی در سطح مریخ که هم گرمای لازم رو برای شکستن مولکولهای گاز متان و دی اکسید کربن رو تامین می‌کنه و هم زمینه رو برای تشکیل مولکولهای آب و اکسیژن و گاز ازون O3 برای تامین مقدمات حیات برو مریخ رو فراهم میکنه فراهم می‌کنه.حالا جایزه منو زود باشید بدید خیلی روش حساب کردم.بازم از این سوالا اگه داشتید بپرسید خجالت نکشید فقط اول باید خوش حسابتون ثابت بشه و جایزمو بدید.

  • Ali Reza
    Ali Reza | ۱۶ تیر ۱۴۰۱

    قدیمی‌ترین‌ها
    Megdad Nouri
    🤣🤣🤣🤣🤣داداش چرا خودتو رو داری حروم می‌کنی این اطلاعات رو مجانی نزار برا ناسا نگه دار تا خودمون یه ناسا بزنیم لااقل تو بشی رئیسش یه حقوقی بگیری که مجانی از مغز مافوق بشریت خودت کار نکشی قربون املا ت

  • Megdad Nouri
    Megdad Nouri | ۱۵ تیر ۱۴۰۱

    سلام.به نظر من ناسا باید مریخ را به حرارطی برسونه که ابهایی که در اطراف کوره است به سطح کره بشیند ودر این حال در کره برز افشانی انجام بده تا از صد گل یگ گل بشکوفد.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی