ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هیولای لخ نس
علمی

کشف فسیل‌هایی که می‌توانند واقعی بودن «هیولای لخ نس» را تایید کنند

فسیل‌هایی که به تازگی از یک رودخانه 100 میلیون ساله در مراکش به دست آمده، نشان می‌دهد که هیولای لخ نس امکان زندگی در دریاچه نس را داشته است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۱۲

دانشمندان می‌گویند کشف فسیل‌های جدید پلسیوسورسانان کوچک احتمالا مدرکی دال بر این موضوع است که حیات هیولای لخ نس می‌توانسته واقعی باشد. پژوهشگران به تازگی فسیل‌هایی پیدا کرده‌اند که احتمالا نشان می‌دهد هیولای موسوم به نسی کاملا تخیلی نبوده است.

محققان این فسیل‌های جدید را در یک رودخانه 100 میلیون ساله در صحرای بزرگ آفریقا در مراکش پیدا کردند. این فسیل‌ها نشان می‌دهند موجوداتی که پیش‌تر تصور می‌شد در آب‌های شور زندگی می‌کنند، احتمالا در آب‌های شیرین هم حضور داشته‌اند. دانشمندان دانشگاه بَت، دانشگاه پورتسموت و دانشگاه حسن دوم در مراکش به‌صورت مشترک این تحقیقات را انجام داده‌اند و نتایج یافته‌های خود را در مجله Cretaceous Research منتشر کرده‌اند.

محققان دانشگاه بت می‌گویند حالا این احتمال منطقی به نظر می‌رسد که یک پلسیوسور قابلیت زندگی در دریاچه نس در اسکاتلند را داشته باشد. با این حال، دانشمندان اشاره می‌کنند که پلسیوسورها همراه بقیه دایناسورها حدود 66 میلیون سال پیش از بین رفته‌اند.

فسیل پلسیوسور

فسیل‌هایی که اخیرا بین شده استخوان و دندان یک پلسیوسور بزرگسال 3 متری و استخوان بازوی یک بچه پلسیوسور 1.5 متری است. با این حال، دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چرا پلسیوسورها در آب‌های شیرین بوده‌اند. البته برخی موجودات دریایی مثل نهنگ‌ها و دلفین‌ها هم برای پیدا کردن غذا یا در اثر گم شدن از رودخانه‌ها سر در می‌آورند، اما تعداد فسیل آن‌ها نشان می‌دهد که احتمال وقوع چنین اتفاقی بسیار پایین است.

پلسیوسورها اولین بار در سال 1823 کشف شدند و از فسیل آن‌ها برای بازسازی هیولای لخ نس استفاده شد. با این حال، دریاچه نس بیش از 10 هزار سال پیش به وجود آمده. دکتر «نیک لانگریچ»، از محققان این مطالعه می‌گوید: «استخوان‌های تکی اطلاعات زیادی درباره اکوسیستم‌های باستانی و حیوانات داخل آن به ما ارائه می‌کنند…این استخوان‌ها و دندان‌ها در جاهای مختلفی پیدا شده‌اند، بنابراین هر کدام متعلق به حیوان متفاوتی هستند.»

حالا محققان اعلام کرده‌اند که با این یافته‌های جدید می‌توانند بگویند یک پلسیوسور مثل هیولای لخ نس می‌توانسته در آب‌های این دریاچه زندگی کند. با این حال، آن‌ها میلیون‌ها سال قبل از تشکیل این دریاچه منقرض شده‌اند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی