ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیماری قلبی
علمی

دانشمندان می‌خواهند برای اولین بار با بازنویسی DNA، بیماری‌های قلبی ژنتیکی را درمان کنند

دانشمندان می‌خواهند برای نخستین بار در دنیا با نوعی درمان ژنتیکی که قابل تزریق به مریض‌ها خواهد بود، بیماری‌های قلبی ژنتیکی را برطرف کنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۰

گروهی از دانشمندان بین‌المللی از بریتانیا، آمریکا و سنگاپور در تلاشند تا از طریق بازنویسی DNA درمانی قابل تزریق برای بیماری‌های قلبی ژنتیکی ایجاد کنند. این تیم که CureHeart نام دارد، از بنیاد قلب بریتانیا 30 میلیون پوند سرمایه گرفته و می‌خواهد برای اولین بار در جهان آزمایش‌هایی را اثبات سازوکار خود انجام دهد.

محققان قصد دارند برای نخستین بار از تکنیک‌های ژنتیکی دقیق در قلب استفاده کنند تا ژن‌های معیوب را از بین ببرند و از این طریق به درمانی برای بیماری‌های قلبی دست پیدا کنند. آزمایش‌های حیوانی پیش‌تر نشان داده که این تکنیک واقعا کار می‌کند.

پروفسور «نیلش سامانی»، رئیس پزشکی بنیاد قلب بریتانیا می‌گوید: «با یک لحظه سرنوشت‌ساز در زمینه پزشکی قلب و عروق طرفیم. CureHeart نه تنها می‌تواند با حذف ژن‌های مخربی که در ژن خانوادگی افراد وجود دارد، سازنده اولین درمان برای بیماری‌های ارثی ماهیچه‌های قلب باشد، بلکه قادر است عصر جدیدی را در زمینه قلب‌شناسی دقیق آغاز کند.»

درمان ژنتیکی

بیماری‌های قلبی ژنتیکی قابل درمان خواهند بود؟

پروفسور «هیو واتکینز» از واحد پزشکی ردکلیف در دانشگاه آکسفورد و محقق ارشد CureHeart می‌گوید: «این تنها فرصت نسل ما برای رهاسازی خانواده‌ها از نگرانی دائمی درباره مرگ ناگهانی، نارسایی قلبی و نیاز احتمالی به پیوند قلب است. ما بعد از 30 سال تحقیق دریافتیم که بسیاری از ژن‌ها و ایرادات ژنتیکی مسئول بیماری‌های ماهیچه قلب هستند. باور داریم که درمان ژنتیکی ما در پنج سال آینده برای آغاز آزمایش‌های بالینی آماده خواهد شد.»

این تیم با ساخت اولین درمان ژنتیکی بیماری‌های قلبی می‌تواند گام بزرگی در جهت پزشکی قلب و عروق بردارد. با این حال، آن‌ها اعلام کرده‌اند که برای دستیابی به این هدف به حمایت بی‌وقفه نیاز دارند.

بیماری‌های ماهیچه قلب فقط در بریتانیا 260 هزار نفر را درگیر کرده‌اند و می‌توانند باعث مرگ ناگهانی یا نارسایی پیشرفته قلبی در هر سنی شوند. با توجه به این که ریسک انتقال این ژن‌های معیوب به نسل بعدی 50/50 است، می‌توان پیش‌بینی کرد که حداقل چند نفر از اعضای خانواده به مشکلات قلبی دچار شوند و نیازمند پیوند قلب باشند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی