ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
علمی

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی: شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

«آتین کلاین» فیزیکدان فرانسوی اخیرا تصویری از یک سوسیس دودی منتشر کرد و ادعا کرد تصویری از یک ستاره منتشر شده توسط جیمز وب است.

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

«آتین کلاین» فیزیکدان فرانسوی اخیرا تصویری از یک سوسیس دودی منتشر کرد و ادعا کرد تصویری از یک ستاره منتشر شده توسط جیمز وب است. او بعدا بابت شوخی خود عذرخواهی کرد.

اگر در علم کیهانشناسی متخصص نباشیم، بسیار آسان است که نمایی از یک ستاره درحال مرگ را با یک تکه سوسیس دودی اشتباه بگیریم - به خصوص اگر یک اخترفیزیکدان در صفحه توییت خود چنین شوخی عجیبی بکند!

«آتین کلاین» فیزیکدان فرانسوی چندی پیش تصویری از یک «Chorizo» - یک قطعه سوسیس دودی - منتشر کرد و ادعا کرد که این ستاره «پروکسیما قنطورس» است که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) از آن تصویربرداری شده است. کلاین در توییت خود نوشت: «این سطح از جزئیات دنیای جدیدی را برای ما آشکار می‌کند.» این توییت توسط بیشتر از بیست هزار نفر پسندیده و بازتوییت شد - پیش از آنکه کلاین فاش کند این تصویر تنها تصویر یک سوسیس دودی است، نه تصویر نزدیک‌ترین ستاره به خورشید.

کلاین پس از آنکه استقبال مردم از توییت خود را دید، در توییت دیگری عذرخواهی کرد و از مردم خواست تا با دقت بیشتری به آنچه در فضای مجازی منتشر می‌شود، دقت کنند.

جیمز وب

این یک شوخی عجیب با تصاویر و اطلاعاتی بود که تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر می‌کند. افراد باید هوشیار باشند که قصد کلاین از این حقه کوچک تنها این بود که به مردم توصیه کند هنگام برخورد با اطلاعات کیهانی دقیق باشند - به خصوص زمانی که در مورد اجرام مرموز مانند سیاهچاله‌ها، کرم‌چاله‌ها و امثالهم - با اطلاعاتی در فضای مجازی روبرو می‌شوند.

تصاویر را به راحتی می‌توان با برنامه‌های مختلف مانند فتوشاپ تغییر داد و ادعا کرد آن‌ها متعلق به نواحی دوردست کیهان هستند و تلسکوپ‌هایی مانند هابل یا جیمز وب از آن عکس‌برداری کرده‌اند. مردمی که در علم کیهانشناسی و اخترفیزیک متخصص نیستند، ممکن است به راحتی این تصاویر را به عنوان تصاویر منحصربه‌فرد کیهانی در نظر بگیرند.

مرضیه فرجی

کیهانشناسی میخونم ، عاشق علمم و مسئله گرمایش زمین بسیار مهمه برام !!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ابراهیم معتمد
    ابراهیم معتمد | ۱۷ مرداد ۱۴۰۱

    خب حالا باور کنیم یا نکنیم
    چی میشه ؟؟
    10 هزار سال نوری فاصله داره چه تاثیری داره یه ستاره چه شکلی باشه برای ما؟
    چه دردی رو دوا میکنه
    هنوز درک نمیکنم دانستن فضا چه پیشرفتی رو برای ما به وجود میاره
    بدونیم حالا مثلا سرعت فلان ستاره هزار کیلومت هست فلاس شهاب سنگ رفت اون وری
    چی میشه چه به به درد میخوره ؟؟ باعث میشه مشکل اب و غذا رو زمین رفع بشه ؟ حقوق بشر رعایت بشه؟؟

مطالب پیشنهادی