ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

فردا شب به تماشای «ابرماه خاویار» بنشینید

فردا شب، ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ شاهد چهارمین ابرماه سال ۲۰۲۲ میلادی خواهیم بود که کمی از ابرماه قبل (۲۲ تیر ۱۴۰۱) بزرگتر است.

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

آخر این هفته را می‌توانید با رصد «ابَرماه» آغاز کنید. فردا شب، ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ شاهد چهارمین ابرماه سال ۲۰۲۲ میلادی خواهیم بود که کمی از ابرماه قبل (۲۲ تیر ۱۴۰۱) بزرگتر است و از تمام دنیا و کشور ایران نیز قابل مشاهده است.

گاهی وقت‌ها ماه در یک دوره طولانی مدتی در فاز کامل خود در فاصله نزدیکی به زمین قرار می‌گیرد و این اتفاق دو تا پنج ابرماه کامل در یک سال رقم می‌زند. به همین خاطر است که بعضی سال‌ها برای چند ماه پشت سر هم می‌توانیم ابرماه داشته باشیم.

البته همانطور که قبلا گفتیم، تفاوت اندازه ابرماه‌ها با چشم قابل تشخیص نیست، اما اگر تلسکوپ کوچکی داشته باشید و بتوانید از ریزماه (Micro full moon) و ابرماه عکاسی کنید، به راحتی اختلاف اندازه آن‌ها را می‌توانید ببینید.

ریزماه درست برعکس اتفاقی است که برای ابرماه می‌افتد. در این شرایط، ماه در فاز کامل یا بدر خود، تقریبا در شب چهاردهم ماه قمری قرار دارد، اما به طور میانگین، در فاصله دورتری از زمین است. به همین خاطر، کوچک‌تر از حالت عادی دیده می‌شود.

این نام‌ها از کجا می‌آیند؟

کشاورزی بومیان آمریکا به شدت به ماه وابسته بود، به طوری که کتابی به نام «آلماناک کشاورزان قدیمی» ( Old Farmer’s Almanac) در سال ۱۷۹۲ میلادی/۱۱۷۱ خورشیدی نوشته شد که پیش‌بینی‌های آب و هوایی و جدول‌هایی برای کاشت و برداشت در آن بر اساس اطلاعات نجومی نوشته می‌شد.

در این آلماناک یا جدول نجومی، بسته به فصل مرتبط با محصول، ماه‌های کامل اسم‌های خاص داشتند. در این کتاب ماه کامل اوت به نام «ماه خاویار» برای فصل صید این ماهی نامگذاری شده است. این نام‌ها همچنان برای شهروندان آمریکا جالب است و هنوز از آن‌ها استفاده می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی