ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پیوند عضو در مسیر تحول؛ یک استارتاپ می‌خواهد درون بدن اعضای جدید رشد دهد

دانشمندان روشی ابداع کرده‌اند که در حیوانات موفق بوده و از طریق تزریق سلول از کبد اهدایی می‌تواند موجب رشد مجدد این عضو شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

استارتاپ LyGenesis به نظر آماده شده تا افرادی را نجات دهد که بیماری‌های مرگبار کبدی دارند و برای پیوند عضو واجد شرایط نیستند. یک بیمار داوطلب از بوستون ماساچوست طی هفته‌های آینده به اولین کسی تبدیل خواهد شد که برای رشد مجدد کبد دوم مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

به گزارش مجله MIT Technology Review، استارتاپ LyGenesis می‌خواهد تولید کبد با تزریق سلول‌های اهدایی به غدد لنفاوی بیماران را ممکن کند. این کار که تاکنون با موفقیت روی موش‌ها و خوک‌ها آزمایش شده، باعث تولید ارگان‌های کوچکی در بدن می‌شود که نقش کبد را بازی می‌کنند.

این استارتاپ در بیانیه‌ای در این باره می‌گوید: «در این تحقیق، یک کبد انسانی (مبتلا به تیروزینمی نوع یک) در خوک مدل‌سازی شد و سلول‌های کبدی که در غدد لنفاوی آن تزریق شده بودند، توانستند کبدهای جداگانه‌ای را بسازند که همه بیماری‌های کشنده کبدی حیوان را درمان کرد. این پیوندها از ایمنی کافی برخوردار بودند و به لحاظ ساختاری و عملکردی مشابه بافت خود کبد ظاهر شدند.»

رشد مجدد کبد

دانشمندان به جای پیوند، به رشد کبد می‌پردازند

دکتر «پائولو فونتس»، مدیر ارشد پزشکی LyGenesis و رئیس سابق برنامه پیوند کبد موسسه پیوند Starzl از دانشگاه مرکز پزشکی پیتزبورگ می‌گوید: «توسعه و تایید سازمان غذا و دارو برای درمان‌های جدید بیماری‌های تهدیدبرانگیز برای زندگی نیازمند رویکردی سخت‌گیرانه در مطالعات پیش‌بالینی است و توانایی ما در رشد ارگان‌های جداگانه به منظور حمایت از ارگان‌های از کار افتاده، از این قاعده مستثنی نبوده است.»

پژوهشگران می‌گویند به نمایش درآوردن سازوکار رشد مجدد اعضا از طریق تزریق سلول در حیوانات بزرگ، گامی حیاتی به سمت آغاز آزمایش‌های بالینی در انسان‌هایی بود که واجد شرایط پیوند عضو استاندارد نیستند.

اگر این روش روی انسان‌ها موفق باشد، این مطالعه نه تنها برای بیماران بلکه برای جامعه علمی انقلابی خواهد بود. محققان باور دارند که از یک عضو اهدایی می‌توان برای درمان حدود 75 نفر استفاده کرد.

«والری گوئون-ایوانز»، بیولوژیست سلول‌های بنیادی که در این مطالعه نقشی نداشته، درباره دستاورد محققان می‌گوید: «بسیار نویدبخش است. خیلی خوشحالم…این ایده وارد مراحل بالینی می‌شود.»

اگر تمایل داشتید می‌توانید این مطلب را در شبکه‌های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی