ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی تجدید پذیر
علمی

دانشمندان MIT باتری جدیدی برای ذخیره‌سازی انرژی تجدیدپذیر ساختند

انرژی‌های تجدیدپذیر عالی هستند اما همیشه نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. از سویی دیگر، باتری‌های لیتیوم یونی گران هستند و استفاده از آن‌ها خطر آتش‌سوزی را به همراه دارد. با توجه به این موارد، دانشمندان ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

انرژی‌های تجدیدپذیر عالی هستند اما همیشه نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. از سوی دیگر، باتری‌های لیتیوم یونی گران هستند و استفاده از آن‌ها خطر آتش‌سوزی را به همراه دارد. با توجه به این موارد، دانشمندان دانشگاه MIT باتری جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند با هزینه‌ای بسیار کم، ذخیره‌سازی انرژی تجدید پذیر را فراهم کند.

«دونالد سادووی»، استاد موسسه فناوری ماساچوست (MIT) همراه با گروه دیگری از محققان، مقاله جدیدی را منتشر کرده‌اند که به یک باتری آلومینیوم-گوگردی جدید اشاره دارد که می‌تواند جایگزین باتری‌های لیتیوم یونی شده و انرژی تجدیدپذیر را ذخیره کند.

سادووی توضیح می‌دهد:

«قصد داشتم چیزی را اختراع کنم که در زمینه ذخیره‌سازی ساکن مقیاس کوچک بسیار بهتر از باتری‌های لیتیوم یونی باشد و در نهایت توسط خودروها مورد استفاده قرار بگیرد.»

روش تولید باتری ذخیره‌کننده انرژی تجدید پذیر

انرژی تجدید پذیر

برای دستابی به هدف، او در جدول تناوبی عنصرهای شیمیایی، به دنبال عنصر ارزان، فراوان و قابل دسترسی بود که بتواند به‌طور ایمن و قابل اعتمادی، جایگزین لیتیوم شود. سپس متوجه شد که دومین فلز فراوان در بازار (و البته فراوان‌ترین فلز روی زمین) آلومینیوم است و به همین دلیل تصمیم گرفت تا از این ماده برای توسعه باتری خود استفاده کند.

سپس تصمیم گرفت تا آن را با ارزان‌ترین نافلز یعنی گوگرد ترکیب کند. در نهایت، برای الکترولیت، به سراغ انواع نمک‌های مذاب رفت که نقطه ذوب نسبتا پایینی دارند. او سرانجام موفق شد تا این سه عنصر را با موفقیت با یکدیگر ترکیب کند و گفت: «مواد تشکیل‌دهنده آن ارزان هستند و [باتری] ایمن است، یعنی آتش نمی‌گیرد.»

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه باتری جدید برای حفظ دمای عملیاتی خود، به هیچ منبع حرارتی خارجی نیاز ندارد، زیرا گرمای آن به‌طور طبیعی هنگام شارژ و تخلیه شارژ باتری تولید می‌شود.

سادووی به همراه یکی از شاگردانش، شرکت جدیدی به نام Avanti را تاسیس کرده‌اند و مجوز پتنت این باتری جدید را برای آن دریافت کرده‌اند. اگر این باتری به مرحله تولید خود برسد، تحول بزرگی در زمینه ذخیره‌سازی انرژی آغاز خواهد کرد و می‌تواند انرژی‌های تجدیدپذیر را قابل دوام کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی