ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا بالاخره معمای سیگنال عجیب فضاپیمای وویجر 1 را حل کرد

ناسا می‌گوید بررسی‌ها نشان داده که سیگنال عجیب فضاپیمای وویجر 1 چه منشأیی داشته و از کجا به زمین رسیده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

میان‌ستاره‌ای فقط نام یک فیلم سینمایی هالیوودی نیست. فضاپیمای وویجر 1 واقعا وارد فضای میان‌ستاره‌ای شده و چند وقت پیش سیگنال عجیبی را به زمین فرستاد که حالا دانشمندان منشأ آن را رمزگشایی کرده‌اند.

ناسا در ماه خرداد اعلام کرد که وویجر 1 سیگنال عجیبی را به زمین فرستاده که مربوط به داده‌های فاصله‌سنجی از سیستم AACS بوده است. این سیستم موقعیت فضاپیما را تعیین می‌کند و اطمینان می‌یابد که آنتن وویجر برای ارتباط با زمین در جهت درستی قرار گرفته است. سازمان فضایی آمریکا می‌گوید AACS داده‌های فاصله‌سنجی را از طریق کامپیوتری به زمین فرستاده که چند سال پیش خراب شده بود و در نتیجه اطلاعات را خراب کرده است.

با توجه به این که وویجر فاصله بسیار زیادی با زمین پیدا کرده، شناسایی و حل مشکلات آن کار بسیار سختی است. اما ناسا توانسته این کامپیوتر را از مدار خارج کند و از AACS بخواهد تا برای ارسال اطلاعات از یک کامپیوتر سالم استفاده نماید.

وویجر 1

اگرچه این راه‌حل ساده به نظر می‌رسد، اما به احتمال وجود یک مشکل بزرگ‌تر اشاره می‌کند. مهندسان ناسا نمی‌دانند که این مشکل چرا رخ داده، اما ممکن است یک کامپیوتر دیگر فرمان نادرستی را ارسال کرده و منجر به بروز این اتفاق شده باشد. مدیر پروژه وویجر، «سوزان داد» می‌گوید آن‌ها هنوز امیدوارند که مشکل حادی وجود نداشته باشد، اما به بررسی این ایراد ادامه خواهند داد.

وویجر 1 و 2 در سال 1977 پرتاب شدند و حالا هر دو خارج از منظومه شمسی قرار دارند. اکانت توییتر وویجر که از زبان این فضاپیما می‌نویسد، در پستی در این باره نوشت: «تیم می‌گوید من سالمم که خبر خوبی است، چون هنوز باید فضاهای میان‌ستاره‌ای بیشتری را بگردم!»

ناسا چند وقت پیش اعلام کرده بود که امسال بالاخره خاموش کردن بخش‌هایی از این دو فضاپیما را آغاز می‌کند تا انرژی بیشتری برای ادامه راه آن‌ها ذخیره شود.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • moh_sen
    moh_sen | ۱۰ شهریور ۱۴۰۱

    دقیقا این تیتری که زدید چه ربطی به متن داره؟ آقای صاحبی اعتبار دیجیاتو رو با این روش‌ها زیر سوال نبرید

  • ادوین ادراکی
    ادوین ادراکی | ۹ شهریور ۱۴۰۱

    یه سوالی از همه، شما تو این پست اصلن دیدید جایی بگه فهمیدن دلیلش چی بوده؟
    توی تیتر اینو زده، ولی متن این صفحه میگه هنوز مطمئن نیستم دلیلش چی بوده. چرا با تیتر خبری اشتباه کاریرمیکنید طرف راغب بشه این مطلب رو بخونه، اگه کسی راعب باشه علاقه مند باشه هر تیتری بزنید میاد و میخونه

    • Mamad_yeager
      Mamad_yeager | ۱۰ شهریور ۱۴۰۱

      بله ، واضح گفته شده از یکی از کامپیوتر ها بوده و اطلاعات اشتباه ارسال میشده که از مدار خارجش کرده
      فقط گفته شده نمیدونن چرا کامپیوتره خراب شده و مشکلش چی بوده

مطالب پیشنهادی