تصویر روز ناسا: سحابی گل لاله در صورت فلکی ماکیان
صورت فلکی ماکیان با سحابیهای زیبا، همانند یک قو است که به سمت جنوب کهکشان راه شیری پرواز میکند.
تصویر روز ناسا که یک ناحیه تابشی درخشان را به ما نشان میدهد، دید یک تلسکوپ در امتداد صفحه کهکشان راه شیری و در نزدیکی صورت فلکی غنی از سحابی را نشان میدهد. این صورت فلکی «ماکیان» یا «Cygnus» نام دارد. ابر درخشان متمایل به قرمز متشکل از گاز و غبار بین ستارهای که در این تصویر مشاهده میکنید، «سحابی گل لاله» است که در کاتالوگ 1959 منتشر شده توسط «استوارت شارپلس» با نام «Sh2-101» به ثبت رسیده است. این سحابی زیبا در فاصله 8000 سال نوری از ما قرار دارد و وسعت آن در حدود 70 سال نوری است.
تشعشعات فرابنفش از ستارگان جوان پرانرژی در لبه «Cygnus OB3» - از جمله ستاره «O HDE 227018» - اتمها را یونیزه میکند و انتشار از سحابی گل لاله را قدرت میبخشد.
در این تصویر همچنین شاهد ریزاختروش «ماکیان X-1» یا «Cygnus X-1» هستیم که یکی از قویترین منابع پرتو ایکس در آسمان است.
منحنی آب رنگ و کمنور این سحابی در حقیقت شوک ایجاد شده ناشی از جتهای قوی قرص برافزایشی یک سیاهچاله است. این منحنی را میتوانید در ناحیه بالایی گلبرگهای سحابی گل لاله - قسمت بالای تصویر روز ناسا - مشاهده کنید. اطلاعات کامل درباره سیاهچالهها را در این مقاله مطالعه کنید.
صورت فلکی ماکیان که با نام «دجاجه» یا «قو» نیز شناخته میشود، شبیه به یک قو است که به سمت جنوب کهکشان راه شیری پرواز میکند. این صورت فلکی در نیمکره شمالی آسمان قابل رویت است و به علت آنکه منبعی غنی از تابش پرتو ایکس به شمار میرود، مورد توجه بسیاری از اخترشناسان است. این صورت فلکی
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.