ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
تکنولوژی

دستور آمریکا به انویدیا: فروش تراشه‌های هوش مصنوعی به چین را متوقف کنید

ایالات متحده در دستور جدید خود به انویدیا اعلام کرد که فروش تراشه‌های هوش مصنوعی خود را به شرکت‌های چینی متوقف کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۰

طبق گفته شرکت انویدیا، مقامات ایالات متحده به آن‌ها اعلام کرده‌اند که صادرات دو تراشه محاسباتی برتر خود که برای فعالیت‌های هوش مصنوعی استفاده می‌شود را به چین متوقف کند. این اقدام علاوه بر مختل کردن تجارت انویدیا در چین، امکانات شرکت‌های چینی در زمینه برخی فعالیت‌های پیشرفته مانند فناوری‌های تشخیص تصویر را تضعیف می‌کند.

ممنوعیت فروش تراشه‌های انویدیا به شرکت‌های چینی

همانطور که رویترز در گزارش خود اشاره می‌کند، این امر نمونه جدیدی از سرکوب‌ها و تحریم‌های ایالات متحده علیه چین محسوب می‌شود که تاثیر بسیار زیادی روی بخش فناوری این کشور خواهد گذاشت. به گفته انویدیا، این ممنوعیت شامل تراشه‌های A100 و H100 آن‌ها می‌شود که برای تسریع وظایف یادگیری ماشینی طراحی شده‌اند.

انویدیا

انویدیا به نقل از مقامات ایالات متحده توضیح داده که قانون جدید برای جلوگیری از استفاده این تراشه‌ها در صنایع و کاربردهای نظامی توسط چین گرفته شده است.

علاوه بر این، یکی از سخنگویان AMD نیز به رویترز اعلام کرد که الزامات جدیدی را دریافت کرده که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی MI250 آن‌ها به چین را متوقف می‌کند، اما معتقد است که تراشه‌های MI100 تحت تاثیر این موضوع قرار نخواهند گرفت. نماینده AMD همچنین اشاره کرده که به نظر نمی‌رسد قوانین جدید بر تجارت آن‌ها تاثیر مادی گذاشته باشد.

هرچند وزارت بازرگانی ایالات متحده درباره معیارهای جدید خود که مانع صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین می‌شوند توضیح دقیق ارائه نکرده، اما در حال بازنگری سیاست‌های مرتبط با چین است تا این دسته از «فناوری‌های پیشرفته را از دست افراد نادرست دور نگه دارد.» سخنگوی آن به رویترز اعلام کرد:

«هرچند در حال حاضر در موقعیتی نیستیم که تغییرات سیاستی خاصی را تنظیم کنیم، اما رویکردی جامع برای اجرای اقدامات لازم در ارتباط با فناوری‌ها، مصارف و کاربران نهایی برای حفاظت از امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده اتخاذ می‌کنیم.»

انویدیا

وزارت خارجه چین نیز با متهم کردن ایالات متحده به تلاش برای تحمیل «محاصره فناوری» علیه چین، گفت که چنین اقداماتی ثبات زنجیره تامین جهانی را تضعیف می‌کند.

این اولین باری نیست که ایالات متحده چنین تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های چینی صادر می‌کند. در سال 2020، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، تامین‌کنندگان را از فروش بدون مجوز تراشه‌های ساخته شده با استفاده از فناوری ایالات متحده به غول فناوری هواوی منع کرد.

همچنین در ماه‌های گذشته گفته شده بود که ایالات متحده تحریم‌هایی برای SMIC، بزرگترین ریخته‌گری تراشه در چین در نظر گرفته که می‌تواند موانعی در توسعه و پیشرفت‌های آتی این شرکت ایجاد کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۱ شهریور ۱۴۰۱

    آمریکا بزرگترین خیر دنیاست، هرکی بگه دنبال سلطه است دروغ گفته

مطالب پیشنهادی