ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چین و ماه
علمی

با کشف ماده معدنی جدید، چین ماموریت‌های بیشتری را در ماه انجام می‌دهد

پس از اعلام خبر کشف یک ماده معدنی جدید توسط چین در ماه، این کشور حالا مجوز سه ماموریت فضایی جدید را داده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

به دنبال کشف یک ماده معدنی جدید در ماه توسط چین، این کشور حالا در کنار آمریکا و روسیه قرار گرفته است. پکن اکنون می‌خواهد در طول یک دهه آینده سه ماموریت دیگر را در زمینه ماه انجام دهد. گزارش‌ها می‌گویند سازمان فضایی این کشور تنها پس از اعلام خبر کشف این ماده معدنی توانسته مجوز پیشبرد این برنامه را دریافت کند.

به گزارش بلومبرگ، چین می‌خواهد برای رقابت با آمریکا در حوزه فضا، در طول 10 سال آینده سه ماموریت بدون سرنشین را به ماه بفرستد. «لیو جیژونگ»، یکی از مسئولان برنامه اکتشافات ماه چین و مرکز برنامه‌های فضایی این کشور در گفتگو با رسانه‌ها گفته سازمان فضایی چین از پکن مجوز گرفته تا سه مدارگرد جدید را به عنوان بخشی از برنامه «چانگ‌ای» به قمر زمین بفرستد.

این خبر به فاصله یک روز پس از انتشار خبری اعلام می‌شود که از کشف یک ماده معدنی جدید در ماه به نام Changesite-(Y) حکایت داشت. این کانی که توسط ماموریت «چانگ‌ای-5» به زمین آمده، ظاهرا نوعی کریستال ستونی شفاف و بی‌رنگ است. گفته شده که Changesite-(Y) هلیوم-3 دارد که ایزوتوپ مناسبی برای منابع انرژی آینده به حساب می‌آید.

ماه

چین در سال‌های اخیر دامنه فعالیت‌های فضایی خود را گسترش داده و کاوشگرهایی را به ماه و مریخ فرستاده است. به‌علاوه، این کشور حالا در مراحل پایانی ساخت ایستگاه فضایی خود قرار گرفته و احتمالا در سال آینده فعالیت رسمی در آن را آغاز خواهد کرد. لیو می‌گوید چین در نهایت می‌خواهد ایستگاه تحقیقات بین‌المللی خود را در ماه بسازد. با این حال، فعلا اطلاعات بیشتری در این باره در دسترس نیست.

ایالات متحده احتمالا در پی این موفقیت‌ها و جاه‌طلبی‌ها تحت فشار قرار خواهد گرفت تا برنامه‌های آرتمیس را سریع‌تر پیش ببرد. استخراج منابع از ماه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که احتمالا در آینده به محل اختلاف میان این کشورها تبدیل خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مسئله می‌توانید این مقاله را بخوانید.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی