ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آزمایش خون
علمی

دانشمندان با یک آزمایش خون ساده موفق به تشخیص زودهنگام انواع سرطان شدند

محققان در مطالعه جدیدی توانسته‌اند با یک آزمایش خون انواع مختلف سرطان و محل آن‌ها در بدن را شناسایی کنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

محققان مدعی دستیابی به روش جدید برای آزمایش بیماران شده‌اند که می‌تواند تشخیص زودهنگام سرطان را آسان‌تر کند. این روش با استفاده از یک آزمایش خون ساده قادر است انواع مختلف سرطان را در مراحل اولیه و حتی زمانی که هنوز علائم بروز پیدا نکرده‌اند، تشخیص دهد. به‌علاوه، این روش می‌تواند محل سرطان را در بدن نشان بدهد.

دانشمندان در جلسه انجمن سرطان‌شناسی اروپا در پاریس اعلام کردند که با تحقیق روی بیش از 6600 بزرگسال 50 سال و بالاتر متوجه شده‌اند که می‌توان علائم سرطان را از روی نمونه خون افراد شناسایی کرد. از میان این افراد که به ظاهر سالم بوده‌اند، حدود 1 درصد مشکوک شناخته شدند و آزمایش‌های بعدی نشان داد که حدود 38 درصد از این زیرگروه به سرطان مبتلا شده‌اند.

تشخیص سرطان با آزمایش خون Galleri

این یافته‌ها از مطالعه‌ای موسوم به Pathfinder می‌آید که در چندین موسسه پزشکی در ایالات متحده در حال انجام است تا اثربخشی آزمایش خون Galleri را ارزیابی کند. تست Galleri می‌تواند بیش از 50 نوع تومور از جمله انواعی که در حال حاضر در تست‌های روتین بررسی نمی‌شوند نظیر پانکراس، کبد و تخمدان را شناسایی کند. این تست توسط شرکت کالیفرنیایی GRAIL ابداع شده است.

خون

این آزمایش خون می‌تواند پیش‌بینی کند که تهدید احتمالی در کجای بدن قرار گرفته تا پزشکان راحت‌تر بتوانند تست‌های بعدی را انجام دهند. از میان افرادی که آزمایش آن‌ها در این تحقیق مثبت شده بود، بیش از 90 درصد حداقل یک آزمایش تصویربرداری انجام دادند و نیمی از آن‌ها بیش از یک تست تهاجمی را پشت سر گذاشتند. با این حال، خیلی از این افراد در نهایت مبتلا به سرطان تشخیص داده نشدند.

از این رو، اگرچه محققان می‌گویند یک گام مهم اولیه در زمینه تشخیص زودهنگام انواع سرطان برداشته شده، ولی ریسک نتایج مثبت اشتباه که می‌تواند منجر به تحمیل آزمایش‌های تهاجمی و پرهزینه برای افراد و افزایش اضطراب آن‌ها شود، قابل چشم‌پوشی نیست. البته خوشبختانه محققان می‌گویند این تست در 99 درصد مواقع در نمایش نتیجه منفی درست عمل کرده است.

نتایج این تحقیق هنوز در مجلات علمی منتشر نشده و به داوری نرسیده است.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی