ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

مزایده 1000 خودرو وارداتی مانده در گمرک قطعی شد

چهار سال از ممنوعیت واردات خودرو می‌گذرد و از ۱۲هزار خودرویی که به دلایل قانونی اجازه ترخیص نداشتند، ۲ هزار خودرو همچنان در بنادر مانده‌اند و ترخیص آنها نیاز به تدبیر دولت و قوه قضائیه ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۰

چهار سال از ممنوعیت واردات خودرو می‌گذرد و از ۱۲هزار خودرویی که به دلایل قانونی اجازه ترخیص نداشتند، ۲ هزار خودرو همچنان در بنادر مانده‌اند و ترخیص آنها نیاز به تدبیر دولت و قوه قضائیه دارد. در سال ۹۷ به دنبال خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها، شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه به منظور صرفه‌جویی در منابع ارزی، واردات برخی از کالاها از جمله خودرو را ممنوع اعلام کرد. در آن سال حدود ۱۲هزار دستگاه خودروی وارداتی به دلیل ممنوعیت اعمال‌ شده امکان ترخیص نیافتند و در اماکن بندری و گمرکی دپو شدند.

بر اساس اعلام وزیر اقتصاد، بیش از هزار دستگاه خودرو وارداتی که از سه سال قبل به دلایل مشکلات قضایی، در امکان گمرکی باقی مانده‌اند، از طریق مزایده سازمان اموال تملیکی واگذار خواهند شد.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد اخیرا طی بازدیدی از اداره کل اموال تملیکی استان خوزستان  اعلام کرده است: احکام پرونده یک هزار و 62 دستگاه خودرو با همکاری قوه قضاییه صادر و در مزایده رسمی در قالب یک هزار و 62 پارت برای عموم مردم باز می‌شود. امیدوارم تا اواخر مهر ماه این کار نهایی و شاهد اقدامات تحولی بیشتری در حوزه اموال تملیکی کشور باشیم.

گفتنی است، بعد از فراهم شدن مقدمات این مزایده،درآمدهای جدیدی در انتظار سازمان اموال تملیکی خواهد بود. از طرف دیگر متقاضیان می‌توانند جهت دریافت اطلاعات فهرست کالاها و شرایط و همچنین رویت کالاهای مطرح در مزایده و ارایه پیشنهاد به وب‌گاه مزایده الکترونیک به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه کنند. بسته پیشنهادات مربوط به این مزایده بازگشایی و در همان روز نیز برندگان مزایده اعلام می‌شوند.

 

فروش خودروهای مذکور بایستی از طریق سازوکار مزایده الکترونیکی اموال منقول انجام شود. سازمان اموال تملیکی به‌صورت عمده از سه روش مختلف نسبت به فروش اموال منقول و غیرمنقول تملک‌شده، اقدام می‌نماید؛ حراج حضوری، حراج الکترونیکی و مزایده الکترونیکی.

مزایده الکترونیکی اموال منقول و غیرمنقول هر ماه برگزار می‌شود، این درحالی است که آمار تفکیکی ارقام فروش از این طریق در سایت سازمان امول تملیکی وجود ندارد. در دوره شیوع کرونا حراج حضوری عملاً متوقف شد و فروش سازمان نیز در آن برهه افت چشم‌گیری کرده بود، گفتنی است، از سال 1400 مجدداً فروش از این طریق در دستور کار قرار گرفته است و حتی آمارهای مربوطه به‌ تفکیک ماه در سایت سازمان قابل مشاهده است.

بررسی جزئیات فروش از طریق حراج حضوری نشان می‌دهد میزان فروش نقطه به نقطه از این روش نسبت به سال قبل حدود 40 درصد افت کرده است. نکته سوم اینکه، سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، سال گذشته اعلام کرده بود در پی رونمایی وزیر امور اقتصادی و دارایی از سامانه حراج سازمان اموال تملیکی، برگزاری اولین حراج الکترونیکی این سازمان در دی ماه 1400 انجام می‌شود، اما تنها دوره برگزار شده از حراج الکترونیکی همان مرحله‌ای بود که در سال قبل برگزار شد، در واقع در 9 ماه اخیر هیچ گونه حراجی به‌ صورت الکترونیکی برگزار نشده است.

جزئیات مزایده خودروهای وارداتی رسوبی اعلام شد [به روز رسانی] - شهریور ۱۴۰۱

عبدالمجید اجتهادی در نشست خبری جزئیات تعیین تکلیف خودروهای رسوبی وارداتی، با اشاره به پرونده موسوم به ثبت سفارش در سال 1396، اظهار کرد: این پرونده در سال 1397 در دادگاه انقلاب تشکیل شد. 1062 خودروی خارجی صفر کیلومتر به دلیل مشکلات ثبت سفارش از گمرک ترخیص نشدند و برای جلوگیری از تضییع این خودروها که در شرایط خوبی نگهداری نمی‌شدند اجازه برگزاری مزایده به سازمان اموال تملیکی داده شد.

وی در مورد جزئیات خودروها توضیح داد: 62 دستگاه لکسوس، 459 دستگاه از خانواده هیوندا، 154 دستگاه تویوتا، 43 دستگاه پورشه، 182 دستگاه کیا، 152 دستگاه بی ام و، 8 دستگاه بنز، یک دستگاه وولوو و یک دستگاه بی نام به مزایده گذاشته خواهد شد.

اجتهادی با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر تعیین تکلیف خودروهای مذکور تا پایان مهرماه اظهار کرد: با توجه به اینکه مزایده به صورت الکترونیکی است، افرادی که قصد مشارکت در مزایده را دارند باید در سامانه ستادیران ثبت‌نام کرده و برای گواهی امضای الکترونیک اقدام کنند. سپس می‌توانند نوع خودرو را انتخاب کنند. مشخصات فنی خودروها، اینکه در کدام شهر و بندر قرار دارند از چهارشنبه 6 مهرماه روی سایت اموال تملیکی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: تاریخ بازدید از خودروها هفتم تا 12 مهر بوده و افراد بعد از بازدید باید پیشنهاد خود را ارائه کرده و همزمان با آن 15 درصد قیمت خودرو را به عنوان ضمانت سپرده‌گذاری کنند. متقاضیان باید حتما توجه داشته باشند که سپرده مخصوص مزایده فوق‌العاده 565 ثبت سفارش است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه اسامی برندگان مزایده در 16 مهرماه اعلام می‌شود، گفت: افرادی که ضمانت‌نامه را سپرده کردند اما پشیمان شدند تا ساعت 14 سیزدهم مهر ماه فرصت دارند با مراجعه به سایت ستادیران انصراف خود را اعلام کنند.

اجتهادی با بیان اینکه خودروهای بالای 2500 سی‌سی در لیست این خودروها قرار ندارند، اظهار کرد: همچنین هیچ سرقتی از این خودروها صورت نگرفته است. این خودروها برای فروش داخل بوده و شماره‌گذاری ملی می‌شود. اشخاص حقیقی با کد ملی و اشخاص حقوقی با کد اقتصادی می‌توانند در این مزایده شرکت کنند.

وی با بیان اینکه منابع حاصل از فروش این خودروها به خزانه دولت واریز می‌شود، عنوان کرد: اگر برای این خودروها رای برائت صادر شود، منابع از خزانه به حساب‌هایی که قوه قضاییه تعیین می‌کند واریز خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد در مورد تحویل خودروها نیز گفت: برندگان تا سه روز بعد از مزایده فرصت دارند برای تسویه مراجعه کرده و خودرو را تحویل بگیرند.
به گفته اجتهادی برای افراد محدودیتی وجود ندارد و یک فرد می‌تواند در مزایده چند خودرو شرکت کند. قیمت‌گذاری خودروها توسط هیات سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری انجام گرفته و قیمت پایه در سایت ذکر خواهد شد.

وی با بیان اینکه خودروها متعلق به چند فرد و چند شرکت است، در مورد دلیل توقیف آن‌ها توضیح داد: اتهام جعل ثبت سفارش بوده که قاچاق تلقی می‌شود. تعداد زیادی خودرو و ماشین آلات سنگین راه‌سازی هم توقیف شده است که باید تعیین تکلیف شوند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد اگر خودرویی در این مزایده به فروش نرفت، دوباره به مزایده گذاشته خواهد شد.

اجتهادی همچنین تاکید کرد که مالکان خودروها هم می‌توانند در مزایده شرکت کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی