ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناسا SLS
علمی

ناسا آماده پرتاب راکت SLS؛ شرایط جوی ماموریت آرتمیس 1 را به تعویق می‌اندازد؟

ناسا می‌گوید همه چیز از نظر فنی برای پرتاب راکت SLS آماده است، اما شرایط جوی می‌تواند این برنامه را با مشکل مواجه کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ مهر ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۰

ناسا می‌گوید سیستم پرتاب فضایی (SLS) آن‌ها بالاخره پس از دو آزمایش ناموفق آماده پرتاب است. طبق برنامه، این عملیات باید روز سه‌شنبه همین هفته انجام شود، اما پیش‌بینی‌های هواشناسی از طوفانی در دریای کارائیب خبر داده‌اند که می‌تواند به تندبادی بزرگ تبدیل شود و به سمت محل پرتاب در فلوریدا برود.

«جان بلوینز»، مهندس ارشد سامانه پرتاب فضایی می‌گوید ناسا بالاخره موفق شده مجوز لازم برای تمدید مجوزهای SLS را از نیروی فضایی آمریکا دریافت کند. بنابراین این سازمان قادر است طبق برنامه، راکت خود را در تاریخ 5 یا 10 مهر پرتاب کند. با این حال، سازمان هواشناسی آمریکا (NOAA) هم هشداری را درباره طوفانی موسوم به Tropical Depression Nine صادر کرده که در حال حاضر در خلیج مکزیک فعال است و شبه‌جزیره فلوریدا را تهدید می‌کند.

شانس پرتاب راکت SLS ناسا پایین است

«تام ویت‌میر»، معاون مدیر بخش توسعه سیستم‌های اکتشافی ناسا می‌گوید آن‌ها به‌زودی تصمیم می‌گیرند که پرتاب را به تعویق بیندازند و راکت را به ساختمان مونتاژ برگردانند یا خیر. در حال حاضر گفته می‌شود که شانس مساعد بودن هوا در روز 5 مهر فقط 20 درصد است.

ناسا SLS

این پرتاب قرار است آغازی برای برنامه آرتمیس 1 باشد که اولین پرتاب SLS به حساب می‌آید و می‌خواهد کپسول بی‌سرنشین اوریون را به دور ماه ببرد. این ماموریت گامی کلیدی در برنامه‌های ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به سطح ماه محسوب می‌شود.

با این حال، ناسا ابتدا باید این راکت را از روی زمین به پرواز در بیاورد. این سازمان تاکنون دو بار تلاش کرده که سیستم پرتاب فضایی را رهسپار فضا کند، اما هر دو بار با مشکلات فنی روبرو شده و عملیات را لغو کرده است. در آزمایش اول مشکلی در لوله انتقال سوخت هیدروژن باعث نشتی شده بود. اما در آزمایش دوم بخش مرکزی مخزن سوخت این راکت مشکل داشت که مهندسان مجبور به تعویض پلمب آن شدند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی