ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
تکنولوژی

برای اولین بار یک اثر هنری ساخته شده به کمک هوش مصنوعی، حق کپی‌رایت دریافت کرد

برای اولین بار، یک هنرمند برای کمیک‌بوک خود که تصاویر آن توسط مدل هوش مصنوعی Midjourney ایجاد شده، حق کپی‌رایت دریافت کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۶ مهر ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

یک هنرمند مستقر در نیویورک به نام Kris Kashtanova اعلام کرد رمان گرافیکی او که شامل آثار هنری تولید شده توسط مدل هوش مصنوعی Midjourney می‌شود، برای اولین بار حق کپی‌رایت ایالات متحده را دریافت کرده است.

Kris Kashtanova، طراح و دوستدار هوش مصنوعی (AI) توضیح می‌دهد که حق کپی‌رایت را برای کمیک بوکی با نام Zarya of the Dawn دریافت کرده است.

هوش مصنوعی

او در پست خود برای اعلام این موضوع، نوشت:

«من از دفتر حق تکثیر ایالات متحده آمریکا برای رمان گرافیکی تولید شده توسط هوش مصنوعی خودم حق نشر (کپی رایت) دریافت کرده‌ام. من درباره نحوه ساخت آن صادق بوده‌ام و روی کاور آن به Midjourney اشاره کرده‌ام. این آثار به هیچ وجه تغییر نکرده است.

تلاش کردم تا ثابت کنم که وقتی با استفاده از هوش مصنوعی چیزی خلق می‌کنیم، دارای حق چاپ است. من آن را به عنوان یک هنر تجسمی ثبت کرده‌ام. گواهی من در ایمیل موجود است و امروز شماره و تاییدیه آن را دریافت کردم.»

همانطور که وب‌سایت Ars Technica در گزارش خود ذکر می‌کند، Kashtanova با اعلام این موضوع که از مدل‌های هوش مصنوعی ساخت تصویر فقط به عنوان ابزاری کمکی استفاده کرده، با دفتر حق تکثیر ارتباط برقرار کرده است. در واقع او اشاره کرده که داستان کمیک‌ بوک و همچنین طراحی شکل کلی آن را خودش انجام داده است.

احتمال نقض قانون کپی رایت توسط هوش مصنوعی؟

هوش مصنوعی

این احتمال وجود دارد که آثار ایجاد شده توسط الگوریتم‌ها یا دستگاه‌ها، در گذشته توسط هنرمندان ثبت شده باشند، زیرا سابقه هنر مولد (Generative art) به دهه 1960 برمی‌گردد. اما این اولین باری است که برای آثار هنری ایجاد شده توسط مدل‌های تصویرسازی هوش مصنوعی جدید، حق چاپ دریافت می‌شود.

در طول چند ماه گذشته، مدل‌های هوش مصنوعی که تصاویر را ایجاد می‌کنند، مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته‌اند و آن‌ها به ابزار مفیدی برای هنرمندان و عکاسان تبدیل شده‌اند. با این حال، فروش آن‌ها در وب‌سایت‌های عکاسی سنتی ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد، زیرا هفته گذشته تعداد زیادی از وب‌سایت‌ها ممنوعیت تصاویر هنری ایجاد شده توسط AI را اعلام کردند. از جمله این وب‌سایت می‌توان به Getty Images اشاره کرد که چنین مواردی را دیگر قبول نمی‌کند.

اگر می‌خواهید با بهترین مدل‌های هوش مصنوعی سازنده تصاویر از روی متن آشنا شویم، این مقاله دیجیاتو را از دست ندهید.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی