ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

افسردگی
علمی

محققان: افسردگی و تنهایی می‌تواند بیشتر از مصرف دخانیات باعث پیری افراد شود

محققان در مطالعه‌ای که با استفاده از چندین زیست‌نشانگر انجام شده، دریافته‌اند که افراد تنها یا افسرده سریع‌تر از بقیه پیر می‌شوند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

همه ما تقریبا می‌دانیم که تنها بودن می‌تواند چه اثرات ناخوشایندی بر سلامت روان‌مان داشته باشد. اما حالا مطالعه‌ای تازه نشان داده که احساس تنهایی در کنار ناراحتی و افسردگی می‌تواند حتی بیشتر از مصرف دخانیات بر سلامت جسم ما اثر بگذارد و ما را زودتر از آن‌چه باید، پیر کند.

محققان شرکت بیوتکنولوژی Deep Logevity، دانشگاه استنفورد و دانشگاه چینی هنگ کنگ در پژوهشی تازه یک مدل دیجیتال از پیری را به وجود آورده‌اند که بر اهمیت سلامت روان تاکید می‌کند. «فدور گالکین» از نویسندگان این مطالعه و دانشمند ارشد شرکت Deep Logevity می‌گوید: «پیام اصلی تحقیق ما این است که جسم و روان شما به هم وصل هستند.»

این پژوهشگران بر اساس اطلاعات 4846 بزرگسال یک ساعت پیری ساخته‌اند که شامل 16 زیست‌نشانگر است. این نشانگرها سطح کلسترول و گلوکز، جنسیت و اطلاعاتی مثل فشار خون، شاخص توده بدنی و عملکرد ریه‌ها را در بر می‌گیرند. محققان سن تقویمی افراد را که با این مدل پیش‌بینی شده بود با سن واقعی آن‌ها مقایسه کردند. نتیجه‌ کار تفاوتی بود که به‌طور میانگین سن افراد را حدود 5.7 سال بیشتر یا کمتر از سن واقعی آن‌ها نشان می‌داد.

پیری

تنهایی و افسردگی می‌تواند بدتر از سیگار کشیدن باشد

دانشمندان با بررسی عوامل تاثیرگذار بر تفاوت سن بیولوژیکی افراد نسبت به سن واقعی آن‌ها فهمیدند که فاکتورهای روانی مثل احساسی ناراحتی یا تنهایی می‌تواند تا 1.65 سال به سن بیولوژیکی اضافه کند. این در حالی است که مصرف دخانیات 1.25 سال باعث افزایش سن بیولوژیکی فرد می‌شود. کسانی که در مناطق شهری زندگی می‌کنند هم ظاهرا از نظر بیولوژیکی حدود پنج ماه پیرتر از افراد روستایی هستند.

محققان می‌گوید با توجه به پیوند مستحکم وضعیت روانی افراد و سرعت پیری آن‌ها، ضعف سلامت روان باید به عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای اثرگذار در فرآیند پیری در نظر گرفته شود. نتایج این پژوهش در مجله Aging-US منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی