ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خورشید
علمی

ناسا تصویر خیره‌کننده‌ای از شعله‌های عظیم X1 خورشید به اشتراک گذاشت

این تصویر فوق‌العاده شراره X1 خورشید را نشان می‌دهد که کم قدرت‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود و توسط تلسکوپ پویایی‌شناسی خورشید (SDO) گرفته شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ مهر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

خورشید یک ستاره قدرتمند است که در مرکز منظومه شمسی ما قرار گرفته و به سیاره زمین نور و گرما ارسال می‌کند. اکنون برای نمایش قدرت واقعی خورشید، ناسا تصویر جدید و خیره‌کننده‌ای را به اشتراک گذاشته که شعله‌های خورشیدی خروشان را نشان می‌دهد.

این اولین باری نیست که تصاویری از یک شعله خورشید‌ی به نمایش گذاشته شده. بسیاری از عکاسان نجومی نیز تاکنون موفق شده‌اند که تصاویر ویدیوهای فوق‌العاده‌ای از این پدیده به ثبت برسانند. اما با وجود فضاپیماها و تلسکوپ‌های فضایی زیادی که روی خورشید متمرکز شده‌اند، ناسا می‌تواند تصاویر خارق‌العاده‌ای از شعله‌های خورشید‌ی بگیرد.

شعله‌های خورشیدی

خورشید

ناسا عکس جدید شعله‌های خورشید‌ی را در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته است. در این پست، ناسا می‌گوید که تصویر در تاریخ 2 اکتبر 2022 (10 مهر 1401) توسط رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید (SDO) گرفته شده است. همچنین در این پست کمی درباره تاثیر این شراره‌ها بر زمین و همچنین نحوه طبقه‌بندی آن‌ها توسط آژانس فضایی اطلاعات داده شده است.

شعله‌ای که در این عکس جدید دیده می‌شود، به نام شراره X1 شناخته می‌شود. در واقع دانشمندان با رتبه‌بندی کلاس X شدید بودن قدرت شعله‌های خورشید‌ی را نشان می‌دهد و X1 پایین‌ترین درجه آن محسوب می‌شود. با توجه به اینکه خورشید هم اکنون در حال رسیدن به اوج چرخه 11 ساله خود است، احتمالا در آینده تصاویر بیشتر و بیشتری از این نوع شراره‌ها گرفته شود.

هرچند ناسا در پست خود اشاره می‌کند که شراره‌های خورشید‌ی نمی‌توانند به سطح زمین برسند، زیرا از جو آن عبور نمی‌کنند، اما هنگامی که این انرژی با جو زمین برخورد کند، می‌تواند مشکلاتی در GPS و سیگنال‌های ارتباطی ایجاد کند.

ناسا همچنین در چند ماه گذشته، تصویر خیره‌کننده دیگری را به اشتراک گذاشته بود که توسط تلسکوپ اشعه ایکس «Nuclear Spectroscopic Telescope Array» یا به اختصار «NuSTAR» گرفته شده بود و در آن شاهد فوران اشعه ایکس از سطح خورشید بودیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی