ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حیات وحش
علمی

صندوق جهانی طبیعت: جمعیت حیات وحش طی 50 سال نزدیک به 70 درصد کاهش یافته است

طبق این گزارش، از بین رفتن و تجزیه زیستگاه‌های طبیعی برای کشاورزی و همچنین تغییرات آب‌و‌هوا باعث این کاهش جمعیت شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۵ مهر ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

حامیان محیط زیست هشدار داده‌اند که جمعیت حیات وحش جهان در کمتر از 50 سال نزدیک به 70 درصد کاهش یافته است. آن‌ها همچنین خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از نابودی طبیعت و بحران‌های اقلیمی هستند.

صندوق جهانی طبیعت (WWF) در جدیدترین گزارش Living Planet خود، فراوانی تقریبا 32 هزار گروه از 5230 گونه جانور، پرنده، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در سراسر جهان و نحوه تغییر آن‌ها در طول دهه‌ها را ارزیابی کرده است.

دلیل کاهش جهانی جمعیت حیات وحش

جمعیت حیوانات

در این گزارش آمده که اندازه جمعیت حیات وحش بین سال‌های 1970 تا 2018 به‌طور متوسط 69 درصد کاهش یافته است که دلیل اصلی آن از بین رفتن و تجزیه زیستگاه‌های طبیعی برای کشاورزی بوده است، هرچند تغییرات آب و هوایی نیز به‌طور فزاینده تهدیدی برای آن‌ها محسوب می‌شود.

همچنین گونه‌های موجود در دریاچه‌های آب شیرین، رودخانه‌ها و تالاب‌ها بیشترین آسیب را تجربه کرده‌اند و از سال 1970 به‌طور متوسط 83 درصد کاهش یافته‌اند.

علاوه بر این، بدترین کاهش جمعیت حیات وحش به آمریکای لاتین مربوط می‌شود، که بزرگترین جنگل بارانی جهان یعنی آمازون در آن وجود دارد و جنگل زدایی آن درختان و گونه‌های متکی به آن‌ها را از بین می‌برد. طبق این گزارش، اندازه جمعیت حیات وحش در این منطقه به‌طور متوسط 94 درصد در نیم قرن گذشته کاهش پیدا کرده است.

کارشناسان همچنین هشدار می‌دهند که آمازون به‌سرعت در حال نزدیک شدن به نقطه‌ای است که در آن جنگل بارانی فعالی نخواهد بود و بدون آن جهان نمی‌تواند از گرم شدن خطرناک زمین جلوگیری کند.

اروپا، آسیای مرکزی و آمریکای شمالی شاهد کاهش کمتری در این دوره زمانی بوده‌اند، اما به گفته دانشمندان، این مناطق تا سال 1970 و نقطه ابتدایی گزارش، شاهد کاهش جمعیت حیات وحش بوده‌اند.

محیط زیست

«تانیا استیل»، مدیر اجرایی WWF گفت:

«با وجود علم، پیش‌بینی‌های فاجعه‌بار، سخنرانی‌ها و وعده‌های پرشور، جنگل‌های در حال سوختن، کشورهای زیر آب، دمای بی‌سابقه و میلیون‌ها انسان آواره، رهبران جهان همچنان عقب می‌نشینند و سوختن دنیای ما را تماشا می‌کنند. بحران‌های اقلیمی و طبیعت که سرنوشت آن‌ها در یکدیگر تنیده شده است، تهدیدهایی دور از دسترس نیستند که نوه‌ها ما با بتوانند با فناوری‌هایی که هنوز باید کشف شوند، آن‌ها را حل کنند.»

هر سال 10 میلیون هکتار جنگل (منطقه‌ای به اندازه کشور پرتغال) از بین می‌رود که این امر به اقلیم جهانی، امنیت غذایی و معیشت میلیون‌ها نفر ضربه می‌زند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی