ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
علمی

تلسکوپ جیمز وب تصویری چشم‌نواز از «ستون‌های آفرینش» را به تصویر کشید

تلسکوپ فضایی جیمز وب، تصویری زیبا و دیدنی با جزئیات دقیق‌تر از«ستون‌های آفرینش» (Pillars of Creation) به ثبت رسانده است.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۸ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

تلسکوپ فضایی جیمز وب، تصویری زیبا و دیدنی با جزئیات دقیق‌تر نسبت به عکس گرفته شده توسط تلسکوپ هابل در سال 2014 از«ستون‌های آفرینش» (Pillars of Creation) به ثبت رسانده است که در آن ستون‌های سه بعدی به همراه ستارگانی که در تصویر قبلی قابل رویت نبودند، از بین ابرها و غبارها دیده می‌شوند.

تصویر جدید با دوربین فروسرخ جیمز وب ثبت شده‌ است و ستون‌های آفرینش را با جزئیات بیشتری به نمایش می‌گذارند.

ابرهای چشم‌نواز اکنون در این تصویر با وضوح بالایی دیده می‌شوند و ستاره‌هایی در اطراف آنها دیده می‌شوند که پیش از این نامرئی بودند.  

 ناسا در بیانیه‌ خود در مورد این تصاویر اعلام کرد:

«تصویر جیمز وب به محققان کمک می‌کند تا تعداد بسیار بیشتری ستاره‌، گاز و غبار در این مطقه شناسایی کنند.»

ستون‌های آفرینش در تصویر ثبت شده تلسکوپ جیمز وب

باید گفت تصویر ثبت شده توسط جیمز وب، دقیق‌ترین تصویری است که تاکنون از ستون‌های آفرینش به ثبت رسیده است. این منطقه که از آن به عنوان مهد ستاره ساز یاد می‌شود، تقریبا 6500 سال نوری از ما فاصله دارد. در این تصویر مادون قرمز، جزئیات بیشتری نسبت به عکس گرفته شده توسط تلسکوپ هابل در سال 2014 قابل مشاهده است و انبوهی از ستاره‌های جدید را نشان می‌دهد که قبلا و درعکس‌های گرفته شده قبلی قابل رویت نبودند ولی در تصویر جدید چشمک می‌زنند.

ستارگان جدید به صورت نقاطی روشن دیده می‌شوند و تخمین زده می‌شود که حدود چند صد هزار سال قدمت داشته باشند. تلسکوپ هابل برای اولین بار در سال 1995 از ستون‌های آفرینش تصویربرداری کرد و با کنار هم قرار دادن دو تصویر، تفاوت بین تصویر گرفته شده از طریق جیمز وب و تلسکوپ هابل به خوبی قابل رویت است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی