ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیت کوین
تکنولوژی

14 سال پیش اولین «وایت پیپر بیت کوین» توسط ساتوشی ناکاموتو منتشر شد

فردی که او را با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو می‌شناسیم، 14 سال پیش با انتشار وایت پیپر بیت کوین جهان را متحول کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ آبان ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

14 سال پیش و در حوالی هالووین سال 2008، فردی به نام «ساتوشی ناکاموتو» با انتشار یک وایت پیپر (White Paper) از ارز دیجیتال جدیدی به نام بیت کوین رونمایی کرد. این ابداع نه تنها یکی از مشکلات دانشمندان کامپیوتر را برطرف کرد، بلکه شیوه نگرش مردم به پول را هم تغییر داد.

سازنده ناشناس و مرموز بیت کوین که همه آن را با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو می‌شناسند، در تاریخ 31 اکتبر سال 2008 مطلبی را در وب‌سایت Metzdowd.com منتشر کرد که امروز بازاری از هزاران رمزارز گوناگون به ارزش تقریبی 1 تریلیون دلار را به وجود آورده است.

وایت پیپر بیت کوین انقلابی بود

ساتوشی در ابتدای پست معروف خود نوشته بود: «مشغول کار روی یک سیستم پول الکترونیکی جدید بودم که به‌طور کامل نظیر-به-نظیر و فاقد هرگونه شخص ثالث معتمد است.» او همچنین توضیح داد که مزایای بیت کوین شامل جلوگیری از خرج دوباره پول می‌شود و نیازی به مرجع مرکزی ندارد. به‌علاوه، گفته شد که بیت کوین‌ها از طریق یک روش اثبات کار تولید می‌شوند تا امنیت شبکه را حفظ کنند.

وایت پیپر بیت کوین

او چهار روز بعد دوباره به جمع کاربران برگشت و در تاریخ 3 نوامبر 2008 دو ایمیل دیگر را منتشر کرد. هر دو ایمیل مقدمه‌ای برای وایت پیپر بیت کوین بودند و خلاصه و لینکی به همین وایت پیپر را ارائه می‌کردند. او در ادامه در سال 2008 در مجموع 16 ایمیل دیگر نوشت تا بالاخره شبکه بیت کوین در تاریخ 3 ژانویه 2009 راه‌اندازی شد.

ساتوشی در تاریخ 3 ژانویه 2009 در پیامی اعلام کرد که «بیت کوین v0.1 منتشر شد.» گفته می‌شود که او پیش از ترک جامعه بیت کوین در سال 2010، بین 750 هزار تا 1.1 میلیون BTC استخراج کرده بود.

وایت پیپر بیت کوین که در هالووین 2008 منتشر شد، برای اولین بار توانست راه‌حلی برای مسئله تحمل خطای بیزانس ارائه کند. دنیای رمزارزها اگرچه امروز تغییرات زیادی داشته و توسعه زیادی پیدا کرده، اما همچنان بیت کوین را به عنوان ارزشمندترین دارایی خود می‌شناسد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی