ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس کمیسیون ساخت مراکز داده نصر تهران خواستار شفاف‌سازی درباره تبعیض در فیلترینگ اپراتورها شد

به اعتقاد آذری تبعیض موجود در فیلترینگ نشان از فساد احتمالی در این حوزه دارد که مسئولان باید در این باره شفاف‌سازی کنند.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۸ آبان ۱۴۰۱ | ۱۷:۱۷

رئیس کمیسیون ساخت مراکز داده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به تفاوت فیلترینگ وب‌سایت‌ها در اپراتورهای مختلف ارائه‌دهنده اینترنت، آن را تبعیض در برخورد با اپراتورهای مختلف دانست. به اعتقاد آذری این موضوع نشان از فساد احتمالی در فیلترینگ دارد و باید مسئولین در این‌باره شفاف‌سازی کنند.

موضوع تبعیض در میان برخی ارائه‌دهندگان اینترنت در میزان فیلترینگ به تازگی و از سوی مدیرعامل شاتل در گفتگو با دیجیاتو مطرح شد. اکنون اما «محمد دین‌محمد آذری»، رئیس کمیسیون ساخت مراکز داده نیز درباره تفاوت فیلترینگ وب‌سایت‌ها در اپراتور‌های مختلف اینترنت اظهار نظر و خواستار شفاف‌سازی مسئولین در این رابطه شده است. او در همین زمینه به روابط عمومی نصر تهران گفت:

«این بدان معناست که برخی وب‌سایت‌ها در اپراتورهای خاصی فیلتر نشده‌اند. این موضوع نشان از فساد احتمالی در فیلترینگ و تبعیض در برخورد با اپراتورهای مختلف دارد و ما باید منتظر شفاف‌سازی و توضیحات بیشتر مسئولین در این مورد باشیم.»

او با تأکید بر اینکه بحث امروز در کشور ما صرفاً فیلترینگ نیست، اعلام کرد هم‌زمان با فیلترینگ، تبعیض اجرای آن در میان اپراتورها، محدودیت در منابع زیرساخت مراکز داده و کیفیت عملکرد اپلیکیشن‌های بومی، دسترسی به فیلتر‌شکن و اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، رکود کسب‌و‌کارهای اینترنتی، ریزش فاحش ریال و کاهش ظرفیت پذیرش مردم، همه و همه در کنار هم شرایط پیچیده و مبهمی را ایجاد کرده‌اند.

فساد فیلترینگ

آذری با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر با فیلترینگ بی‌سابقه‌ای مواجه بوده‌‎ایم، آن را عاملی برای تهدید امنیت داده‌های کاربران ایرانی دانست:

«از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی یعنی اینستاگرام و واتس‌اپ گرفته تا سرویس‌های بسیار کاربردی گوگل تحت تأثیر فیلترینگ قرار گرفته‌اند. اما کاربران این پلتفرم‌ها به‌جای روی‌آوردن به نسخه‌های بومی، بیش از پیش به استفاده از وی‌پی‌ان‌ها و فیلترشکن‌ها روی آورده‌اند که امنیت داده‌های کاربران ایرانی را به‌شدت با خطر مواجه کرده است. این تغییر رویه، تمامی تلاش‌هایی را که پیش از این برای ایجاد بستر فضای مجازی سالم صورت گرفته بود، به‌صورت کامل و بنیادین تحت‌الشعاع قرار داده است.»

فیلترینگ کنترل دولت بر فضای مجازی را سخت‌تر می‌کند

این عضو نصر تهران باور دارد کاربران یک شبه و در مقابل فیلترینگ به سرویس‌های بومی روی نمی‌آورند، بلکه آن را با ابزارهایی مانند VPN یا اینترنت ماهواره‌ای دور خواهند زد: «بنابراین عملاً کنترل فضای مجازی از دست دولت خارج می‌شود و خدمات مختلف از قبیل سرویس اینترنت کودک و نوجوان که به‌منظور ایجاد یک بستر امن برای این قشر توسعه یافته‌ است، تحت‌الشعاع استفاده اکثریت جامعه از فیلتر‌شکن‌ها قرار خواهد گرفت.»

وی با اشاره به اینکه محدودیت‌های گسترده اینترنت، در حوزه خدمات مراکز داده نیز مشکلات متعددی ایجاد کرده است، گفت: «بسیاری از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های ایرانی که به هر شکل از APIها و سرویس‌های شرکت‌های خارجی بهره می‌بردند، به‌خاطر بی‌دقتی در فیلترینگ و محدودیت غیرمنطقی، با قطعی مواجه شده‌اند. این امر منجر به گلایه و شکایت گسترده مشتریان از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی و مرکز داده و زیر سؤال رفتن کیفیت و همچنین آسیب به اعتبار این شرکت‌ها شده است.»

تبعیض در فیلترینگ

آذری اعتقاد دارد که فیلترینگ ضمن آسیب به کسب‌وکارها، موجب افزایش نارضایتی جامعه شده است؛ چرا که دولت نه‌ تنها در ایجاد مشاغل کافی برای مردم ناتوان بوده، بلکه خوداشتغالی میلیون‌ها نفر را با بستن محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی به خطر انداخته است.

به اعتقاد وی، تداوم این روند در کنار افزایش نرخ دلار که موجی از تورم را به دنبال دارد، به افزایش بیش از پیش نرخ بیکاری و نارضایتی‌های اجتماعی، افزایش مهاجرت نخبگان، خروج سرمایه‌ها و سرمایه‌گذاران از کشور و کاهش نیروی انسانی متخصص در کشور دامن خواهد زد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی