ضبط پدیدهای نادر برای اولینبار: اختاپوسهایی که به یکدیگر زباله پرت میکنند! [تماشا کنید]
اختاپوسها این کار را بدون نیاز به هشت بازو خود و با کمک اندامی شبیه به لوله، با نام آبشویه یا سیفون انجام میدهند.
در ویدیوی جالب جدیدی، شاهد دو اختاپوس در استرالیا هستیم که لجن، صدف یا جلبک و بهطور کلی زبالههای کف اقیانوس را به سمت یکدیگر پرتاب میکنند. این اولینباری است که چنین رفتاری از سوی اختاپوسها گزارش شده و محققان باور دارند که زبالههای پرتابشده توسط این موجودات، در واقع به اهداف موردنظر آنها برخورد میکند که نشان میدهد این رفتار نوعی نقش اجتماعی است.
هرچند این رفتار در شامپانزهها، فیلها و برخی پرندگان مشاهده شده، اما حیوانات بسیار کمی اشیا را به اطراف خود پرتاب میکنند و هدفدار بودن این امر، باعث میشود تا بسیار نادرتر شود. با این حال، محققان دانشگاه سیدنی در مقالهای که در مجله PLoS ONE منتشر شده است، توضیح میدهند:
«اختاپوسهای وحشی انواع مختلفی از مواد را پرتاب میکنند و این پرتابها گاهی به اختاپوسهای دیگر برخورد میکند.»
پرتاب زباله توسط یک اختاپوس ماده
در یک ویدیو کامل 24 ساعته که طی سالهای 2015 و 2016 در سواحل استرالیا با استفاده از دوربینهای زیر آب ضبط شده است، محققان 102 نمونه از اختاپوسهای Tetricus را طبقهبندی کردهاند که هر چیزی مانند خاک و زبالهها را به سمت اختاپوسهای دیگر کف دریا پرتاب میکنند.
در ویدیوی کوتاه بالا، یک اختاپوس ماده دیده میشود که پس از خوردن محتویات یک صدف، آن را به سمت دیگری پرتاب میکند.
نکته جالب اینکه اختاپوسها برای انجام این پرتابها، به هیچ یک از هشت بازوی خود متکی نیستند. در عوض، آنها موادی را که قرار است پرتاب شوند، جمعآوری کرده و سپس با استفاده از یک اندام شبیه به لوله از آناتومی خود با نام آبشویه که میتواند آب را با سرعت زیادی خارج کند، آن را به حرکت درمیآورند.
اختاپوسها گاهی اوقات میتوانند رنگ خود را تغییر دهند و تیرهبودن رنگ پوست آنها با پرخاشگری بیشتر ارتباط دارد. درواقع، محققان متوجه شدهاند که اختاپوسهای تیرهتر با نیروی بیشتری پرتاب را انجام میدهند و احتمال بیشتری وجود دارد که پرتاب آنها به اختاپوسهای دیگر اصابت کند. با این وجود، تنها حدود 17 درصد از پرتابهای مشاهدهشده به حیوانات دیگر برخورد میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.