ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

موش
علمی

دانشمندان: موش‌ها هم با شنیدن آهنگ ریتمیک، سرشان را تکان می‌دهند [تماشا کنید]

تحقیقی تازه نشان داده که موش‌ها هم مثل انسان‌ها نمی‌توانند در برابر این موسیقی از موتزارت مقاومت کنند و سر خود را حرکت می‌دهند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ آبان ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

اگر موسیقی باعث می‌شود از خود بی‌خود شوید، باید بدانید که شما یا سایر انسان‌ها تنها موجودات عالم نیستند که چنین احساسی نسبت به این نواهای شورانگیز دارید. دانشمندان حالا دریافته‌اند که موش‌ها هم نمی‌توانند در برابر آهنگ‌های ریتمیک مقاومت کنند و با ریتم آنها به حرکت در می‌آیند.

به گزارش گاردین، دانشمندان می‌گویند این قابلیت که پیش‌تر تصور می‌شد فقط محدود به انسان‌ها باشد، حالا در موش‌ها دیده شده و نشان می‌دهد که این موجودات هم می‌توانند موسیقی را درک کنند. دکتر «هیروکازو تاکاهاشی» از دانشگاه توکیو می‌گوید :«موش‌ها بدون هیچ‌گونه تمرین یا مواجهه قبلی با آهنگ‌ها، توانایی‌های ذاتی در هماهنگی با ضرب‌های موسیقی از خود نشان داده‌اند.»

اگرچه قبلاً هم در ویدیوهایی نشان داده شده بود که حیوانات به موسیقی واکنش نشان می‌دهند، اما این اولین‌باری است که این پدیده به‌صورت علمی ثابت شده. در این پژوهش که نتایج آن در مجله Science Advances منتشر شده است، دانشمندان شتاب‌سنج‌های کوچکی را با ارتباطات بی‌سیم به بدن موش‌ها وصل کردند تا کوچک‌ترین حرکات سر آنها را اندازه‌گیری کنند.

موش‌ها و انسان‌ها واکنش مشابهی به موسیقی دارند

سپس آهنگی یک دقیقه‌ای از قطعه Sonata for Two Pianos in D Major اثر ولفگانگ آمادئوس موتزارت در چهار سرعت 75، 100، 200 و 400 درصد نسبت به سرعت اصلی آهنگ، برای این حیوانات پخش شد. 20 انسان هم در این آزمایش شرکت داشتند. دانشمندان تصور می‌کردند که موش‌ها به دلیل افزایش ضربان قلبشان، سرعت پخش بالاتر را ترجیح دهند.

موش آزمایشگاهی

با این حال،‌ نتیجه کار نشان داد که موش‌ها و انسان‌ها بیشترین هماهنگی با آهنگ را در دامنه 120 تا 140 ضرب بر دقیقه داشتند که مشابه ریتم 132 ضرب بر دقیقه قطعه اصلی موتزارت است. به‌علاوه، مشخص شد که انسان‌ها و موش‌ها با ریتم مشابهی سر خود را در هماهنگی با آهنگ تکان می‌دهند.

پژوهشگران می‌گویند نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که بهترین ضرب برای هماهنگی حرکات بدن وابسته به ثابت زمان است که در مغز اکثر موجودات تقریباً یکسان در نظر گرفته می‌شود. دانشمندان حالا می‌خواهند ببینند که دیگر ویژگی‌های موسیقی مثل ملودی و هارمونی چه رابطه‌ای با دینامیک‌های مغزی دارند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی