وزیر ارتباطات: هنوز آییننامهای برای شناخته شدن اکانت به عنوان دارایی نامشهود نداریم
به گفته زارعپور هنوز آییننامهای برای استفاده از حساب کاربری به عنوان دارایی نامشهود، تدوین نشده است.
وزیر ارتباطات اعلام کرد اکانت پرفالوئر افراد، دارایی آنهاست که دولت این دارایی نامشهود افراد را به رسمیت شناخته است. او همچنین تاکید کرد هنوز آیین نامهای برای این موضوع تدوین نشده است.
یکی از نکات قابل توجه بسته حمایتی از کسبوکارهای آنلاین، امکان استفاده از حساب کاربری در شبکههای اجتماعی به عنوان وثیقه بانکی است. «عیسی زارعپور»، در حاشیه جلسه هیئت دولت در این باره بیشتر توضیح داد:
«این که کاربری یک اکانت پرفالوئر دارد، این دارایی فرد است و نگرانی مردم این هست که چه اتفاقی برای داراییشان در پلتفرمهای محدود شده میافتد. حال دولت این دارایی نامشهود افراد را به رسمیت شناخته است. البته هنوز آییننامه برای این موضوع تدوین نشده که چطور میتوان از حساب کاربری پرفالوئر به عنوان یک دارایی نامشهود در جاهای مختلف از آن بهره برد.»
او پیشتر و در نشست رونمایی از طرح حمایتی گفته بود حساب کاربری افراد در شبکه های اجتماعی به عنوان یک دارایی نامشهود ملاحظه شده و بانک میتواند به عنوان دارایی از آن استفاده کند: «بانک مجاز است به عنوان وثیقه از آن استفاده کند. اگر کسی اکانت خود را وثیقه گذاشت نیز بانک میتواند آن را در صورت نپرداختن اقساط، نقد کند.» او این اقدام را همراهی ستودنی بانک مرکزی توصیف کرده بود.
گفتنی است چنین حرکتی از سوی دولت میتواند یکی از معدود اقدامات مثبت وزارت ارتباطات در راستای حمایت از فعالین فضای مجازی باشد. البته تصویب آییننامهای در این حوزه نیاز به کارهای تخصصی و دریافت نظرات کارشناسان دارد و امید است که بر خلاف طرحهایی همچون صیانت، صدای کارشناسان به گوش مسئولان برسد.
این مهم را نیز نباید فراموش کرد که بسیاری بر این باورند هر اقدام حمایتی در صورت تداوم فیلترینگ و محدودیتهای اینترنت، لزوما نمیتواند اثرات مثبتی برای کسبوکارها و مردم داشته باشد. فیلترینگی که به گفته بسیاری از کارشناسان و فعالین صنفی، ضررهای غیرقابل جبرانی به کسبوکارها وارد کرده و حق و حقوق کاربران را نیز پایمال کرده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.