ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

متاورس
تکنولوژی

اولین کشور جهان با هدف مقابله با گرمایش زمین وارد متاورس می‌شود

ساخت یک کشور در متاورس چالش‌های فنی زیادی را به همراه دارد و جنبه‌هایی مانند قلمرو، فرهنگ و حاکمیت آن را در بر می‌گیرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ آبان ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۶

کشور جزیره‌ای تووالو (Tuvalu) در اقیانوس آرام، به‌عنوان پاسخی به تهدید افزایش سطح آب دریاها، قصد دارد نسخه‌ای از خود را در متاورس ایجاد کند. «سیمون کوفه»، وزیر دادگستری، ارتباطات و امور خارجه تووالو، این خبر را به رهبران کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد 2022 (COP27) اعلام کرده است.

او گفت این برنامه که «بدترین سناریو» ممکن را در بر می‌گیرد، شامل ایجاد یک نسخه دیجیتالی مکمل از تووالو در متاورس به‌منظور شبیه‌سازی جزایر زیبا و حفظ فرهنگ غنی آن می‌شود:

«فاجعه این پیامد قابل اغراق نیست. تووالو می‌توانید اولین کشور در جهان باشد که به‌تنهایی در فضای مجازی حضور دارد. اما اگر گرمایش جهانی بدون کنترل ادامه یابد، آخرین کشور نخواهد بود.»

سیمون کوفه

به‌عنوان ایده اصلی این تصمیم گفته شده که متاورس ممکن است به تووالو اجازه دهد تا «به‌عنوان یک دولت مستقل عمل کند»، زیرا مردم آن مجبور هستند در جای دیگری زندگی کنند.

ساخت کشور در متاورس به چه معناست؟

متاورس آینده‌ای رو به رشد را نشان می‌دهد که در آن واقعیت افزوده و مجازی بخشی از زندگی روزمره هستند. دیدگاه‌های زیادی درباره متاورس وجود دارد که شناخته‌شده‌ترین آن‌ها به «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا مربوط می‌شود. وجه اشتراک بیشتر این دیدگاه‌ها درباره متاورس، جهان‌های سه‌بعدی قابل تعامل و غوطه‌ور هستند. یک آواتار، به همان راحتی که بین اتاق‌ها در دنیای فیزیکی حرکت می‌کرد، در این دنیا می‌تواند از یک دنیای مجازی به دنیایی دیگر حرکت کند.

کوفه بیان می‌کند که سه جنبه از کشور تووالو را می‌توان در متاورس بازآفرینی کرد:

  1. قلمرو: بازآفرینی زیبایی‌های طبیعی تووالو که می‌توان به روش‌های مختلفی با آن تعامل داشت
  2. فرهنگ: توانایی مردم تووالو برای تعامل با یکدیگر به شیوه‌ای که زبان، هنجارها و آداب و رسوم مشترک خود را حفظ کنند.
  3. حاکمیت: اگر قرار بود سرزمینی که حکومت تووالو بر آن حاکمیت دارد، از دست برود، آیا می‌توان به‌جای آن بر یک سرزمین مجازی حاکمیت داشت؟

از نظر فنی، ایجاد محیط‌های تفریحی زیبا در متاورس به اندازه کافی آسان است و در حال حاضر جهان‌های مختلف و سه‌بعدی زیادی از جمله Second Life وجود دارد که امکان تعامل به‌صورت کاملاً مجازی را برای کاربران فراهم می‌کنند.

با این حال در زمینه دیجیتالی کردن عناصری که کل یک ملت را تعریف می‌کنند، چالش‌های فنی و اجتماعی وجود دارد. تووالو حدود 12 هزار شهروند دارد، اما حضور هم‌زمان حتی این تعداد از مردم در دنیای مجازی نیز یک چالش فنی محسوب می‌شود. مسائلی در مورد پهنای باند، قدرت محاسباتی و این واقعیت که بسیاری از کاربران با هدست‌های واقعیت مجازی ناسازگاری دارند، از جمله چالش‌های قابل اشاره هستند.

در‌نهایت، کوفه اشاره می‌کند که متاورس به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخی به مشکلات تووالو باشد. او به صراحت اعلام می‌کند که باید از طریق ابتکاراتی مانند معاهده منع تکثیر سوخت‌های فسیلی بر کاهش تغییرات آب‌و‌هوایی تمرکز کرد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی