ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماه زمین و فضاپیمای ناسا
علمی

کپسول اوریون ناسا با عبور موفق از کنار ماه، تصویری بی‌نظیر از زمین و قمر آن منتشر کرد

ناسا اعلام کرد که کپسول اوریون از ماموریت آرتمیس 1 توانسته در اولین مانور خود به نزدیک‌ترین فاصله به ماه برسد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ آذر ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۱

پنج روز پس از پرتاب راکت SLS ناسا، مأموریت آرتمیس 1 از طریق کپسول اوریون توانسته با موفقیت از نزدیکی ماه بگذرد. این فضاپیما در اولین آزمایش خود به فاصله 130 کیلومتری سطح ماه رسیده و در همین حین تصویر جذابی را از سیاره زمین به ثبت رسانده است.

صفحه رسمی ناسا در توییتر تصویری از غروب زمین در نزدیکی ماه را منتشر کرده که فوق‌العاده زیباست. در این تصویر زمین را می‌بینیم که در حال محو‌شدن در پشت ماه است و بخشی از فضاپیمای اوریون هم دیده می‌شود. در توییت ناسا آمده است: «اوریون با سرعت 8210 کیلومتر بر ساعت از فاصله 130 کیلومتری بالای ماه عبور کرد. این کپسول در زمان گذر از کنار ماه بیش از 370 هزار کیلومتر با زمین فاصله داشت.»

پرواز اخیر اوریون پیش از ورود فضاپیما به مدار مخالف‌گرد دوردست ماه، نزدیک‌ترین پرواز این کپسول به سطح ماه بود. ورود به مدار مخالف‌گرد یعنی کپسول ناسا در جهتی مخالف گردش ماه به دور زمین به دور این جرم گردش خواهد کرد. این مسیر به جهت آزمایش فشار بر کپسول اوریون تعیین شده است.

آرتمیس 1 آزمایش‌های خود را آغاز می‌کند

ناسا می‌گوید: «احتراق گذر نزدیک به سمت بیرون ماه اولین مانور از دو مانور لازم برای ورود به مدار مخالف‌گرد دوردست در اطراف ماه است. این فضاپیما جمعه، 4 آذر با استفاده از ماژول سرویس اروپا احتراق ورود به این مدار را انجام خواهد داد.»

گفته شده که اوریون حدود یک هفته در این مدار باقی می‌ماند تا سیستم‌های مختلف خود را آزمایش کند. این کپسول در تاریخ 7 آذر به دورترین نقطه از زمین در فاصله 432,100 کیلومتری سیاره ما می‌رسد. در‌نهایت، انتظار می‌رود که آرتمیس 1 به سمت زمین برگردد و در تاریخ 20 آذر در ساحل کالیفرنیا فرود بیاید.

این مأموریت بخشی از برنامه بزرگ آرتمیس ناساست که می‌خواهد یک ایستگاه فضایی در مدار ماه ایجاد و دوباره پای انسان‌ها را به قمر زمین باز کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی