ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویروس
سلامت

سازمان بهداشت جهانی فهرست مرگبارترین عوامل بیماری‌زا در دنیا را بروز می‌کند

این سازمان از دانشمندان خواسته تا خطرناک‌ترین عوامل بیماری‌زا در سراسر دنیا از جمله بیماری مرموز X را در فهرست پیشنهادی خود در نظر بگیرند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ آذر ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

سازمان بهداشت جهانی به‌تازگی اعلام کرده که می‌خواهد فهرست جدیدی از مرگبارترین عوامل بیماری‌زا را تهیه کند. این سازمان با نظرجویی از بیش از 300 دانشمندان و بررسی بیش از 25 خانواده ویروس و باکتری، به‌دنبال تهدیدهایی می‌گردد که می‌توانند منجر به ایجاد همه‌گیری شوند و باید تحت نظر قرار بگیرند.

به گزارش ساینس‌الرت، WHO در بیانیه خود اعلام کرده که هدف از بروزرسانی این فهرست، کمک به هدایت تیم‌های تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری در نقاط مختلف دنیا به‌منظور توسعه واکسن‌ها، آزمایش‌ها و درمان‌های مرتبط است. آنها در کنار عوامل بیماری‌زای موجود، بیماری X را هم مدنظر قرار خواهند داد. بیماری X به تهدیدی تحت تأثیر یک عامل بیماری‌زای ناشناخته گفته می‌شود که می‌تواند همه‌گیری جهانی جدی ایجاد کند.

«مایکل رایان»، مدیر امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: «تشخیص عوامل بیماری‌زای مهم و خانواده ویروس‌ها برای تحقیق و توسعه تدابیر مقابله‌ای ضروری است تا به شکلی سریع و مؤثر بتوانیم به همه‌گیری‌های ملی و بین‌المللی واکنش نشان دهیم.‌»

فهرست مرگبارترین عوامل بیماری‌زا بروز می‌شود

رایان می‌گوید بدون سرمایه‌گذاری چشمگیر در تحقیق و توسعه پیش از همه‌گیری ویروس کرونا، محال بود که با چنین سرعت رکوردشکنی بتوانیم واکسنی ایمن و مؤثر تولید کنیم. فهرست عوامل تهدید‌آمیز WHO اولین‌بار در سال 2017 منتشر شد.

این فهرست در حال حاضر از کووید-19، ویروس ابولا، ویروس ماربورگ، تب لاسا، سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و سندرم حاد تنفسی شدید (SARS)، ویروس نیپا، زیکا و بیماری X تشکیل شده است. متخصصان برای هر عامل بیماری‌زا در این فهرست به‌سراغ پرکردن شکاف‌های اطلاعاتی و تحقیقات بیشتر خواهند رفت. سپس می‌توان واکسن‌ها، درمان‌ها و تست‌های تشخیصی احتمالی را تولید کرد.

سازمان بهداشت جهانی انتظار دارد که این فهرست جدید پیش از آوریل 2023 مصادف با فروردین و اردیبهشت 1402 منتشر شود. این تصمیم در شرایطی گرفته شده است که WHO برای دور جدید گفتگوهای پیمان همه‌گیری آماده می‌شود. این پیمان احتمالاً مشخص خواهد کرد که کشورها چگونه باید برای همه‌گیری‌های بعدی آماده شوند و نسبت به آنها واکنش نشان دهند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی