ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استرس
علمی

مطالعه جدید: استرس مکرر، پیرچشمی را تسریع می‌کند

تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، ارواین نشان می‌دهد که استرس مکرمی‌‌تواند نشانه‌هایی از پیری شبکیه چشم و علائمی مشابه پیری طبیعی چشم ایجاد کند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۴ آذر ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، ارواین نشان می‌دهد که استرس مکرر می‌‌تواند نشانه‌هایی از پیری شبکیه چشم و علائمی مشابه پیری طبیعی چشم ایجاد کند.

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد پیری شبکیه باعث مرگ سلول‌های گانگلیونی شبکیه می‌شود که نتیجه آن ابتلا به بیماری چشمی گلوکوم یا آب سیاه است. دستیابی به چنین یافته‌هایی می‌تواند مسیرهایی را برای توسعه روش‌های درمانی جدید بیماران مبتلا به گلوکوم یا آب سیاه باز کند.

این مطالعه با عنوان «پیری ناشی از استرس در چشم موش» در نشریه Aging Cell منتشر شده است. دکتر دوروتاشورونسکا، استادیار گروه‌های فیزیولوژی، بیوفیزیک، چشم پزشکی و هیئت علمی مرکز تحقیقات بینایی دانشکده پزشکی UCI، تغییرات اپی‌ژنتیکی که در پیری شبکیه رخ می‌دهد را براساس یافته‌های جدید این مطالعه توصیف می‌کند. تیم تحقیقاتی نشان می‌دهد چگونه استرس، مانند افزایش فشار داخل چشم (IOP)، باعث می‌شود که بافت شبکیه تحت تغییرات اپی‌ژنتیکی، عملکردی مشابه پیری طبیعی داشته باشد. همچنین این مطالعه نشان می‌دهد که استرس مکرر می‌تواند اثر مشابهی از پیری تسریع‌شده را در بافت جوان شبکیه ایجاد کند.

تأثیر استرس بر پیری چشم

پیری فرایندی است که بر تمام سلول‌های موجود در بدن تأثیر می‌گذارد. گلوکوم یا آب سیاه یکی از بیماری‌های چشمی است که محققان در تلاش هستند، آمار مبتلایان به آن را تحت کنترل درآوردند. به دلیل افزایش جمعیت سالخورده در سراسر جهان، برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که تعداد افراد مبتلا به گلوکوم (سنین ۴۰ تا ۸۰ سال) در سال ۲۰۴۰ به بیش ار ۱۱۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

تشخیص زودهنگام این بیماری می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. محققان این مطالعه می‌گویند تغییرات اپی‌ژنتیکی که در این مطالعه مشاهده کرده‌اند، نشان می‌دهد استرس می‌تواند تغییراتی در سطح کروماتین ایجاد کند. محققان در تلاش هستند با کمک یافته‌های این مطالعه و انجام مطالعات دیگری، تا حد امکان گلوکوم را به‌صورت زودهنگام تشخیص بدهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی