ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شبکه اجتماعی
تکنولوژی

نتیجه یک بررسی بین‌المللی: نوجوانان در خانواده‌های کم‌درآمد بیشتر به شبکه‌های اجتماعی معتاد می‌شوند

محققان می‌گویند نوجوانان خانواده‌های کم درآمد بیشتر احتمال دارد گرفتار اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام و فیس‌بوک شوند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۱۰ آذر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

محققان یک تیم بین‌المللی با بررسی وضعیت بیش از ۱۷۹ هزار دانش‌آموز در ۴۰ کشور جهان می‌گویند نوجوانان خانواده‌های کم‌درآمد بیشتر احتمال دارد گرفتار اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام و فیس‌بوک شوند.

پروفسور «فرانک الگار» از دانشگاه مک‌گیل که یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی بین‌المللی است، می‌گوید وضعیت اقتصادی خانواده‌ها می‌تواند روی نحوه استفاده نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی تأثیرگذار باشد. محققان در این مطالعه متوجه شده‌اند که نوجوانان در خانواده‌های با درآمد کم، وقتی از شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنند، احساس بدی دارند و حتی وقتی زمان استفاده از چنین پلتفرم‌هایی محدود شود، آن‌ها احساسات منفی از خود نشان می‌دهند.

نوجوانان خانواده‌های کم‌درآمد بیشتر در معرض اعتیاد به پلتفرم‌های اجتماعی قرار دارند

محققان این تیم بین‌المللی با بررسی وضعیت بیش از ۱۷۹ هزار دانش آموز در ۴۰ کشور جهان می‌گویند باید استراتژی‌های جدیدی را در استفاده از شبکه‌های اجتماعی در پیش گرفت. اعتیاد به پلتفرم‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان خانواده‌های کم‌درآمد ظاهراً بیشتر است و محققان می‌گویند باید برای چنین شرایطی تدبیری کرد.

از سوی دیگر، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که محدود‌کردن چنین دانش‌آموزانی در استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیز باعث بروز رفتارهای اشتباه از سوی آن‌ها می‌شود. در‌واقع دانش‌آموزان چنین خانواده‌هایی که به پلتفرم‌های اجتماعی اعتیاد دارند، وقتی محدودیتی در استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای آن‌ها تعیین می‌شود، واکنش بدی از خود نشان می‌دهند.

این تیم تحقیقاتی می‌‌گوید رویکرد دولت‌ها می‌تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد. در‌واقع باید برای جلوگیری از بروز چنین رفتارهایی تدابیری زیرساختی داشت. محققان بر این باور هستند که در مدارسی که فاصله طبقاتی زیاد است و دانش‌‌آموزان خانواده‌های با درآمد بالا و مرفه در کنار آن‌هایی قرار می‌گیرند که سطح اقتصادی ضعیفی دارند، این مشکل اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی خود را بیشتر نشان می‌دهد و نوجوانان خانواده‌های کم‌درآمد می‌توانند به الگوی بدی برای بقیه تبدیل شوند.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی