ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلزایمر
علمی

دانشمندان می‌خواهند با آزمایش ساده ادرار، آلزایمر را در مراحل اولیه ابتلا تشخیص دهند

محققان با انجام یک آزمایش ادرار ساده، سطح اسید فرمیک موجود در آن را بررسی می‌کنند که می‌تواند نشانگر بیماری آلزایمر باشد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ آذر ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

در یک مطالعه جدید، دانشمندان از آزمایش ادرار به‌عنوان یک راه بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر یاد کرده‌اند. محققان در مطالعه خود پیشنهاد می‌کنند که سطح اسید فرمیک موجود در ادرار می‌تواند یک نشانگر زیستی مفید در مراحل اولیه آلزایمر باشد.

اسید فرمیک یک محصول متابولیک فرمالدهید است، مولکولی که در غلظت‌های بالا سمی است، اما در افراد با مغز سالم، در سطوح پایین نیز یافت می‌شود. تحقیقات اخیر نشان داده که فرمالدهید درونی ممکن است در یادگیری و حافظه نقش داشته باشد، اما غلظت بالای آن در مغز می‌تواند منجر به نقص‌های شناختی شود؛ شبیه چیزی که در بیماری آلزایمر (AD) دیده می‌شود.

برای بررسی این فرضیه که غلظت اسید فرمیک در ادرار می‌تواند نشانگر بیماری آلزایمر باشد، محققان تقریباً 600 نفر را در مراحل مختلف زوال شناختی انتخاب کردند. شرکت‌کنندگان براساس سطح بیماری خود (از سالم تا آلزایمر) به گروه‌های پنج نفره تقسیم شدند.

تشخیص آلزایمر با آزمایش ادرار

تست ادرار

محققان در تحقیقات خود متوجه شدند که غلظت اسید فرمیک در هر چهار گروه دارای اختلال شناختی در مقایسه با گروه کنترل سالم به‌طور قابل اندازه‌گیری بالاتر بوده است. تحقیق آن‌ها همچنین نشان می‌دهد که سطح اسید فرمیک با کاهش نمرات تست‌های روان‌شناختی اندازه‌گیری شناخت مرتبط است.

باید به این نکته توجه کرد که مطالعه دانشمندان فقط یک تحقیق اولیه محسوب می‌شود و پیش از اینکه آزمایش بالینی ادرار تشخیص آلزایمر به‌طور معمول در دسترس قرار گیرد، باید آزمایش‌های بیشتری انجام شود.

آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که پیشرفت کندی نیز دارد. حتی زمانی که علائم این بیماری ظاهر شوند، شناسایی آن در بیماران با اختلال شناختی خفیف بسیار چالش برانگیز است. بنابراین در حال حاضر، ابزار تشخیص واضح و دقیقی برای تشخیص آلزایمر وجود ندارد و این بیماری به‌طور کلی تنها با اقدامات شناختی یا روانشناختی تشخیص داده می‌شود و در برخی موارد تصویربرداری پزشکی پیشرفته نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

هم‌اکنون طیف گسترده‌ای از تست‌های تشخیص بالقوه در مراحل مختلف توسعه قرار دارند. اسکن چشم، آزمایش خون، تست‎‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و تست‌های بوییدنی، از جمله رویکردهای در حال بررسی برای تشخیص بیماری قبل از ظاهر‌شدن علائم است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی