ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

امروز در فضا: ناسا ماهواره سوهو را پرتاب کرد

سوهو یا رصدخانه خورشیدی و هورسپهری، یک فضاپیمای ساخته‌شده توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا است که به‌منظور پژوهش خورشید طراحی شد.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۱ آذر ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

۲ دسامبر ۱۹۹۵، ناسا رصدخانه خورشیدی و هورسپهری یا اختصاراً سوهو را به فضا پرتاب کرد.

سوهو

سوهو یک فضاپیمای ساخته‌شده توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا است که به‌منظور پژوهش خورشید طراحی شد.

این ماهواره با موشک لاکهید مارتین اطلس ۲ تا فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری خورشید حرکت کرد و اکنون بیش از ۲۵ سال است که به فعالیت خود ادامه می‌دهد. با وجود اینکه مأموریت سوهو دو‌ساله بود، پتانسیل بالای آن باعث شد مأموریتش بارها تمدید شود.

هدف این فضاپیما که دارای ۱۲ ابزار بود، جمع‌آوری اطلاعاتی درباره جو خورشید، نوسانات خورشیدی و چگونگی شکل‌گیری خورشید بود. این ماهواره به‌عنوان ابزاری قدرتمند در کشف دنباله‌دارها نیز به‌کار گرفته می‌شود. هرچند برای این منظور طراحی نشده‌است.

دستاوردها

مأموریت این ماهواره به دانشمندان در درک عملکرد خورشید و انرژی که به زمین می‌بخشد، کمک کرد. سوهو جریانات پیچیده گازی در زیر سطح قابل رؤیت خورشید را شناسایی و تغییرات میدان‌های مغناطیسی خورشید را ردیابی کرد.

این رصدخانه تصاویری از منطقه هم‌رفتی یک ستاره و ساختار لکه‌های خورشیدی که زیر سطح ستاره منظومه شمسی قرار دارند، ثبت کرد.

تصاویری که توسط رصدخانه خورشیدی و هورسپهری گرفته‌شده‌اند. تصویر سبز سمت راست، انرژی قطب‌های خورشیدی را نشان می‌دهد. تصویر زرد در چپ، از خورشید و لکه‌های خورشیدی ثبت شده‌اند. عکس آبی برخورد تاج‌های خورشیدی با یک دنباله‌دار است و تصویر قرمز در پایین سمت چپ، نمایشگر تاج‌های خورشیدی است.

دقیق‌ترین اندازه‌گیری‌ها از دما، ساختار، چرخش‌های درونی و جریان‌های گازی درون خورشید نیز توسط این ماهواره ثبت شده‌ است.

پدیده‌های خورشیدی جدید مانند امواج تاجی و گردبادهای خورشیدی توسط سوهو کشف شده‌اند.

علاوه بر دستاوردهای علمی، این رصدخانه درک ما از بحث آب‌وهوای فضایی را افزایش داد و به پیش‌بینی‌های تغییر وضعیت‌هایی که در منظومه شمسی رخ می‌دهند، کمک شایانی کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی