ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آرم
تکنولوژی

علی بابا، غول تجارت الکترونیک چین با تحریم‌های آمریکا و انگلیس نمی‌تواند تراشه‌های پیشرفته «Arm» بخرد

«علی بابا» به یکی از اولین قربانیان تحریم‌های گسترده ایالات متحده و بریتانیا تبدیل می‌شود و دیگر نمی‌تواند تراشه‌های «آرم» را خریداری کند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۴ آذر ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

«علی بابا» غول تجارت الکترونیک چین، به یکی از اولین قربانیان تحریم‌های گسترده ایالات متحده و بریتانیا تبدیل می‌شود و دیگر نمی‌تواند تراشه‌های پیشرفته «آرم» را خریداری کند.

محدودیت‌های گسترده صادرات آمریکا و انگلیس شرایطی را برای علی بابا چین به‌وجود آورده است که نتواند پیشرفته‌ترین تراشه‌های آرم را خریداری کند .

به گزارش فایننشال تایمز، آرم به این نتیجه رسیده است که جدیدترین تراشه‌های سری Neoverse V را نمی‌تواند به علی‌بابا بفروشد. ایالات متحده و بریتانیا چنین فروشی را تأیید نمی‌کنند و مجوز صادرات تراشه به چین ارائه نمی‌کنند.

ایالات متحده در ماه اکتبر محدودیت‌های گسترده‌ای را برای فروش تراشه به چین اعمال کرد تا جلوی پیشرفت‌های نظامی و فناوری پکن را گرفته و به چین آسیب برساند. تولیدکنندگانی مانند «اینتل» و «میکرون» برای صادرات تجهیزات و نیمه‌هادی به شرکت‌های چینی باید از وزارت بازرگانی ایالات متحده مجوز دریافت کنند. به همین شکل بریتانیا نیز محدودیت‌های صادراتی مشابهی را تعیین کرده است که صادرات تراشه‌های قدرتمند به چین را محدود می‌کند.

محدودیت‌های آمریکا و انگلیس برای چینی‌ها مشکل‌ساز می‌شود

مقر اصلی شرکت Arm در بریتانیا است و این شرکت تحت مالکیت سرمایه گذار ژاپنی سافت بانک (SoftBank) قرار دارد. به‌دلیل قوانین صادرات که ۴۲ کشور را در‌بر می‌گیرد، این شرکت قادر به فروش تراشه‌های پیشرفته خود به چین نیست. آرم در بیانیه‌ای به فایننشال تایمز اعلام کرده است که نمی‌تواند تراشه‌های پیشرفته خود را به چین بفروشد. این تراشه‌ها تحت ‌عنوان فناوری با منشأ ایالات متحده طبقه‌بندی شده‌اند و به همین دلیل امکان فروش آن‌ها به چین وجود ندارد.

گفته می‌شود با این رویکرد این احتمال وجود دارد که شرکت‌های چینی در حوزه رایانش ابری و یادگیری ماشینی عقب بمانند. شرکت‌های چینی نمی‌توانند تراشه‌های Neoverse V1 و V2 را خریداری کنند و به همین دلیل در توسعه رایانش ابری و یادگیری ماشینی با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند.

چنین کنترل‌های صادراتی می‌تواند توانایی چین در ساخت تراشه‌های پیشرو را به‌‌صورت جدی تحت تأثیر قرار دهد. با وجود اینکه چین بسیاری از گوشی‌هایی را که کاربران آمریکایی استفاده می‌کنند، تولید می‌کند، هنوز امکان فروش گوشی‌های هواوی در آمریکا وجود ندارد.

به ‌نظر می‌رسد ژاپن و هلند نیز قصد دارند در اعمال محدودیت‌های مشابهی به ایالات متحده و بریتانیا بپیوندند. باید دید در این پروسه، چین چه مسیری را طی خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۴ آذر ۱۴۰۱

    اگر چین risc-v رو جدی بگیره تمومه کار arm

مطالب پیشنهادی