نماینده مجلس: محدودیتها منجر به واردات خودروهای چینی و هندی میشود
واردات خودروهای چینی و هندی نمیتوانند تأثیر چندانی در بهبود و ارتقای خودروسازی داخلی داشته باشند.
طبق اظهارات اخیر نایبرئیس کمیسیون همراه مجلس شورای اسلامی، شرایط سیاسی و محدودیتهای قیدشده در آییننامه، ناگزیر زمینهساز واردات خودروهای چینی و هندی شده است؛ هرچند که این محصولات نمیتوانند تأثیر چندانی در بهبود و ارتقای خودروسازی داخلی داشته باشند.
به گفته این نماینده: «بخشی از مشکلات ایجادشده در بازار خودرو به شرایط اقتصادی مربوط میشود، ولی مدیریت بازار نیز با ضعفهای متعددی همراه بوده و همین امر باعث ایجاد تشویش و تلاطم در بازار خودرو شده است. در صورت تداوم شرایط فعلی و عدم چارهجویی برای مسائلی که باعث آشفتگی بازار شدهاند، نمیتوان امیدی به بهبود وضعیت داشت.»
واردات خودرو قرار بود بهعنوان یک عامل پشتیبان و تقویتکننده، موجب بهبود وضعیت بازار شود. لیکن بهنظر میرسد بندهای آییننامه بهنحوی زمینه انحصاریشدن واردات را فراهم آورده است. درحالحاضر بهجای واردکنندگان و تجار واقعی، خودروسازانی که موظف به ارتقای کیفیت و عرضه محصولات داخلی هستند، با کسب مجوز واردات پا به میدان گذاشتهاند. ناگفته نماند که یکی از اهداف اصلی واردات، ایجاد فرصت برای خودروسازان جهت افزایش تیراژ محصولات و کمک به تنظیم بازار خودرو بوده و حالا ورود شرکتهای تولیدکننده به حوزه واردات، ابهامات و تناقضهای متعددی را ایجاد کرده است.
از طرف دیگر، وضعیت دیپلماسی کشور و بندهای سختگیرانه و درعینحال مبهم آییننامه، زمینه واردات خودروهای چینی و هندی را فراهم آورده که درحالتکلی، هیچ سود و منفعتی را عاید صنعت خودروسازی کشور نمیکند. محصولات چینی و هندی اگرچه ارزانقیمت و شاید خوشظاهر باشند، اما از لحاظ کیفیت و تکنیک دستکمی از خودروهای ایرانی ندارند و بعید است بتوانند تکنولوژیهای جدیدی را به صنعت خودروسازی داخلی اضافه کنند. بهتر است وزارت صمت بهزودی چارهای برای این مسئله پیدا کند؛ درغیراینصورت واردات خودرو نه به نفع مردم و صنعت، بلکه تنها به نفع دولت تمام خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.