ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپل
تکنولوژی

ادعای یک گروه حامی آزادی بیان: اپل در مقابل رژیم‌های اقتدارگرا سر تعظیم فرود می‌آورد

یک گروه حمایت از آزادی بیان با انتشار دو گزارش اپل را به سانسور اپلیکیشن‌ها در هنگ کنگ و روسیه متهم کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ دی ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

براساس دو گزارشی که به‌تازگی منتشر شده‌اند، اپل متهم شده است که با کشورهای اقتدارگرای چین و روسیه برای کسب سود بیشتر همکاری و با سانسور اپلیکیشن‌های اپ استور در این کشورها، حقوق بشر را نقض کرده است.

همان‌طور که نشریه رجیستر توضیح می‌دهد، این دو گزارش تحت عنوان «برنامه‌های در معرض خطر: سانسور و سازش‌های اپل در هنگ‌کنگ» و «اپل متحد: سانسور و سازش‌های اپل در روسیه» توسط پروژه Apple Censorship منتشر شده است که توسط گروه حمایت از آزادی بیان Great Fire مدیریت می‌شود.

اپ استور

«بنیامین اسماعیل»، مدیر کمپین و حمایت از GreatFire و مدیر پروژه AppleCensorship در بیانیه‌ای گفته است:

«همان‌طور که دو گزارش ما نشان می‌دهند، نمونه‌های سانسور اپل فراوان است. خروج موقت اپل از روسیه پس از شروع جنگ در اوکراین و تصمیم اپل برای انتقال بخشی از تولید خود به خارج از چین، تاکنون شواهد محسوسی مبنی بر بهبود وضعیت اپ استور ارائه نکرده است. همان‌طور که می‌دانیم، اپل همچنان به همکاری با رژیم‌های سرکوبگر تمایل دارد.»

اسماعیل توضیح می‌دهد که انتظار دارد از این گزارش‌ها برای متقاعدکردن قانون‌گذاران برای تصویب اسناد ضدانحصار استفاده شود که هدف آن کاهش قدرت کنترل و محدودسازی دسترسی عمومی به فروشگاه اپل است؛ چیزی که قانون‌گذاران اروپایی با تصویب قانون بازارهای دیجیتال به آن دست پیدا کرده‌اند.

در ادامه گزارش گفته شده است که بسیاری از برنامه‌های VPN از اپ استور هنگ کنگ ناپدید شده‌اند. همچنین ادعا می‌شود که طی دو سال گذشته، بسیاری از برنامه‌های رسانه‌ای و اطلاعاتی در سطح جهانی حذف شده‌اند که این احتمال را افزایش می‌دهد که ا‌پل در سراسر جهان خودسانسوری کرده است یا به دستور مقامات این کار را انجام می‌دهد.

سانسور اپل در روسیه

سانسور اپلیکیشن

در گزارش مربوط به روسیه، به تفاوت‌ها در نحوه اجرای درخواست‌های سانسور توسط مقامات روسیه و چین پرداخته شده و به نتایج مشابهی در مورد نحوه عملکرد غول فناوری اشاره شده است. در این بیانیه آمده که از سال 2018 تا 2022، به‌نظر می‌رسد ا‌پل با سهولت بیشتری از درخواست‌های سانسور کرملین پیروی می‌کند.

با‌این‌حال، رگولاتورهای روسیه نیز از حذف اپلیکیشن شبکه اجتماعی VKontakte در این کشور توسط اپل شکایت کرده‌اند. این شرکت همچنین در واکنش به حمله این کشور به اوکراین، فروش آنلاین خود در روسیه را متوقف کرده است.

درحالت‌کلی زمانی که اپل با اتهامات سانسور در کشوری روبه‌رو می‌شود، می‌گوید پیرو قوانینی است که در آن کشور فعالیت می‌کند. با‌این‌حال هنوز نسبت به گزارش‌های Great Fire واکنشی نشان نداده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی