ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گزارش علی‌بابا از ۶ ماه اول سال ۱۴۰۱: افزایش آمار سفر در دوران پس از کرونا

گزارش علی‌بابا، شش ماه نخست سال را بررسی کرده و بیانگر رشد تعداد کاربران و خرید محصول از این پلتفرم است.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۰:۴۵

گزارش علی‌بابا از رفتار سفر مردم در نیمه نخست سال 1401 و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته، بیانگر رشد کاربران علی‌بابا نسبت به سال 1400 است. بر‌اساس این گزارش، بازدیدکنندگان وب‌سایت و اپلیکیشن علی‌بابا در نیمه اول سال 1401 به بیش از 25 میلیون نفر رسیده‌اند.

یکی از دلایل رشد تعداد کاربران در نیمه نخست سال 1401 را می‌توان کاهش قابل‌توجه پاندمی کرونا دانست. از سویی دیگر، 6 ماه نخست سال وضعیت اقتصادی، دسترسی به اینترنت و آب‌وهوا متعادل‌تر بود.

علی‌بابا می‌گوید در نیمه اول سال 1401 بازدید‌کنندگان سایت و اپلیکیشنش به 25.6 میلیون نفر رسیده است. 6 میلیون افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل. در این گزارش عنوان شده است که 75 درصد از کاربران علی‌بابا، از سایت این پلتفرم آن استفاده کرده‌اند. این در‌حالی است که تعداد کاربران اپلیکیشن فقط 25 درصد بوده.

زندگی مبتنی بر اینترنت، سفر مبتنی بر اینترنت

34 درصد از خریدهای انجام‌شده از علی‌بابا، توسط افراد 18 تا 24 سال است. 32 درصد دیگر نیز به نسل Y یا همان 25 تا 35 ساله‌ها رسیده است. در‌واقع بخش قابل‌توجهی از زندگی افراد 18 تا 35 سال که سهم اصلی خرید از علی‌بابا را به خود اختصاص داده‌اند، در بستر اینترنت پیش می‌رود.

از‌همین‌رو توجه به نیازهای این نسل و در هم تنیدگی فضای سایبر و فضای شهری برای این گروه سنی را باید مورد‌توجه قرار داد؛ نیازهایش را در پلتفرم‌های متفاوت پاسخ داد و سدی بین نیازها و پاسخ به آن ایجاد نکرد. گزارش علی‌بابا بیانگر آن است که این نیاز مورد‌توجه قرار گرفته و اتفاقاً به‌شکل درستی هم به آن پاسخ داده شده است.

جدول زیر دو نمودار فروش ریالی علی‌بابا در سال‌های 1400 و 1401 را با هم مقایسه کرده است. این مقایسه بیانگر آن است که فروش ریالی علی‌بابا رشد قابل‌توجهی نسبت به سال گذشته داشته است.

علاوه‌بر‌این، نمودار زیر هم بیانگر آن است که میانگین ارزش سفارش‌ها در نیمه اول سال 1400 و 1401 تفاوت مشهودی با هم دارند. بر‌اساس نمودارهای ارائه‌شده از سوی علی‌بابا، تورهای این پلتفرم چه در گروه داخلی و چه در گروه خارجی افزایش قابل‌توجهی داشته است.

رشد خرید بلیط در وسایل حمل‌ونقل متفاوت

اینکه کدام روش حمل‌ونق بیشتر مورد‌توجه کاربران قرار بگیرد، خود بیانگر اقبال جامعه نسبت به روش‌های سفر است. بر‌اساس نمودار زیر خرید بلیط هواپیما در نیمه اول سال نسبت به سال گذشته رشد داشته است. این در‌حالی است که عرضه بلیط توسط سایر شرکت‌های هواپیمایی با وجود عدم ثبات قیمت‌ها کاهش هم داشته است.

این روند درباره نرخ رشد خرید بلیط پروازهای خارجی هم مشهود است. البته رشد خرید پروازهای خارجی نسبت به پروازهای داخلی بیشتر است. دلیل این موضوع را هم می‌توان به کاهش پاندمی و البته افزایش میزان واکسیناسیون در بدنه جامعه ربط داد.

بر‌اساس تحلیل‌های انجام‌شده از سوی علی‌بابا، خرید بلیط اتوبوس و قطار هم در نیم سال اول 1401 افزایش داشته است. این افزایش تا جایی است که فروش بلیط قطار نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد را در بهار امسال تجربه کرده. این موضوع هم البته بی‌ارتباط به پایان محدودیت‌های تردد در دوران کرونا نیست.

روند افزایش خرید در مورد هتل‌های داخلی و خارجی هم ادامه دارد. علی‌بابا در گزارش خود بر این موضوع تأکید کرده که تلاش‌های این مجموعه برای توسعه محصول «هتل‌های داخلی» در‌نهایت منجر به رشد 81 درصدی فروش آن شده است.

اما تنها نقطه‌ای که سال 1400 نسبت به امسال پیشی گرفته، در مورد خرید بلیت‌ هتل‌های خارجی شهریورماه سال 1400 جلوتر از شهریورماه امسال بوده است. این نکته را هم باید مورد‌توجه قرار داد که فروش بلیت هتل خارجی نسبت به سال 1400، رشدی 60 درصدی داشته است.

این میزان از رشد با توجه به رشد قابل‌توجه پروازهای خارجی که در همین گزارش به آن اشاره شده هم البته قابل پیش‌بینی بود.

گزارش علی‌بابا به رشد خرید تورهای داخلی و خارجی هم اشاره کرده است. بر‌اساس آمارهای منتشر‌شده توسط علی‌بابا، اگرچه خرید تورهای داخلی تقریباً در برخی ماه‌ها برابر با سال قبل بوده است، اما در تورهای خارجی شاهد رشد بسیار بیشتری هستیم. این تورها هم به‌شکل قابل‌توجهی تحت تأثیر وضعیت کرونا قرار گرفته‌اند.

پر‌رفت‌وآمدها کدام‌اند؟

تهران در رأس شهرهای پر‌رفت‌وآمد داخلی و استانبول در رأس شهرهای خارجی پر‌رفت‌و‌آمد قرار دارند. بر‌اساس گزارش علی‌بابا، مشهد، قم، تبریز و یزد بعد از تهران 4 شهر پر‌رفت‌وآمد با قطار هستند.

با نگاهی به جدول زیر اقامت در شهرهای خارجی بعد از استانبول، به‌ترتیب به دبی، ایروان، آنکارا و وان رسیده است. نکته جالب توجه البته این است که گزارش علی‌بابا نشان‌دهنده اقامت طولانی‌تر افراد در شهرهای خارجی نسبت به شهرهای ایرانی است.

گزارش علی‌بابا بیانگر شرایطی مطلوب برای سفر در 6 ماه نخست سال است. این روند همان‌طور که پیش از این به آن اشاره شد، در موقعیتی با ثبات‌تر و البته در فصل مطلوب سفر، یعنی بهار و تابستان شکل گرفته است. حالا با افزایش نرخ ارز به‌نظر می‌رسد سفرهای خارجی با تغییراتی مواجه شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی