ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نمای سیاره زمین از دید تیانگونگ
علمی

ایستگاه فضایی چین ویدیویی خیره‌کننده از زمین منتشر کرد [تماشا کنید]

ویدیویی که از نقطه نگاه «تیانگونگ»، ایستگاه فضایی جدید چین منتشر شده است، سیاره زمین را با همان رنگ آبی خاص خود نشان می‌دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

سیاره زمین که در گذشته هم بارها در تصاویر مختلف فضایی خودنمایی کرده است، این‌بار در چند نمای سحرانگیز از دید «تیانگونگ»، ایستگاه فضایی چین دیده می‌شود. این کشور آسیایی به‌تازگی ساخت ایستگاه فضایی جدید خود را تکمیل کرده است.

ویدیویی که از دید ایستگاه فضایی چین منتشر شده است، کره زمین را با رنگ آبی چشم‌نوازی نشان می‌دهد که سرشار از زندگی است. در بخش‌هایی از این ویدیو عمدتاً ایستگاه فضایی تیانگونگ را می‌بینید که با سرعتی ملایم در مداری نزدیک به زمین حرکت می‌کند. اما صحنه‌هایی از این ویدیو صرفاً زمین را به تصویر می‌کشد که مانند یک گوی مرمری در پهنه کیهان معلق مانده است.

چین اخیراً فرایند احداث ایستگاه فضایی خود را تمام کرده است. تیانگونگ حالا یک بخش مرکزی به نام «تیان‌هه» و دو ماژول آزمایشگاهی به نام‌های «ونتیان» و «منگتیان» دارد. انتظار می‌رود که در آینده شاهد توسعه هرچه بیشتر این ایستگاه باشیم.

ایستگاه چین به فراتر از زمین هم نگاه می‌کند

اگرچه این ویدیو تمرکز خود را روی تیانگونگ و کره زمین گذاشته است، اما نباید فراموش کنیم که چینی‌ها به ماه هم چشم دوخته‌اند. چند هفته پیش «وانگ شیانگ»، فرمانده سیستم‌های ایستگاه فضایی آکادمی فناوری فضایی چین (CAST) درباره این برنامه خبر داد. در همین مسیر، احتمالاً از تیانگونگ برای انجام آزمایش‌های لازم برای سفر به ماه استفاده خواهد شد.

با ورود فضانوردان مأموریت «شنژو 15» و خروج فضانوردان مأموریت «شنژو 14» از تیانگونگ، این ایستگاه فضایی رسماً فاز عملیات‌های علمی خود را آغاز کرد. چین انتظار دارد که حداقل یک دهه از ایستگاه فضایی خود استفاده کند و دائماً در این ایستگاه فضانورد داشته باشد.

با افزایش رقابت کشورهای قدرتمند در فضا، چین هم در پی انجام مأموریت‌های مختلف در زمینه ماه، مریخ و حتی آزمایش روی سیارک‌هاست. این برنامه‌ها و به‌خصوص تلاش برای ساخت پایگاه روی ماه می‌تواند پاسخی به برنامه آرتمیس ناسا باشد که پیش‌تر بخش اول آن انجام شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۹ دی ۱۴۰۱

    اگه راست میگن یه بار هم با دوربین عادی فیلم بگیرند تا ببینیم زمین صافه یا ن۸

    • saleh79
      saleh79 | ۹ دی ۱۴۰۱

      الان جدی میگی؟ نمیدونم منظورت از دوربین خودشون چیه ولی الان تو قرن 21 ام زمانی که بشر میخواد به کره مریخ و ماه سفر کنه پرسیدن همچین سوالی اشتباهه جدای اینکه قوانین فیزیک و همه چیز بیانگر کروی بودنه زمینه و به همه سوال های تخت گرا ها هم در گذشته توسط دانشمندان جواب داده شده.

مطالب پیشنهادی