ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راکت لانگ مارچ 2F چین
علمی

چین سه فضانورد را برای تکمیل ایستگاه فضایی تیانگونگ به مدار فرستاد

چین در مأموریتی به نام شنژو-15 سه فضانورد را سوار بر راکت لانگ مارچ 2F به ایستگاه فضایی تیانگونگ در مدار زمین رساند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ آذر ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

چین دیروز راکت جدیدی را روانه فضا کرد تا سه فضانورد را به‌منظور تکمیل فرایند ساخت ایستگاه فضایی این کشور به مدار برساند. با این مأموریت حالا تعداد سرنشینان ایستگاه فضایی تیانگونگ به شش نفر رسیده است، اما به‌زودی سه فضانورد قبلی این ایستگاه به زمین برمی‌گردند.

فضانوردانی که با مأموریت «شنژو-15» به ایستگاه فضایی چین رفته‌اند، مدت شش ماه را در این پایگاه معلق در مدار سپری خواهند کرد. شنژو-15 حوالی ساعت 19 سه‌شنبه به وقت ایران با راکت «لانگ مارچ-2F» از مرکز پرتاب ماهواره‌ای جیوکوان در صحرای گوبی در چین از زمین بلند شد و در ساعت 01:12 بامداد چهارشنبه به وقت ایران به ایستگاه تیانگونگ رسید.

این مأموریت که به رهبری «فی جونلانگ» و به همراهی «دنگ کینگ‌مینگ» و «ژنگ لو» انجام شد، آخرین مرحله از ساخت ایستگاه فضایی تیانگونگ را در برمی‌گیرد. فی 57 ساله قبلاً در سال 2005 در دومین ارسال انسان به فضا توسط چین حضور پیدا کرده بود. ولی این اولین‌باری بود که دنگ و ژنگ به فضا می‌رفتند.

فرایند ساخت ایستگاه فضایی تیانگونگ به پایان می‌رسد

سومین و آخرین ماژول ایستگاه تیانگونگ چند هفته پیش به این پایگاه مداری وصل شد. حالا با اتصال فضاپیمای شنژو-15 به ماژول مرکزی تیان‌هه، این ایستگاه در وضعیت حداکثر اندازه قرار گرفته است؛ چرا که اکنون سه ماژول و سه فضاپیما به آن وصل شده‌اند و مجموع وزنش به حدود 100 تن می‌رسد.

تیانگونگ برای میزبانی از شش فضانورد فضای کافی دارد. با این حال، فضانوردان قبلی این ایستگاه حدود یک هفته دیگر به زمین برمی‌گردند. ایستگاه فضایی چین در‌نهایت پس از تکمیل‌شدن می‌تواند بین 10 تا 15 سال به این کشور خدمت‌رسانی کند. این مسئله از آن جهت اهمیت پیدا می‌کند که ایستگاه فضایی بین‌المللی احتمالاً ظرف چند سال آینده بازنشست خواهد شد.

چین هنوز اعلام نکرده است که چه اقدامات دیگری باید صورت بگیرد تا تیانگونگ تکمیل شود. این کشور همچنین در نظر دارد در سال آینده تلسکوپ فضایی «شونتیان» را به فضا بفرستد که امکان اتصال به ایستگاه فضایی این کشور را هم خواهد داشت.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی