ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودروهای چری
خودرو

آشنایی با فناوری چهارچرخ محرک چری؛ ماحصل 20 سال تحقیق و توسعه مهندسان چینی

اخیراً خودروهای چری با سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک به بازار عرضه شده‌اند و همین عامل به مزیت رقابتی چری بدل شده است.

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۱۰ دی ۱۴۰۱ | ۲۰:۳۰

اگر پیگیر اخبار منتشر‌شده در رسانه‌های ایرانی باشید، حتماً متوجه شده‌اید که اخیراً خودروهای چری با سیستم انتقال قدرت تمام‌چرخ محرک به بازار عرضه شده‌اند. این سیستم ماحصل 20 سال تحقیق و توسعه چری است و حالا به مزیت رقابتی محصولات این برند نسبت به سایر خودروسازان چینی بدل شده است. اما این سیستم چیست و چگونه چری به‌صورت ناگهانی انبوهی از کراس‌اوورهای دو دیفرانسیل را روانه بازار کرده است؟

نخستین خودرویی که از این سیستم بهره می‌برد، چری تیگو 8 پرومکس بود که با این سیستم به بازار خاورمیانه، روسیه و آمریکای جنوبی رسید. اتومبیل‌های چری که به سیستم AWD مجهز هستند، با پسوند پرومکس مشخص می‌شوند. نسخه‌های تک‌دیفرانسیل آن‌ها نیز با پسوند پرو به بازار عرضه می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به چری تیگو 8 پرو (فونیکس تیگو 8 پرو در بازار ما) اشاره کرد.

سیستم تمام‌چرخ محرک به‌کار‌رفته در خودروهای چری، نوعی سامانه توزیع قدرت هوشمند الکترونیکی است که خودروساز چینی آن را Chery’s system AWD می‌نامد. هدف این سیستم بهبود فعالیت خودرو در معابر آفرودی است. به گفته چری، این شرکت حدود 20 سال زمان را برای توسعه این سیستم تمام‌چرخ محرک صرف کرده است. چری را می‌توان نخستین خودروساز چینی دانست که از سیستم تمام‌چرخ محرک یا AWD توسعه‌یافته توسط خودش در خودروهایش استفاده می‌کند. با‌این‌حال نمی‌توان ادعا کرد که این سیستم به‌طور کامل توسط مهندسان چری توسعه یافته است. در‌واقع چری سیستم تمام‌چرخ محرک توسعه‌یافته توسط ZF را توسعه داده است و از آن برای افزایش توانمندی خودروهایش استفاده می‌کند.

حالات مختلف سیستم AWD در خودروهای چری

سیستم AWD در اتومبیل‌های چری چند حالت رانندگی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این حالت‌ها شامل نرمال، اسپرت، کمپینگ، اسکی و تمام شرایط یا all-terrain است. چری از پیشرانه‌های توربوشارژر در خودروهایش بهره می‌برد. همین مسئله باعث شده است تا اکثر گشتاور موتور در دورهای کمتر از 3000 نیوتن‌متر در اختیار سیستم تمام‌چرخ محرک قرار گیرد. بنابراین خودرو می‌تواند بدون نگرانی از گیر‌کردن، در جاده‌های گلی، شنی، سنگریزه‌ یا باتلاقی حرکت کند. با‌این‌حال خودروهای مجهز به سیستم AWD برای آفرودهای سنگین مناسب نیستند و نباید توقع تویوتا لندکروزر را از چری تیگو 8 پرومکس داشته باشید.

چری در خودروهای مجهز به سیستم تمام‌چرخ محرک، از پیشرانه‌های قوی‌تری استفاده می‌کند. برای مثال چری تیگو 8 پرومکس که سامانه AWD را به-همراه خود دارد، به موتور دو لیتری توربوشارژر مجهز است که 250 اسب بخار قدرت و 390 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. دیگر نسخه‌های خودروهای چری نیز از همین ترکیب استفاده می‌کنند. برای مثال چری تیگو 7 پرومکس یا فونیکس اومودا 5 تمام‌چرخ محرک با موتورهای 1.6 لیتری توربوشارژر به بازار عرضه می‌شوند، در‌حالی‌که نسخه‌های تک‌دیفرانسیل معمولاً با موتورهای 1.5 لیتری شناخته شده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی